Попкорн є найпопулярнішою їжею, яку вживають в кінотеатрах. Він смачний, легкий, ситний, за рахунок чого і отримав свою популярність. Однак слід розібратися, чи корисно ласощі для здоров’я і чи варто його вживати при хворобах і вагітності. Запропонуємо рецепт домашнього попкорну.
З чого роблять попкорн
Продукт виготовляється із зерен кукурудзи особливого сорту, які «вибухають» при нагріванні. Усередині кожного зернятка міститься невелика крапля води з розчиненим крохмалем. Після нагрівання до 100 ° C вода закипає, проте не може перейти в газоподібний стан через відсутність вільного простору.
Лише при підвищенні температури до 230 ° C тиск всередині зерна розриває оболонку, і пар виходить. Нагріта рідина розм’якшує крохмаль, який потім розширюється і твердне. Саме з цієї причини готовий попкорн має обсяг в кілька разів більше, ніж використовується сировина.
Калорійність і хімічний склад
Назва продукту | Енергетична цінність |
Попкорн з сіллю | 407 кКал |
Попкорн з карамеллю | 401 кКал |
Харчова цінність карамельного попкорна:
- білки – 5,3 г;
- жири – 8,7 г;
- вуглеводи – 76,1 г.
Харчова цінність солоного попкорна:
- білки – 7,3 г;
- жири – 13,5 г;
- вуглеводи – 62,7 г.
Важливо! Калорійність ласощі забезпечують повільні вуглеводи, до яких відноситься крохмаль.
мінерали:
- калій;
- магній;
- натрій;
- фосфор;
- залізо;
- марганець;
- мідь;
- селен;
- цинк.
Вітаміни: В солодкому і солоному ласощах хоч і містяться вітаміни, однак їх кількість вкрай мало, тому не можна вважати попкорн повноцінним джерелом вітамінів.
Відзначимо, що енергетична цінність сирих кукурудзяних зерен на 100 г продукту становить 86 кКал.
Користь і шкода для організму
Розглянемо корисні небезпечні властивості кукурудзяного продукту, а також його вплив на організм.
чи корисний
Користь попкорну полягає в наступному:
- продукт, виготовлений без використання великої кількості масла, має незначну кількість жирів в складі, тому не призводить до ожиріння;
- містяться вітаміни і мінерали, а також повільні вуглеводи корисні для здоров’я;
- активні речовини, що входять до складу, попереджають розвиток раку і захворювань серцево-судинної системи;
- в чистому вигляді є дієтичним продуктом, який дає тривале відчуття ситості;
- високий вміст клітковини покращує перистальтику кишечника;
- швидко перетравлюється, тому можна вживати на ніч.
Дізнайтеся більше про властивості і кулінарному застосуванні кукурудзяної олії.
чим шкідливий
Є в цьому продукті і шкідливі властивості:
- в процесі приготування додають барвники та ароматизатори, які шкідливі для печінки;
- кукурудзу готують без заміни масла, через що попкорн насичується канцерогенами;
- смакові добавки призводять до загострення гастриту і виразки;
- велика кількість солі порушує водний обмін, а також призводить до появи набряків;
- солодкий варіант продукту навантажує підшлункову залозу, а також різко підвищує рівень цукру в крові, тому продукт небезпечний для дітей;
- для приготування попкорна з сильним запахом використовується діацетил – канцерогенна хімічна речовина, що викликає дисфункцію легенів і хвороба Альцгеймера;
- деякі добавки викликають звикання.
Чи можна їсти попкорн
Корисні і небезпечні властивості продукту суперечливі, тому необхідно розібратися в тому, чи варто вживати ласощі при хворобах, а також в особливих станах.
при вагітності
Вагітним жінкам варто відмовитися від вживання готового продукту, який продається поблизу кінотеатрів і в маркетах. Велика кількість різних смакових добавок і жирів роблять ласощі вкрай небезпечним для здоров’я дитини і матері. При цьому не заборонено їсти попкорн, приготований в домашніх умовах. Для цього потрібно придбати зерна без будь-яких добавок, після чого обсмажити їх на сковороді або приготувати в мікрохвильовці. Готові пластівці не слід посипати сіллю або цукром.
Для вагітних продукт стане цінним джерелом клітковини, яка позбавить від запорів, а також допоможе не набрати зайву вагу.
, Які вітаміни необхідні для вагітних.
При грудному вигодовуванні
Годує мама потребує повноцінного раціоні, однак багато продуктів з огляду на їх алергенність заборонені до вживання. При годуванні грудьми дозволено їсти попкорн, але в помірних обсягах і без будь-яких смакових добавок. Варто розуміти, що чистий продукт являє собою розгорнуті зерна пшениці, які не містять небезпечних сполук. Навіть після нагрівання в них не утворюються канцерогени, тому причин відмовлятися від смачних пластівців немає.
