Яка калорійність у млинців?

Млинці відносяться до традиційного ласощів російської кухні. Щедрий стіл з млинцями завжди вважався ознакою благополуччя і достатку. У наші дні, вони також не втратили своєї популярності. Особливо, часто і у великих кількостях млинці печуться на народні свята і сімейні торжества.

Частування, приготовані за класичним рецептом, є досить висококалорійними. Худне, краще запасти дієтичними рецептами улюбленої страви!

Калорійність і БЖУ млинців (на молоці, на кефірі, на воді, одного, на 100 гр готового продукту)

Млинці: калорійність в одному або на 100 грам в залежності від рецепту і начинки, вага, склад, БЖУ

Правильне харчування, особливо в період активного схуднення, передбачає не тільки облік якості споживаної їжі, але і її калорійність. А  скільки калорій в одному млинці? Енергетична складова блюда обумовлена його складом, способом приготування, а також начинкою. У стограмовій порції – міститься близько 5 г білка, 3 г жирів і 34 г вуглеводів.

Калорійність млинчиків в залежності від використовуваного компонента, буде відмінною. Найчастіше, ласощі готують на кип’яченій воді, кефірі або молоці.

 

базовий інгредієнт   Ккал / 100 г  Калорійність 1шт.
молоко 218 97
кефір 196  88
вода  130  63

Калорійність млинців з різноманітною начинкою (сир, сир, м’ясо, варення, джем)

Млинці: калорійність в одному або на 100 грам в залежності від рецепту і начинки, вага, склад, БЖУ

Млинці можна по праву назвати універсальною закускою. Млинці з м’ясною, сирною начинкою подаються до супів і салатів, солодкі млинці готуються як десерт.

Варіант використовуваної начинки безпосередньо впливає на калорійність готової страви. 

Базова суміш тесту для млинців містить борошно, яйця, молоко або кисломолочні напої. Поживна цінність випічки варіюються виходячи з рецепта. Однак, велика частина мікроелементів і вітамінів залишається однаковою.

У складі класичних млинців, містяться корисні амінокислоти, білки, клітковина, різні типи жирів, вітаміни групи А, В, D, Е, К, залізо, кальцій, магній.

Як знизити калорійність млинців для схуднення?

Традиційні млинці зі сметаною, вершковим маслом, згущеним молоком – дієтичним харчуванням не назвеш! Але є способи зробити улюблені частування більш корисними.

Приготування низькокалорійних млинців засноване на 5 важливих кулінарних хитрощів:

  1. В якості основної рідини для тіста використовується окріп, мінералка, нежирне молоко, кисле молоко, знежирений кефір, натуральний йогурт.
  2. Про білу пшеничну муку необхідно забути, застосовується гречана, житня, вівсяна, горохова, рисова, кукурудзяна. Щоб склад став більш корисним для обміну речовин, столову ложку борошна, можна замінити такою ж кількістю висівок.
  3. У використанні яєць – теж є невеликий секрет. Для підвищення протеїнової складової, можна вносити в тісто тільки білки, або зменшувати кількість яєць за рахунок додавання банана або льону. Ложку насіння потрібно попередньо замочити на 25-30 хвилин в гарячій воді.
  4. Виключається цукор. Замість нього використовується мед, родзинки, чорнослив, кориця, фрукти.
  5. Кола випікаються на сухий антипригарной поверхні без додавання рослинного масла.
  6. Щоб зберегти мінімальну калорійність, готові коржі не слід змащувати вершковим маслом, повидлом, варенням або будь-який інший підливою, що містить велику кількість жиру або швидких вуглеводів.

Млинці, з додаванням шинки, ковбаси, свинячого фаршу, сиру мають більш високу калорійність. Худне, як начинку краще вибирати нежирну рибу, овочі, несолодкі запечені фрукти, сир, листя салату, печінку.

У таблиці запропоновані смачні варіанти низькокалорійних начинок.

 вид начинки Ккал / 100 г Калорійність однієї порції
печінка 170 81
 гриби 217 90
Печені яблука 230 104
Буряк 165 73
Картопля 170 79
кабачки 140 62
капуста 123 58

Одна порція в середньому становить – 48-50 грамів. Роблячи коржі тонше, можна знизити їх вагу, і відповідно калорійність.

Дієтичні млинці – з низьким вмістом калорій

Млинці: калорійність в одному або на 100 грам в залежності від рецепту і начинки, вага, склад, БЖУ

Всі рецепти дієтичних млинців засновані на використанні низькокалорійних інгредієнтів. Для тих, хто дотримується здорового харчування, рекомендується в якості сніданку готувати пісні млинці зі свіжими ягодами, фруктами, медом, а на обід їсти рулетики з сиром і зеленню або куркою.

Млинці можна спекти, і зовсім без борошна. У популярній білковій дієті Дюка пропонуються спеціальні рецепти для схуднення. Стограмова порція містить не більше 86 ккал.