Проблема найчастіше полягає в тому, що знайти зерна без добавок проблематично, через що жінки-годувальниці нехтують небезпекою приправ і ароматизаторів. При цьому страждає не тільки їх організм, але і дитина, який разом з молоком отримує «дозу» хімії.
Рекомендуємо дізнатися, які вітаміни важливі для кормлять мам.
Користь і шкода при схудненні
Любителів даного продукту хвилює питання, чи можна поправитися від вживання попкорна, і як це пов’язано з добавками. Найчастіше пластівці їдять під час перегляду фільмів або телепередач. Це сприяє швидкому і неконтрольованого поїдання їжі, через що організм за короткий проміжок часу отримує величезну кількість калорій (більше 1 тисячі). Так як витрачати стільки енергії ви фізично не можете, враховуючи рід діяльності, вуглеводи швидко відкладаються у вигляді підшкірного жиру.
Важливо! При ГВ заборонено вживати ласощі, якщо у матері діагностований судинний тромбоз .
Більшість ласощів рясно посипається синтетичними приправами, які створюють яскравий смак. Це сприяє вживанню великих обсягів попкорну, що також призводить до набору ваги. При цьому наявність жирів у складі збільшує енергетичну цінність в кілька разів, через що ви можете вжити за кілька годин денну норму калорій.
Такий вихід не порадує тих, хто сидить на дієті. Навіть приготоване в домашніх умовах ласощі не підходить для тих, хто прагне схуднути, так як велика кількість вуглеводів позначаються на фігурі. З цієї причини необхідно або виключити продукт з денного раціону, або сильно обмежити його вживання.
при гастриті
Гастрит являє собою запалення слизової шлунка, через що орган негативно реагує на гостре, гаряче, спиртне, кисле, лужне, газоване. Загалом, на всі агресивні продукти.
Попкорн без добавок можна їсти при гастриті, так як це видозмінена кукурудза. Однак продукт з додаванням смако-ароматичних речовин здатний викликати загострення хвороби. Регулярне вживання призведе до виразки шлунка.
При загостренні гастриту рекомендується зовсім відмовитися від попкорну, так як в його склад входить багато вуглеводів, які перевантажують орган.
При цукровому діабеті
Заборонено вживати продукт з добавками при будь-яких типах цукрового діабету. Калорійність такого попкорна досягає 1 тисячі кКал, тому рівень цукру в крові підскакує моментально, що закінчується лікарнею.
Пластівці без добавок не можна їсти при діабеті 1-го типу. Це пов’язано з тим, що в них міститься багато крохмалю, який впливає на рівень глюкози в крові. З цієї причини краще відмовитися від ласощів.
Дізнайтеся, про користь і шкоду кукурудзяного крохмалю.
Натуральне ласощі при діабеті 2-го типу є можна, але в невеликих кількостях. При цьому слід відмовитися від додавання солі і жиру, а також контролювати хлібні одиниці.
при запорі
Не можна їсти попкорн при запорах, так як оболонки зерен, які не будуть видалені з готового продукту, здатні погіршити стан, заблокувавши виведення калових мас.
Незважаючи на те що в ласощах міститься багато клітковини, вона ніяк не допомагає при запорах, а лише дратує стінки кишечника. В результаті тверді оболонки зерен можуть значно погіршити стан, викликавши запалення органу. В такому випадку позбутися від проблеми без допомоги лікаря не вдасться.
Як зробити попкорн в домашніх умовах
Пропонуємо рецепт приготування якісного натурального продукту, який принесе вашому здоров’ю тільки користь.
Складові:
- кукурудзяні зерна для попкорна без добавок в герметичній упаковці;
- соняшникова або харчове кокосове масло.
Процес приготування.
- Візьміть каструлю на 3-4 літра, промийте і насухо витріть.
- Рівномірно розподіліть по дну 2-3 ст. л. масла, після чого поставте на плиту і нагрівайте до необхідної температури.
- Щоб зрозуміти, коли потрібно засипати кукурудзу, необхідно кинути 1 зернятко і почекати. Якщо воно лопається – масло досить нагрілося.
- Висипати в каструлю трохи попкорну так, щоб він повністю покрив дно, і при цьому стикався з маслом і залізної поверхнею каструлі. Зважайте на те, що обсяг готового продукту в десятки разів перевищує обсяг зерен.
- Накрийте каструлю кришкою, після чого почекайте 2-3 хвилини.
- Коли «вибухи» припиняться, приберіть каструлю з плити і відразу перевірте готовність.
Відео: як приготувати попкорн в домашніх умовах Якщо ви хочете отримати не тільки корисний, але і смачний продукт як в кінотеатрі, тоді необхідно додати наступні інгредієнти:
- кокосове масло з вершковим смаком;
- харчові дріжджі (дезактивовані, що не хлібопекарські);
- сіль.
Читайте також: Як швидко схуднути в стегнах: найефективніші вправи?
У гарячі пластівці додаємо 1 ст. л. кокосового масла, ½-1 ст. л. дріжджів і сіль за смаком, перемішуємо.
Попкорн з шоколадом.
Складові:
- готове ласощі;
- цукровий сироп;
- Горіхова паста;
- плитка молочного шоколаду.
Процес приготування.
- Приготуйте зерна по вищеописаному рецептом, після чого відразу перекладіть на деко з пергаментним папером.
- Розтопіть шоколад на водяній бані. Додайте трохи сиропу і горіхової пасти.
- Гарячий шоколад з добавками рівномірно розподіліть по поверхні пластівців, перемішайте.
- Після того як шоколад затвердіє, пересипте попкорн в зручну посуд.
Попкорн – це смачний і корисний продукт, який має чималу кількість корисних властивостей. Проте користь обмежується додаванням ароматизаторів і жирів, тому відмовтеся від покупки готового ласощі. Пам’ятайте про те, що в попкорн мало білка, тому його не слід включати в меню спортсменам і людям, які зайняті важкою фізичною працею.
Користь і шкода попкорна
У сучасному світі практично будь-яке місце, пов’язане з громадським відпочинком, не представляється без попкорну. Точки, що торгують заповітної кукурудзою, не бувають порожніми, запах привертає увагу дорослих і дітей. Дітлахи дуже люблять цей продукт, і батьки починають замислюватися про шкоду і користь попкорна.
Що вдає із себе попкорн?
- Попкорн готується з кукурудзяних зерен певного сорту, шляхом обробки їх теплом або мікрохвильових випромінювань.
- Кожне зернятко містить в собі крохмаль, який при нагріванні розриває оболонку і розтікається, але завдяки своїм властивостям швидко застигає.
- Через великого розміру, готовий продукт значно перевищує обсяг початкового сировинного продукту.
Склад попкорну: вітаміни і мікроелементи
Вчені вважають попкорн найбезпечнішим в ряді продуктів, призначених для перекусів, таких як шоколад або чіпси.
Складова частина попкорна безпосередньо залежить від компонентів, що додаються в процесі приготування. Але в основному в готової продукції присутні ті ж речовини, які є в первісному сировину.
До складу попкорну входять вітаміни групи Е, А і В, білки, жири і вуглеводи.
Крім різних вітамінних груп, в попкорн присутні різні мікроелементи, такі як:
- фосфор ;
- калій;
- магній;
- хлор;
- сірка;
- холін;
- кальцій;
- селен;
- Залізо;
- Мідь.
Також в складі присутня велика кількість клітковини, яка чудово очищає кишечник, допомагає в зниженні ваги. У попкорн містяться поліфеноли, які сприяють збереженню молодості організму.
- Про користь даного продукту ведеться дуже багато суперечок, але дієтологи стверджують, що в якісному попкорн міститься багато корисних вуглеводів.
- При вживанні попкорну найголовніше, чим необхідно керуватися, це з’їдати невелику кількість, щоб не ускладнити роботу кишечника, і не завдати шкоди організму.
- Користь попкорну:
- Через велику кількість вітамінів і мікроелементів даний продукт здатний захистити кістки, волосся, нігті.
- Перешкоджає передчасному старінню організму людини, завдяки вмісту поліфенолу.
- До складу продукту входить крохмаль, який, в свою чергу, живить нервові клітини, містить вітаміни і допомагає зростанню м’язової тканини.
- Вміст клітковини дозволяє очистити організм , поліпшити травлення, а також не дозволить піднятися рівню цукру в крові.
Також попкорн часто включають до складу здорового харчування з наступних причин:
- Допомагає в профілактиці такого страшного захворювання, як рак.
- Сприяє в зниженні ваги і рівня холестерину.
- Захищає організм від остеопорозу.
Вчені довели, що в готовій повітряної кукурудзи міститься більша кількість антиоксидантів, ніж в добовій дозі фруктів і овочів. Антиоксиданти допомагають у боротьбі із зморшками, плямами пігментних видів, сліпотою, недоумством і облисінням.
У зв’язку з цим помірне вживання в їжу даного продукту принесе організму тільки корисні речовини.
Розібравшись з користю необхідно задуматися і про шкоду. Все залежить від процедури приготування даного продукту.