Овсяноблін 

Будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цільна вівсянка -150 м
  • 3 столові ложки молока;
  • яйце;
  • дрібка солі.

рецепт:

  1. Крупу перемолоти в блендері, подрібнені пластівці пересипати в глибоку чашу.
  2. Збити яйце, влити в миску, додати молоко, перемішати консистенцію, підсолити.
  3. Готувати на сухий добре прогрітій сковороді з антипригарним покриттям.
  4. До теплої виноградному можна додати смородину, шматочки банана, ківі.

ПП млинці на крохмалі

Перелік продуктів:

  • крохмаль кукурудзяний (не плутати з картопляним) -25 р .;
  • молоко -80 мл .;
  • два яйця;
  • сіль.

Як зробити:

  1. У підходящої ємності збити яйця віночком, підсолити.
  2. Всипати крохмаль, перемішати.
  3. Сковороду добре прогріти, випікати на сухій поверхні з двох сторін до золотистої скоринки.

Дані варіанти млинців дієтологи часто включають в меню тих, що худнуть і спортсменів.

висновок

Навіть найкорисніші ласощі здатні негативно позначитися на організмі, якщо не дотримуватися помірності. Важливо не зловживати випічкою у вечірній час і не допускати переїдання. Без шкоди для фігури, рекомендується не більше трьох-чотирьох балонів в день.

Млинці: калорійність різних рецептів, дієтичні варіанти приготування

Ароматне, смачне, просте блюдо, що відноситься до одного з найдавніших рецептів. Символ сонця і відступаючої зими, домашнього затишку і сімейного застілля. Млинці не перестають радувати господинь різноманіттям і нехитрістю рецептів, різними варіантами тесту і начинок. Страва можна приготувати і подати як основне блюдо або десерт, зробити ситним сніданком або легким обідом.

Однак людей, що стежать за зайвими кілограмами, страву швидше лякає. Скільки калорій в млинцях, заправлених варенням і вершковим маслом, навіть уявити страшно. Проте існує безліч способів приготувати сковорідку «сонечок» під різний смак і раціон.

Млинці: калорійність в одному або на 100 грам в залежності від рецепту і начинки, вага, склад, БЖУ

калорійність млинців

Класичним набором для приготування страви є борошно, молоко, яйце, сіль, цукор, сода для пишності. Всі перераховані інгредієнти благотворно впливають на організм:

  • борошно є постачальником мінералів і вітамінів (вівсяні, гречані, пшеничні млинці відрізняються унікальним хімічним складом),
  • молоко приносить кальцій і вітамін D (зміцнює кістки, налагоджує роботу нервової системи),
  • яйце включає до складу фолієву кислоту, лецитин, сприяє нормалізації обміну жирів.

За наведеним рецептом (молоко – 400 г, борошно пшеничне – 150 г, яйце – 1 шт., Цукор – 1 ст. Л., Сода з оцтом – ¼ ч. Л.) Калорійність млинців на молоці з цукром складе 134 ккал (100 г), з маслом рослинним (3 ст. л.) показник зросте до 170.

Залежно від пропорцій компонентів і жирності молока енергетична цінність млинців може досягати 186 ккал на 100 грам. Калорійність 1 млинця на молоці при вазі в 45-50 г (1 шт.) Включає в себе близько 93 одиниць. При додаванні вершкового компонента, варення або сметани виходить калорійність в районі 233 ккал (100 г) і більше.

Тісто для млинців

Будь-який варіант приготування страви передбачає вибір двох головних компонентів: типу борошна і рідкої основи для замісу. Млинці можуть поміняти калорійність в більшу або меншу сторону в залежності від відібраних для тесту інгредієнтів.

Перш за все розглянемо різні варіанти з борошном. Пшеничні млинці дають усереднені показники в 186-197 ккал (100 г). Калорійність кукурудзяних становить 221 одиницю. Гречані млинці (на кефірі) включають 170 ккал (100 г), в суміші з пшеничним борошном в різних пропорціях – 190-229 одиниць.

Калорійність вівсяних млинців становить 170 одиниць (100 г), додавання пшеничного борошна піднімає показники до 227 ккал. Поживність овочевого млинчика з кабачків може бути нижче наведених даних – 131 ккал (100 г).

Перейдемо до рідкої основі для замісу. Млинцеве тісто можна приготувати на базі різних за калорійністю інгредієнтів (ккал на 100 грам):

  • на мінералці – 90-105,
  • на воді – 115-135,
  • на сироватці – 131,
  • на пиві – 163,
  • на кефірі (2%) – 174-200,
  • на молоці – 170-230.

При замісі на воді млинець смажена (1 шт.) Дає найнижчі показники по калорійності: 61 ккал (45 г). Варто пам’ятати, що в ваших руках приготувати тонкі домашні млинці, середня вага яких знижується до 35-40 грам, а значить і енергетична цінність стає менше.