На сьогоднішній день натуральний продукт зустріти практично неможливо, для додання попкорну привабливого вигляду, в нього додають різні барвники і смакові добавки (карамель, шоколад, бекон, сир і т. Д.).
Попкорн завдасть значної шкоди в таких випадках:
- У період приготування було додано значну кількості цукру або солі. Сильно солодка повітряна кукурудза є дуже калорійною, що, в свою чергу, допомагає набрати вагу і дає сильне навантаження на підшлункову залозу, а солона, здатна викликати спрагу, що теж погано для організму людини.
- Попкорн з різними добавками (сир, карамель і т. Д.) Може викликати виразку шлунка, гастрит, коліт та інші захворювання шлунково-кишкового тракту.
- Готова повітряна кукурудза може викликати звикання.
- У процесі приготування попкорна додають дуже велику кількість масла , яке під час смаження здатне виділяти величезну кількість найнебезпечніших канцерогенов.Данние речовини викликають онкологічні хвороби. Через велику кількість жиру і масла в даному продукті міститься в три, чотири рази більше калорій, ніж в традиційному попкорн.
- Під час приготування повітряної кукурудзи недобросовісні виробники додають діацетил, який здатний надати поганий вплив на дихальні шляхи і викликати хворобу легенів. Також дана добавка може викликати недоумство.
Чи відрізняється попкорн з мікрохвильовки?
Найшкідливішим речовиною пакета з попкорном, який призначається для мікрохвильової печі, є діацетил , це синтетичне масло і в той же час ароматизатор, що викликає захворювання легенів.
Для зниження ризику потрапляння даного препарату в організм, перед тим як вживати тільки що приготований пакет попкорна, його необхідно остудити .
Ще одна речовина, яке додають в пакети з кукурудзою, це перфтороктановой кислота (ПФОК) . Дана речовина є канцерогенною і входить в складову частину упаковки.
Його наносять на внутрішні частини пачки з попкорном, як антипригарне покриття, воно необхідне, щоб готується кукурудза не липнула до стінок пакету. Даний канцероген може викликати рак печінки і передміхурової залози. Також крім онкологічних захворювань, ця речовина підвищує холестерин в крові і порушує роботу щитовидної залози.
Вживання попкорну для схуднення
Вживання правильно приготовленого попкорну без різних смакових добавок відноситься до здорової їжі. Існують деякі види дієт, які пропонують приймати в їжу повітряну кукурудзу замість звичайного хліба.
Багато хто стверджує, що завдяки попкорну можна легко набрати зайві кілограми, інші навпаки впевнені, що він допоможе їх скинути. Варто розібратися, які твердження правильні.
Звичайно, якщо для бажання схуднути, вживати в їжу попкорн з різними добавками, солоний або солодкий, то ефект буде протилежним: замість того, щоб схуднути, людина ще й одужає.
Вживання повітряної кукурудзи, приготовленої в домашніх умовах, може замінити хліб в дієтичному харчуванні, а також попкорном можна перекушувати. Правильно приготовані зерна кукурудзи містять невелику кількість калорій і безліч клітковини, яка очищає організм від токсинів, шлаків, солей і інших, отруйних для організму речовин.
Якщо з’явилося бажання скинути зайві кілограми за допомогою попкорн-дієти, необхідно дотримуватися певних правил:
- Повітряна кукурудза в обов’язковому порядку повинна бути чистою, без додавання жирів, масла та інших, шкідливих для організму речовин, краще, якщо вона виготовлена самостійно, в домашніх умовах.
- При готуванні можна додати тільки трохи оливкового масла, трішки морської солі і різні сухі трави (для смаку).
- З приправами можна експериментувати і вибрати для себе найкращу приправу.
- Дієта полягає в тому, що за день можна з’їдати необмежену кількість повітряної кукурудзи, це призведе до зниження потреби організму в інших продуктах.
калорійність
Калорійність продукту залежить від добавок і може досягати до 500 ккал. Але в одній порції самостійно приготовленого продукту калорій всього від 30 до 75, що не завдасть шкоди фігурі.
Відгуки про попкорн для схуднення
Аліна, 32 роки, бухгалтер
Я одного разу прочитала на одному форумі про разгрузочном дні на попкорн і вирішила спробувати. Вранці встала на ваги і виміряла свою вагу.
Протягом усього дня ходила і потроху гризла повітряну кукурудзу. Крім попкорна і води нічого не їла і не пила. На наступний ранок результат мене вразив: один день на попкорн – і я втратила майже півкіло.
Всім рекомендую даний метод, але попкорн необхідно готувати самостійно, щоб він був не жирним, і не солодким.
Анна, 26 років, домогосподарка
Мені треба було найважливіше зі буття в моєму житті, це весілля. Під час підготовки до торжества я дуже нервувала і набрала зайвих кілограмів.
Читайте також: Калорійність вівсяної каші на молоці або воді
Подруга мені підказала про попкорн-дієту , і я вирішила спробувати. Приготувала собі попкорн і їла його потихеньку, в результаті за деякий час я скинула кілька кіло і до весілля була в формі.
Найголовніше – це не їсти більше нічого крім попкорна.
Марина, 30 років, продавець-консультант
Як і багато молодих жінок , я завжди намагалася скинути зайві кілограми. Сиділа на різних дієтах, але згодом вага повертався, і я вирішила спробувати розвантаження на попкорн. У підсумку за один день мені вдалося скинути 300 гр.
Розвантаження на попкорн – це смачно і ситно. Наступного разу спробую посидіти на попкорн-дієті, думаю, раз за день є результат, то від дієти він буде вражаючий.
висновок
Якщо прийнято рішення схуднути за допомогою попкорну, то необхідно пам’ятати про шкідливі речовини, які додають в готовий продукт.
Для зниження ризику завдати шкоди здоров’ю, необхідно перестати купувати пакети для приготування в мікрохвильовій печі і вже готовий продукт.
Краще придбати спеціальні зернятка і приготувати їх вдома самостійно. При приготуванні потрібно додати мінімальну кількість масла і дрібку солі. В кінцевому підсумку вийде смачний і безпечний продукт.
Попередня
Попкорн: калорійність, користь і шкода для організму людини, чи можна їсти при схудненні
Попкорн є найпопулярнішою їжею, яку вживають в кінотеатрах. Він смачний, легкий, ситний, за рахунок чого і отримав свою популярність. Однак слід розібратися, чи корисно ласощі для здоров’я і чи варто його вживати при хворобах і вагітності. Запропонуємо рецепт домашнього попкорну.
- З чого роблять попкорн
- Калорійність і хімічний склад
- Користь і шкода для організму корисний
- чим шкідливий
- Чи можна їсти попкорн
- При грудному вигодовуванні
- Користь і шкода при схудненні
- при гастриті
- При цукровому діабеті
- при запорі
- Як зробити попкорн в домашніх умовах
З чого роблять попкорн
Продукт виготовляється із зерен кукурудзи особливого сорту, які «вибухають» при нагріванні. Усередині кожного зернятка міститься невелика крапля води з розчиненим крохмалем.
Після нагрівання до 100 ° C вода закипає, проте не може перейти в газоподібний стан через відсутність вільного простору.
Лише при підвищенні температури до 230 ° C тиск всередині зерна розриває оболонку, і пар виходить.
Нагріта рідина розм’якшує крохмаль, який потім розширюється і твердне. Саме з цієї причини готовий попкорн має обсяг в кілька разів більше, ніж використовується сировина.
Дієти з попкорном: чи можна їсти цей продукт?
Звичайно, під час дієти можна вживати попкорн. Але його треба не купувати, а робити самостійно. Найкраще, готувати попкорн в каструлі на плиті, а не в мікрохвильовій печі. Спеціальної дієти на попкорн немає, але можна вживати цей продукт на другий сніданок або полуденок, тобто перекушувати і при цьому дотримуватися правильного харчування.
А правильне харчування передбачає вживання корисних продуктів – крупи, м’яса і риби, яйця, кисломолочних і молочних продуктів, овочів і фруктів, хліба. Тобто, нежирні і не дуже калорійні продукти, виключаючи здобу, солодощі, фаст-фуд.
Ось зразкове меню дієти:
- сніданок – омлет з овочами або каша і чай;
- перекус – попкорн;
- обід – овочевий суп, риба і салат, компот;
- полуденок – попкорн або фрукти;
- вечеря – тушковані овочі і сир.
Страви можуть бути будь-якими, головне, вибирати корисні. А попкорн використовувати виключно для перекусу, а не для закуски після основних страв. В принципі, при будь-якій дієті можна перекушувати цим продуктом, якщо передбачені перекушування.
Калорійність і хімічний склад
Назва продукту | Енергетична цінність |
Попкорн з сіллю | 407 кКал |
Попкорн з карамеллю | 401 кКал |
Харчова цінність карамельного попкорна:
- білки – 5,3 г;
- жири – 8,7 г;
- вуглеводи – 76,1 г.
Харчова цінність солоного попкорна:
- білки – 7,3 г;
- жири – 13,5 г;
- вуглеводи – 62,7 г.
Важливо! Калорійність ласощі забезпечують повільні вуглеводи, до яких відноситься крохмаль.
мінерали:
- калій;
- магній;
- натрій;
- фосфор;
- залізо;
- марганець;
- мідь;
- селен;
- цинк.