Начинка для млинця

Фаршировані варіанти страви відрізняються більш високими показниками по калорійності, однак цифри можна регулювати, віддаючи перевагу нежирним інгредієнтів.

Млинці в якості основної страви зазвичай готують (калорій – 100 г):

  • з грибами – 218-220,
  • з сьомгою – 311,
  • з червоною ікрою – 324,
  • з яйцем (на кефірі) – 222,
  • з м’ясом – 370,
  • з м’ясом і рисом – 250,
  • з курячим фаршем – 165-265,
  • з фаршем з яловичини і свинини – 270,
  • з яловичим фаршем – 194-260,
  • зі свинячим фаршем – 300-490,
  • з куркою і грибами – 241,
  • з шинкою і сиром – 382,
  • з сиром – 348,
  • з печінкою – 170-197,
  • з капустою – 117-147.

Читайте також:   Яка калорійність у родзинок – користь і шкода

Для десертних варіантів або страв на сніданок використовуються солодкі варіанти начинки (калорійність на 100 г):

  • зі згущеним молоком – 206,
  • з медом – 350,
  • з яблуком – 256,
  • з варенням – 185-245.

Млинці: калорійність в одному або на 100 грам в залежності від рецепту і начинки, вага, склад, БЖУ

Найпопулярнішим вважається млинець з сиром. Калорійність варіюється в залежності від жирності начинки: для 9% показник дорівнює приблизно 185 ккал (100 г), більш високий відсоток доводить поживність до 230-330 одиниць. Іноді для поліпшення смаку в рецепт додатково включається родзинки, однак будьте готові додати до страви 7-10 калорій.

Так що калорійність 1 млинця з сиром (150 г) зі сметаною налічує до 294 одиниць.

Спосіб приготування страви при схудненні

Якщо фігура вимагає суворого нагляду, а поласувати млинцями дуже хочеться, то калорійність страви можна знизити. Задіюйте найбільш низькокалорійні інгредієнти в процесі приготування: тісто – на воді, мінералці, кефірі; начинка – яблука, капуста, гриби, нежирні сир і м’ясо.

Можливі також варіанти розведення молока водою або мінералкою (1: 1) і змішування різних сортів борошна замість використання чисто пшеничного (краще перейти на вівсяну, гречану, житнє без добавок).

Доброю практикою стане скорочення кількості цукру, що додається або заміна компонента медом. Настійно рекомендується утримуватися від добавок у вигляді згущеного молока, варення, сметани. Використовуйте в якості соусів фруктові пюре (гарбузове і яблучні) з низькою енергетичною цінністю (30 ккал – 100 г).

Крім усього перерахованого вище існують невеликі хитрощі зниження калорійності:

1. Готуйте на сковороді з антипригарним покриттям. Тоді масло можна буде додати тільки в тісто (1-2 ст. Л.) Якщо таке пристосування відсутня, змастіть розпечену поверхню салом один раз.

2. Додавайте в тісто тільки білок курячого яйця – на 90% складається з води (основну калорійність продукту бере на себе жовток).

3. Робіть більше тонкі млинчики для візуального збільшення порції при низькій підсумкової поживності.

Калорійність млинців з різними видами начинки

Млинці: калорійність в одному або на 100 грам в залежності від рецепту і начинки, вага, склад, БЖУ

Фастфуд та випічка

27.02.2018

13.5 тис.

9 тис.

6 хв.

Більшість рецептів, згідно з якими готуються млинці, включають борошно, рідкий молочний продукт і яйця. Решта інгредієнти можна регулювати за власним бажанням.

Для збереження стрункої фігури і в разі дотримання дієти не слід використовувати пшеничне борошно, так як вона найбільш калорійна. Цей інгредієнт можна замінити гречаною, рисовою, кукурудзяною і іншими видами борошна. Це допоможе знизити калорійність млинців.

Щоб зменшити згубний вплив десерту на фігуру, рекомендується також додавати мінеральну воду замість кефіру.

ІСТОРІЇ схуднення ЗІРОК! 

Ірина Пегова шокувала всіх рецептом схуднення: ‘Скинула 27 кг і продовжую худнути, просто на ніч заварюю …’ Читати докладніше >>

Кількість калорій безпосередньо залежить і від начинки. Високу поживність має блюдо, в якому в якості начинки використаний сир, шинка, свинячий фарш.

Кількість калорій, які містить одна штука, безпосередньо залежить від того, з якої муки зроблено тісто. Корисність млинців також залежить від кількості БЖУ, яке містять страви, приготовані з різною основи.