- вітаміни:
- У солодкому і солоному ласощах хоч і містяться вітаміни, однак їх кількість вкрай мало, тому не можна вважати попкорн повноцінним джерелом вітамінів.
- Відзначимо, що енергетична цінність сирих кукурудзяних зерен на 100 г продукту становить 86 кКал.
Рецепти для здоров’я та краси
Сам попкорн робити легко. Суть в тому, щоб нагріти кукурудзу так, щоб вона почала розкриватися. Ось кілька рецептів.
В мультиварці
Налити в чашу мультиварки буквально ложку або дві рослинного масла. Викласти 400 г рисової кукурудзи і поставити на режим – суп. Приблизно через 25 хвилин, коли зерна перестануть вибухати, треба вимкнути мультиварку, інакше вони почнуть смажитися. Готовий попкорн можна змішати з будь-якими спеціями.
Гострий попкорн з лаймом
У каструлі нагріти трохи рослинного масла і додати половину чашки кукурудзи. Готувати в каструлі приблизно шість хвилин. Потім зняти каструлю з вогню і залишити кукурудзу під кришкою на одну хвилину. Трохи кмину, порошку чилі і столову ложку цедри лайма з’єднати. Гарячий попкорн змішати з отриманою масою, додати сік з одного лайма.
А можна застосовувати попкорн для приготування різних страв. Зазвичай це різні десерти. Звичайно, треба вибирати корисні рецепти. Схуднення можливо лише при вживанні не дуже солодкого і населеного продукту.
козинаки
Дві склянки попкорна прогріти в мікрохвильовці. Одне яблуко натерти і змішати з попкорном. Зварити сироп з столової ложки меду і двох столових ложок цукру. Потім швидко змішати з яблучно-попкорнового масою. Викласти на блюдо і надати форму. Посипати зверху будь-якими рубаними горіхами. Коли козинаки охолонуть, можна їсти.
Попкорн з корицею
Шість склянок попкорну (несолоного і несолодкого) змішати з 180 г рубаних горіхів. Змішати кленовий патоку (півсклянки), півсклянки води, трохи солі, 200 г цукру (краще коричневого) і корицю в каструлі. Суміш нагріти, щоб цукор розчинився, і залити сиропом попкорн з горіхами. Викласти суміш на деко і охолодити.
Крем-суп з попкорном
Злегка обсмажити дрібно нарізану цибулину. Потім додати 300 г консервованої кукурудзи і обсмажувати ще кілька хвилин. Залити все 350 мл овочевого бульйону, посолити і варити 20 хвилин.
Потім все подрібнити блендером, додати рідину з банки з кукурудзою (можна не всю). Профільтрувати суп через сито. Додати 100 мл гарячих вершків.
Потім підготувати окремо 100 г попкорна (без солі) і можна додавати його в тарілки з крем-супом.
Вибирайте будь-які рецепти або придумуйте їх самі. Але пам’ятайте, що не можна їсти готовий попкорн з різними добавками, та ще й у великих кількостях. Інакше схуднення буде неможливо, навпаки, може додатися пара зайвих кілограмів.
Користь і шкода для організму
Розглянемо корисні небезпечні властивості кукурудзяного продукту, а також його вплив на організм.
чи корисний
Користь попкорну полягає в наступному:
- продукт, виготовлений без використання великої кількості масла, має незначну кількість жирів в складі, тому не призводить до ожиріння;
- містяться вітаміни і мінерали, а також повільні вуглеводи корисні для здоров’я;
- активні речовини, що входять до складу, попереджають розвиток раку і захворювань серцево-судинної системи;
- в чистому вигляді є дієтичним продуктом, який дає тривале відчуття ситості;
- високий вміст клітковини покращує перистальтику кишечника;
- швидко перетравлюється, тому можна вживати на ніч.
Дізнайтеся більше про властивості і кулінарному застосуванні кукурудзяної олії.
чим шкідливий
Є в цьому продукті і шкідливі властивості:
- в процесі приготування додають барвники та ароматизатори, які шкідливі для печінки;
- кукурудзу готують без заміни масла, через що попкорн насичується канцерогенами;
- смакові добавки призводять до загострення гастриту і виразки;
- велика кількість солі порушує водний обмін, а також призводить до появи набряків;
- солодкий варіант продукту навантажує підшлункову залозу, а також різко підвищує рівень цукру в крові, тому продукт небезпечний для дітей;
- для приготування попкорна з сильним запахом використовується діацетил – канцерогенна хімічна речовина, що викликає дисфункцію легенів і хвороба Альцгеймера;
- деякі добавки викликають звикання.
Відгуки тих, що худнуть
Ольга, 27 років, Москва
Домашній попкорн, приготований з оливковою олією, прекрасний! Просто не додавайте до нього вершкове масло або цукор. Для мене це відмінна заміна шкідливим картопляних чіпсів і солоним горішкам.
Роза, 35 років, Уфа
Читайте також: Які амінокислоти краще приймати для росту м’язів?
Дотримуюся дієти, спробувала включити в меню ще й попкорн. З плюсів відзначу, що за ціною він доступний різним категоріям населення, включаючи бюджетників, студентів та пенсіонерів. З мінусів те, що схудла за чотири дні всього на два кілограми, хоча розраховувала на більше.
Олеся, 28 років, Іжевськ
Кукурудзу я люблю, вирішила ввести попкорн в свій раціон на тиждень, цього вистачило, щоб скинути майже 3 кг, результат відмінний. Плюсом попкорна є те, що він допомагає добре почистити організм, впоратися з запором, якщо він є. Чи не відчувала себе голодною, тому що під час перекусів їла попкорн. Але більше тижня навряд чи протрималася б.
Фруктоза: шкода і користь і чим вона відрізняється від цукру
Чи можна їсти попкорн
Корисні і небезпечні властивості продукту суперечливі, тому необхідно розібратися в тому, чи варто вживати ласощі при хворобах, а також в особливих станах.
при вагітності
Вагітним жінкам варто відмовитися від вживання готового продукту, який продається поблизу кінотеатрів і в маркетах.
Велика кількість різних смакових добавок і жирів роблять ласощі вкрай небезпечним для здоров’я дитини і матері. При цьому не заборонено їсти попкорн, приготований в домашніх умовах. Для цього потрібно придбати зерна без будь-яких добавок, після чого обсмажити їх на сковороді або приготувати в мікрохвильовці. Готові пластівці не слід посипати сіллю або цукром.
Для вагітних продукт стане цінним джерелом клітковини, яка позбавить від запорів, а також допоможе не набрати зайву вагу.
Можна схуднути або набрати вагу, погладшати від попкорну?
Все залежить від кількості з’їденого продукту і добавок. Самі по собі повітряні грудки дуже легкі. З жмені зерен можна отримати 2 л попкорну. Відповідно вага продукту невеликою. В одній порції, яка продається в кінотеатрі, всього 70 калорій. Варто врахувати, що дані наведені для продукту без цукру, карамелі й інших добавок.
Якщо вживати попкорн, приготований з додаванням олії, цукру або карамелі, то дійсно можна поправитися. Але якщо ви самостійно приготуєте продукт без висококалорійних добавок, то проблем з вагою у вас не буде.
Попкорн на дієті
Велика кількість антиоксидантів
Повітряна кукурудза багата антиоксидантами – сполуками, які зменшують запалення в організмі. Одними з таких антиоксидантів є поліфеноли.
Поліфенольні сполуки, присутнє в кукурудзі, вбивають вільні радикали, які можуть привести до серйозних захворювань. Наявність вільних радикалів призводить до ряду інших проблем, таких як старіння і утворення зморшок, випадання волосся, хвороба Альцгеймера.
Вживання попкорну в поєднанні зі збалансованою дієтою допоможе вам збільшити кількість антиоксидантів, щоб підтримати здоров’я.
- Винахідливі китайці винайшли дешевий спосіб захистити свої будинки від злодіїв
- Хто швидко і точно порахує цифри на картинці? Я заплуталась
- Клітка для домашніх кроликів зі старого комода. зроблена своїми руками
Історія появи попкорну
Насправді попкорн почав свою історію не з Голлівуду. Ще за багато десятиліть до цього індіанці побачили, що існує такий сорт кукурудзи, який при нагріванні вибухає. А секрет його простий: мало крохмалю і води. І до сих пір попкорн роблять з цього сорту.
Але таке явище використовувалося для прикраси і в ритуалах. А вже в кінці 1930 років Семюел Рубін поєднав ласощі і кінотеатри. А 1945 з’ясувалося, що мікрохвилі змушують зерна вибухати. Це стало початком розробок мікрохвильових піч.
Правда, ще в 1885 з’явилася машина, яка призначена спеціально для підривання кукурудзи. Пізніше попкорн став основною прибутком кінотеатрів, і навіть продаж квитків не давала стільки доходу. Тому варто розібратися, корисний чи шкідливий попкорн.
Вживання попкорну при схудненні
Якщо попкорн приготувати правильно, то він принесе користь навіть при дієті. Продукт калорійний, але під час обмежень в харчуванні його все ж вживають в їжу під час перекусів в обмеженій кількості. Перебрати з калоріями в такому випадку важко.