Калорійність і БЖУ в млинцях з різних видів борошна:

вид борошна Ккал в одному млинці Ккал в 100 грамах БЖУ (на 100 г)
Пшенична 89 196,6 5,4 / 6,6 / 29,3
гречана 59 131,3 4,9 / 1,1 / 24,8
вівсяна 64 142,2 4,9 / 5,2 / 18,8
рисова 75 166 4,2 / 4,9 / 25,6
кукурудзяна 70 157 4,1 / 1,5 / 31,5
житня 75 166,5 5,7 / 4,9 / 25,8
льняна 51 114,4 13,1 / 2,7 / 10
нутовая 64 141,6 5,4 / 5,5 / 17,1
соєва 42 93,8 8,5 / 4,5 / 4,4
кокосова 114 254 9,3 / 7,2 / 38,6
горохова 56 126 22/15/63
амарантового 50 112,4

млинці

Млинці: калорійність в одному або на 100 грам в залежності від рецепту і начинки, вага, склад, БЖУ

  1. Змішати яйця, сіль, цукор, соду і рослинне масло.
  2. Додати половину молока.
  3. Поступово додати частину борошна, перемішати віночком.
  4. Тепер знову додати молоко, перемішати віночком.
  5. Якщо борошна мало, додати ще, перемішати.
  6. Тісто має вийде рідкуватим.
  7. Випікати на розжареній сковороді з двох сторін.

Смачного!

Автор рецепта: Надія Попкова

Інгредієнти рецепта «Млинці»:

  • Молоко – 1 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л.
  • Сода (за смаком) – 2 гр.
  • Сіль (за смаком) – 2 гр.
  • Цукор (за смаком) – 1 ст.л.
  • Борошно – 200 гр.

Харчова цінність страви «Млинці» (на 100 грам):

Калорії: 156.9 ккал.

Білки: 4.6 гр.

Жири: 8.4 гр.

Вуглеводи: 15.9 гр.

Число порцій: 30

продукт міра Вага, гр Бел, гр Жир, гр Угл, гр Кал, ккал
молоко 1 л 1000 32 36 48 640
куряче яйце 2 шт 110 13.97 11.99 0.77 172.7
олія соняшникова 4 ст.л. 68 67.93 611.32
сода харчова 2 гр 2
сіль 2 гр 2
цукровий пісок 1 ст.л. 25 24.93 99.5
борошно пшеничне 200 гр 200 18.4 2.4 149.8 684
Разом 1407 64.4 118.3 223.5 2207.5
1 порція 47 2.1 3.9 7.5 73.6
100 грам 100 4.6 8.4 15.9 156.9

Це користувальницький рецепт, тому можуть бути помилки і помилки. Якщо їх виявите, прохання написати в коментарі під рецептом – виправимо.

Покрокові рецепти з фото від нашого сайту знаходяться в розділі «Рецепти».

Млинці: калорійність в одному або на 100 грам в залежності від рецепту і начинки, вага, склад, БЖУ

У тренувальній діяльності важлива не сучасність використовуваних тренажерів, а величина і систематичність навантаження, що надається на м’язи.

В цьому плані млинці від штанги – кращий снаряд для опрацювання м’язових груп тіла. У цій статті будуть розглянуті суть і користь виконання вправ з млинцями, техніка їх виконання, а також особливі програми тренувань.

  • Суть і користь вправ з млинцем
  • Техніка виконання вправ На прес
  • на плечі
  • на груди
  • На руки
  • програма тренувань
  • “Навколо світу”
  • додаткові поради

Суть і користь вправ з млинцем

Утримання млинця на вазі збільшує навантаження, яку вони надають на тіло в процесі тренувань. До виконання завдань підключаються глибинні м’язи-стабілізатори корпусу, які відповідають за утримання балансу.

Вага млинців можна регулярно збільшувати, досягаючи тим самим кращого результату тренувань. Витривалість організму при цьому підвищується, спалюється прошарок підшкірного жиру, тіло стає більш підтягнутим і рельєфним.

Важливо! Тренуйтеся млинцями не частіше чотирьох разів на тиждень, решту часу приділяйте кардіотреніровки і аеробіки. Виконання різних видів вправ дозволить не тільки зміцнити тіло, а й позбутися від зайвої жирової тканини.

Незалежно від того, яка частина тіла проробляється з млинцем, навантаження виявляється на все тіло – різні групи м’язів задіяні в тренувальному процесі постійно.

Калорійність, харчова цінність

Вміст калорій в млинцях здатне змінюватись в залежності від способу їх приготування:

метод приготування Калорійність 100 грамів продукту, кКал Калорійність одного млинця
на молоці 220 99
на кефірі 194 87
На мінеральній воді 105 47
На воді 135 61
на пиві 164 73
на сироватці 131 59

Іншим показником, що впливає на кількість калорій в млинцях, є начинка. Найбільш калорійними вважаються ті, до складу яких входить м’ясо:

вид начинки Калорійність 100 г продукту, кКал Калорійність одного млинця
Яловичий фарш 260 117
курячий фарш 165-265 75-119
Яловичий-свинячий фарш 270 117
свинячий фарш 300-490 135-220
Куряче м’ясо і гриби 241 108
Шинка з сиром 382 172
Ковбаса з сиром 370 166
печінка 170 198
М’ясо з рисом 250 113

У кулінарії широкого поширення набули рослинні начинки на основі фруктів, плодів, ягід або продуктів їх переробки:

вид начинки Калорійність 100 г продукту, кКал Калорійність одного млинця
Печені яблука 254 114
варення 185-245 83-110
Ізюм 228 103
Банан з шоколадом 215,9 97

До інших розповсюджених різновидів рослинних начинок для млинців відносяться наступні:

вид начинки Калорійність 100 г продукту, кКал Калорійність одного млинця
картопля 170 77
Буряк 170 77
кабачки 139 63
гриби 218-220 98-99
капуста 117-147 53-66

Решта види начинок і їх калорійність представлені в таблиці:

вид начинки Калорійність 100 г продукту, кКал Калорійність одного млинця
Сир зі сметаною 312 140
сир 348 157
Червона ікра 324 143
Риба (сьомга) 313 140
яйця 222 100
мед 350 158
Масло і цукор 332 149
Згущене молоко 206 93
сметана 311 140

Іншим показником, що впливає на кількість калорій, є мука, використовувана в приготуванні. Від цього також залежить вміст білків, жирів і вуглеводів в продукті. Найбільш часто застосовуються такі види:

Читайте також:   Чому росте живіт у жінок і що робити?

борошно Калорійність 100 г продукту, кКал Калорійність одного млинця БЖУ на 100 г продукту
Пшенична 89 196,6 5,4 / 6,6 / 29,3
гречана 59 131,3 4,9 / 1,1 / 24,8
вівсяна 64 142,2 4,9 / 5,2 / 18,8
рисова 75 166 4,2 / 4,9 / 25,6
льняна 51 114,4 13,1 / 2,7 / 10
соєва 42 93,8 8,5 / 4,5 / 4,4
кукурудзяна 70 157 4,1 / 1,5 / 31,5

До інших типів борошна млинців, використовуваним в приготуванні, відносяться:

борошно Калорійність 100 г продукту, кКал Калорійність одного млинця БЖУ на 100 г продукту
житня 75 166,5 5,7 / 4,9 / 25,8
нутовая 64 141,6 5,4 / 5,5 / 17,1
кокосова 114 254 9,3 / 7,2 / 38,6
горохова 56 126 22/15/63
амарантового 50 112,4

Калорійність млинця: на молоці, низькокалорійний рецепт, вага одного, скільки білка в 100 грамах, харчова цінність

Ще з часів язичництва на Русі млинці є споконвічно російським блюдом. У період масниці (зазвичай це останній тиждень лютого) люди в Росії активно печуть млинці, святкують прихід весни, ритуально спалюють солом’яне опудало.

Спочатку під словом «млинець» мався на увазі задоволеною товстий і щільний шар тіста, який пекли в домашній печі на салі або жирі. Зараз млинці смажать в сковороді, найчастіше на вершковому або рослинному маслі.

Також варто відрізняти «російські млинці» від «французьких млинців», адже саме у Франції стали піч тонкі млинці на вершковому маслі. Існують не тільки ситні млинці, а й низькокалорійні. У наш час люди (особливо дівчата) особливо стежать за своєю фігурою.

Але млинці – це блюдо, смак якого знаком нам з дитинства, і від якої важко відмовитися. Яка ж калорійність млинця?

Харчова цінність: скільки в млинці калорій, вага одного млинця, скільки білка в 100 грамах

У класичному рецепті млинців на 100 грам продукту харчова цінність або вміст БЖУ (білки-жири-вуглеводи) буде наступним:

  • Білка – 6,1 г;
  • Жиру – 12,3 г;
  • Вуглеводів – 26 м

Калорійність млинця складе близько 233 калорій, т. К. Один млинець в середньому важить 100 грамів. Це приблизно 1/6 від добової норми споживання калорій, тобто для людей, які дотримуються дієти – досить багато.

Млинці на молоці і на воді

Якщо готувати млинці за класичним рецептом, то їх слід смажити на олії або салі. Такі млинці виходять жирними, а якщо врахувати різні начинки, то калорійність страви буде дуже високою. Начинка може бути з багатьох продуктів, але найчастіше це:

Тісто для млинців можна готувати не тільки на молоці, але і на воді, за рахунок чого калорійність страви буде менше. Смакові якості готового продукту будуть залежати від складу інгредієнтів. Млинці без начинки будуть містити:

  • вітаміни В і РР – корисні для роботи нервової системи і необхідні в умовах з підвищеним фізичним навантаженням;
  • калій і натрій – поліпшать діяльність нирок, регулюють водний обмін;
  • залізо – підвищить рівень гемоглобіну, обов’язковий компонент дихальних ферментів;
  • фосфор і магній – регулюють функції серця, судин і нервової системи, покращують стан кісток.

Млинці небажано вживати при ожирінні, в стадії загострення органів травлення, цукровому діабеті.

Класичний рецепт російських млинців

Складові:

  • Борошно – 200-250 г;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Кисле молоко високої жирності;
  • Цукор – 100 г;
  • Сода – 5-10 г;
  • Свиняче сало – 50 г.

Як приготувати вівсяні млинці: найвдаліші рецепти

Спосіб приготування:

  1. Змішати кисляк з сіллю і цукром, збити;
  2. Після додати яйця, збити;
  3. Повільно всипати борошно в отриману суміш, не перестаючи збивати. Щоб не було грудочок, можна додати розпушувач тесту, або замість вилки / віночка для збивання використовувати міксер;
  4. Збивати, поки тісто не стане як дуже рідка сметана. Якщо не вдається домогтися такого ефекту можна додати ще кислого молока або трохи молока / води;
  5. Тесту необхідно дати настоятися пару хвилин, щоб сода добре розчинилася;
  6. У цей час добре розігрійте чавунну або спеціальну тефлонову сковорідку;
  7. Змастіть сковороду шматочком сала. Щоб не обпектися, насадите сало на вилку або ніж.
  8. Візьміть невеликий ополоник, наберіть в нього тісто. Візьміть сковорідку за ручку і повільно виливайте тестом в один кут, при цьому обертаючи сковорідку для рівномірного розподілу;
  9. Зменшіть вогонь до середнього полум’я, і ​​смажте майбутній млинець протягом 30 секунд-1 хвилини (залежно від кількості налитого в сковорідку тесту). За допомогою лопатки акуратно переверніть його на іншу сторону і знову чекайте секунд тридцять.
  10. Зніміть млинець з плити, змастіть його вершковим маслом або шматочком сала, можна присипати його цукром за смаком;
  11. Повторюйте цю процедуру, поки не закінчиться все тісто.

Калорійність млинців з м’ясом

Млинці з м’ясом – такі різні і такі смачні. Вважається, що це дуже ситне і калорійне блюдо. Тому аж ніяк не поєднується з дієтою і здоровим харчуванням. Але це судження не зовсім вірно. Адже спосіб приготування і начинка (нехай навіть м’ясна) може бути зовсім різною.

Млинці можуть бути не тільки з начинкою з різного м’яса, а з різних його частин. Наприклад, млинці зі свининою, з яловичиною, з куркою. Сама низькокалорійна частина курки – грудка без шкіри. Яловичина також вважається дієтичним м’ясом. А ось свинина і курячі ніжки, наприклад, – зовсім інша справа. Щоб було зрозуміло, порівняємо калорійність різного м’яса в сирому вигляді:

яловичина 187 ккал
Свинина нежирна 316 ккал
Свинина жирна 489 ккал
телятина 90 ккал
курка 165 ккал
індичка 197 ккал
курча 156 ккал
баранина 203 ккал

Досить широкий розкид: від 90 до 489 ккал. Майже в 5 разів. Це означає, що і калорійність готового продукту може істотно відрізнятися.

Щоб дізнатися точну калорійність свого страви, доведеться порахувати калорійність всіх інгредієнтів окремо. Не забувайте, що в таблиці наводиться калорійність продукту на 100 г. Якщо це молочний або кисломолочний продукт і його жирність не вказана, то значення даються усереднені.

Для більш точного результату вказуйте конкретну жирність. Є досить багато описів підрахунку калорійності складних страв. Оскільки млинці випікаються, в процесі запікання тісто втрачає деяку частину, то це блюдо вважається складним. Тому потрібно враховувати вагу до запікання і після.

Тепер про спосіб приготування. В якості начинки можна використовувати відразу кілька сортів м’яса і приготувати з них фарш. Наприклад, енергетична цінність домашнього фаршу з яловичини і свинини в середньому становить 200 ккал. Фарш можна приготувати різними способами: обсмажити на сковороді з цибулею, приготувати на пару або запекти в духовці.

Якщо замість обсмаженого фаршу використовувати відварну курячу грудку в якості начинки, калорійність значно зменшиться. Це більш дієтичний варіант. Куряча купа містить багато білка і зовсім мало жиру.

Тепер з приводу самих млинців. Чим жирніше інгредієнти для їх приготування, тим калорийнее вийде готовий продукт. Щоб максимально знизити енергетичну цінність, використовуйте кисломолочні та молочні продукти з найнижчим відсотком жирності.

По можливості позбудьтеся від смаження. Замість вершкового масла додавайте рослинне. Нарешті, обмежуйте свої порції. Краще зробити багато маленьких млинчиків. Ви розтягнеться задоволення, поїдаючи їх один за одним кілька днів.

І для організму це буде не таким важким ударом.

Так скільки калорій в млинцях з м’ясом?

В середньому – 470 ккал. Це досить ситний продукт. Для порівняння, калорійність звичайного раціону варіюється в межах 2200-2600 ккал. 100 г млинців з м’ясом – це приблизно 5 частина всього щоденного раціону. Якщо врахувати, що вага млинчика становить близько 45 г, то з начинкою, він може подвоїтися. Тобто приблизно 1 такий млинець важить 100 г.

Виходить, що блюдо подібного роду дійсно не найлегше. А значить дозволити собі його можуть або чоловіки, які активно займаються спортом, або жінки з хорошим обміном речовин і за умови регулярних фізичних навантажень. При цьому жінкам важливо пам’ятати, що кожен зайвий такий млинець моментально відіб’ється на боках, животі та стегнах.

Чи означає це, що млинці з м’ясом їсти не можна? Абсолютно ні! Це лише означає, що кожен такий обід доведеться ретельно відпрацювати в спортзалі, щоб спалити отримані калорії. Наприклад, біг спалює 500 ккал. А силові навантаження – в кілька разів більше. Тому їжте млинці, працюйте над собою і худніть!

Рецепт низькокалорійних білкових млинців на молоці «Гречане поле»

Складові:

  • Гречана мука – 100 г;
  • Яєчні білки – 2-3 шт .;
  • Молоко (знежирене) – 300 мл;
  • Цукор – півтори чайної ложки;
  • Рослинна олія – ​​5 мл;
  • Дрібка солі.

Читайте також:   Яке масло для сухих і посічених кінчиків волосся найкраще?

Найпопулярніші капустяні запіканки

приготування:

  1. Молоко слід підігріти в мікрохвильовці або на плиті;
  2. Змішати з молоком рослинне масло, сіль, а потім цукор;
  3. Білки необхідно збити до консистенції міцної піни;
  4. У суміш з молока і масла повільно всипати гречану муку, важливо щоб не утворювалися грудочки, тому не переставайте в цей час суміш розмішувати;
  5. Перемішайте суміш зі збитими білками, гарненько ще раз збийте;
  6. Сковорідку добре прогрійте. Маслом годі й змащувати, т. К. Воно вже є в тесті, але якщо помітите, що млинці прилипають або пригоряють, то можна змастити сковорідку невеликою кількістю вершкового або рослинного масла;
  7. За допомогою ополоника акуратно вилийте тісто на сковорідку, стежте, щоб воно рівномірно розподілилося по всій поверхні;
  8. Кожну сторону випікайте протягом 30-60 секунд;

Готові млинець можна змастити нежирної сметаною або загорнути в них низькокалорійний сир.

Як знизити калорійність млинців на воді

Таким чином, калорійність млинців на воді зможе змінюватися не тільки в бік збільшення або зменшення. Ми зможемо поліпшити саме їх якість, за допомогою нехитрих прийомів.

Досить в два рази зменшити кількість пшеничного борошна, а відсутню частину замінити дуже дрібно змолоти висівками, вівсяними пластівцями або житнім борошном. Смак, звичайно, трохи зміниться, але і калорійність таких млинців на воді теж стане значно нижче.

Замість цілого яйця покладемо в тісто додатковий білок, а жовток прибираємо зі складу зовсім.

Так як цукор досить калорійний, позбувшись від нього, ми зуміємо перетворити млинці в дієтичне блюдо. Додавати можна не тільки хімічно синтезовані сах.зами, але і цілком натуральні і безпечні. Багато з них також мають нульовим калоражем.

З її допомогою ми зуміємо підсмажити млинчики зовсім без додавання масла – це також зменшить енергетичну цінність готового блюда.

Як бачите, калорійність млинців на воді може бути середньої або зовсім маленькою, якщо знати, як звести її до мінімуму. Залишилося лише спробувати приготувати таке дієтичне блюдо і зрозуміти, що воно нітрохи не гірше традиційного, але при цьому допомагає зберегти стрункість і красу!

Підписка на портал «Твій Кухарчук»

Для отримання нових матеріалів (постів, статей, безкоштовних інфопродуктов) вкажіть своє ім’я та електронну пошту

Небезпека для фігури, або яка калорійність какао?

Дієтичні млинчики «Мінеральні води»

Деякі люди страждають таким розладом, як непереносимість глютену (він міститься в злакових культурах – пшене, наприклад). Для такої категорії людей існує свій рецепт, але в одному такому млинці буде приблизно 350 ккал.

Складові:

  • Мінеральна вода (газована) – 500 мл;
  • Молоко – 200 мл;
  • Борошно – 300 г;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Цукор – 20 г;
  • Дрібка солі;
  • Сода – 1 чайна ложка;
  • Оцет – 1-2 ст. ложка;
  • Олія – ​​1,5 столової ложки.

Спосіб приготування:

  1. Добре збийте яйця, змішавши їх з цукром і сіллю;
  2. Поступово в збиті яйця додайте молоко, продовжуючи помішувати;
  3. Змішайте оцет і соду, введіть в суміш;
  4. Повільно всипати борошно, ретельно розмішуючи;
  5. Влийте рослинне масло;
  6. Тісто виходить густої консистенції;
  7. Додаємо мінеральну воду і знову перемішуємо;
  8. Маленькими порціями виливаємо суміш на розпечену сковорідку. На жарку одного млинця витрачаємо близько 2-х хвилин.

Картопляна запіканка – кожен день і на свято

порядок приготування

Приготування млинців слід починати з начинки. Це зручніше і практичніше. М’якоть яловичини відварити до готовності в підсоленій воді. На це звичайно потрібно близько години. Остудити і пропустити через м’ясорубку.

При варінні можна додати перець горошком, лавровий лист і інші спеції, щоб м’ясо вийшло пряним і запашним. Окремо обсмажити порізаний півкільцями цибулю на рослинній олії, поки він не стане прозорим.

Остудити і додати до прокручене м’яса. На цьому начинка для млинців готова.

Тепер можна приступити до замішування тіста. Без нього важко уявити млинці з м’ясом. Калорійність готового блюда багато в чому залежить від нього, і замісу зокрема. Щоб блюдо вийшло по-справжньому смачним, важливо правильно приготувати тісто. Для початку змішати яйця з цукром і сіллю.

Останніх потрібно покласти зовсім трохи для смаку. Потім вмішати борошно і замісити круте тісто. Потім обережно, буквально по ложці ввести молоко. Якщо не поспішати, то вийде гладка ллється маса. У замісі дуже добре може виручити блендер або міксер. В кінці влити рослинне масло.

Розігріти сковороду на середньому вогні. Вилити трохи тіста в центр і, нахиляючи її з боку в бік, розподілити тонким шаром. Обсмажити тільки з одного боку, поки млинець не зарум’яниться. Викласти на пласку тарілку.

Покласти з одного краю начинку і згорнути як зручно. Продовжити робити млинці, поки не закінчиться начинка або тісто. Потім обсмажити їх з усіх боків. З цієї кількості маємо отримати 5 порцій. На цьому готові млинці з м’ясом. Калорійність на 100 грам – 193,60 ккал.

Білків – 8,7 г, жирів – 11,2 г, вуглеводів – 14,9 г.

Безглютенові млинці з борошняних попурі

Складові:

  • Молоко – 0,5 л;
  • Картопляний крохмаль – 50 г;
  • Гречана мука – 50 г;
  • Рисове борошно – половина склянки (або 50 г);
  • Яйце – 1 шт .;
  • Цукор – 50 г;
  • Дрібка солі;
  • Рослинна олія – ​​3 столові ложки;
  • Розпушувач тесту – 5 м

Спосіб приготування:

  1. Змішати цукор, яйце, сіль, розпушувач, рослинне масло;
  2. Змішати рисову і гречану муку з крохмалем;
  3. Половину борошняної суміші додати в яєчний розчин, ретельно перемішати;
  4. Молоко розігріти і вилити близько 200 мл в отриману суміш;
  5. Всипте залишки борошна, перемішайте, а після додайте молоко, що залишилося. Гречана мука може сильно розбухнути в процесі приготування. Якщо таке станеться, просто додайте ще молока або води;
  6. Сковорідку розігрійте і змастіть вершковим або рослинним маслом, можна використовувати сало або тваринний жир;
  7. Влийте невелику порцію в сковорідку, смажте протягом хвилини;
  8. Переверніть млинець і знову смажте не більш хвилини.

«Адаптуємо» млинці для дієти

Як ми будемо адаптувати блюдо? Знижувати калорійність млинців, попутно замінюючи додаючи в рецептуру компоненти, які дозволять нам збагатити свій раціон корисними речовинами.

Для початку рекомендуємо придбати спеціальну млинниць або сковороду для смаження млинців.

Спеціальне антипригарне покриття цих пристосувань дозволяє готувати практично без рослинного масла, що вже дуже добре для фігури. Тепер пройдемося по інгредієнтах.

  1. Борошно. Повністю відмовитися від неї ніяк не вийде. Але в наших силах і інтересах змішати її в пропорції 1: 1 з борошном більш корисною. Це можуть бути вівсяні пластівці, подрібнені в кавомолці або будь-яка інша мука грубого помелу.
  2. Молоко. Беремо тільки знежирене молоко. Взагалі, бажаючи схуднути, звертаємо увагу саме на цей продукт. Молоко можна замінити 1% кефіром або взагалі мінеральною водою. До речі, завдяки присутності в тесті останнього інгредієнта млинців гарантована апетитна пишність