До того ж, потрібно розуміти, що додавати велику кількість масла, солі, а тим більше цукру не варто! Головне – міра, і тоді навіть попкорн не шкодитиме для фігури. Сама кукурудза тільки позитивно впливає на схуднення.
Клітковина в її складі допомагає травленню.
Приготування попкорну в домашніх умовах
Раніше найпоширенішим способом приготування «вибухають зерен» вдома була обсмажування на сковороді або в каструлі.
Коли в побут увійшли мікрохвильові печі, вони певною мірою витіснили колишній метод.
Однак приготування в мікрохвильових печах шкодить сама по собі, тому краще не зловживати цим пристроєм і користуватися старим, більш безпечним методом приготування продукту.
Небезпека мікрохвильової печі полягає в тому, що вона змінює молекулярну структуру готується в ній речовини. На організм дане вплив саме по собі, може, і невелике, але при постійному використанні приладу згубний вплив може стати реальністю.
Доброго дня! Мене цікавить питання щодо попкорну. У його стограмовій порції без масла міститься близько 350 – 400 калорій. Це досить багато. Але в той же час в попкорн є клітковина, яка сприяє схудненню. Чи можна їсти його при схудненні і скільки? Алла
відповідь:
Привіт, Алла! Попкорн, незважаючи на наявність в ньому клітковини. Всі калорії з попкорну прекрасно засвоюються. Пам’ятайте, що попкорн містить багато вуглеводів, які дають енергію. А невитрачена енергія перетворюється в жир на вашому тілі.
Єдиний корисний – натуральний, без добавок у вигляді цукру, солі та ароматизаторів. Калорій в ньому мало, клітковини багато, він насичує і не викликає набору ваги.
Найкраще готувати попкорн будинку, з натуральної кукурудзи, а не з напівфабрикатів, просочених добавками і барвниками. Солі (цукру) для приготування 100 г ласощі потрібно всього 3 г, а масла – 1 ст.л.
, Хоча масло можна взагалі не використовувати.
Є протипоказання, проконсультуйтеся з лікарем.
Попкорн прийшов до нас з Америки. У США цей продукт жують в кінотеатрах вже більше 100 років. У нас він поки що не настільки популярний, як на Заході.
Але є чимало людей, які не можуть уявити собі похід в цирк або кінотеатр без попкорну. Чи впливає цей продукт на здоров’я? Більшість сайтів і книг стверджують, що він шкідливий.
З деяких джерел інформації можна дізнатися, що попкорн корисний для здоров’я. Де істина?
користь попкорну
Попкорн є кукурудзу, яка внаслідок впливу на неї високої температури розривається і збільшується в об’ємі. Чи доводилося вам зустрічати публікації про шкоду для здоров’я кукурудзи? Навряд чи. Овочі прийнято вважати корисними. В такому випадку, чому газети, журнали та інтернет підносять попкорн, як однозначно шкідливий продукт?
Є чимало публікацій, які стверджують, що повітряна кукурудза корисна. Правда, вони теж вдаються в крайнощі і привласнюють попкорну аж надто багато позитивних для здоров’я властивостей. Користь продукту пов’язують з наявністю в його складі:
- вітамінів;
- клітковини;
- мікроелементів;
- антиоксидантів;
- крохмалю;
- протеїну.
Стверджується, що попкорн знижує рівень цукру в крові і попереджає серцево-судинні хвороби. Він стимулює зростання «корисних мікробів» в кишечнику і навіть сприяє зниженню ваги. Чи справді попкорн володіє подібними властивостями?
Насправді більшість публікацій просто перераховують терапевтичні ефекти, які реалізуються при збільшенні вмісту в раціоні клітковини. Так, вона дійсно міститься в складі попкорну. Але клітковина також присутній в будь-який інший рослинної їжі. Попкорн в цьому відношенні нічим не відрізняється від картоплі, гречаній каші або помідорів.
Ідеальна дієтична закуска
Їжа з високим вмістом нерозчинної клітковини містить мало перетравлюваних вуглеводів, тому вона уповільнює швидкість травлення. Їжа перетравлюється довше, і, тому допомагає нам довше не відчувати голод.
Природно, знежирений і без додавання цукру, попкорн може дійсно наситити вас, так що для перекусу не потрібно його багато, щоб уникнути переїдання. Перекушуючи кукурудзою між прийомами їжі, ви не будете відчувати спокуса солодощами і жирною їжею.
Але переконайтеся, що в вашу закуску не додаються масло і різні наповнювачі – це, безумовно, дасть зворотний ефект!
- Студенти Гарварду влаштували власну церемонію вручення дипломів
- Щоб щічки і губки блищали як у молодості: супер-використання вазеліну
- Руде волосся підходять усім: три фото до і після, що доводять це
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )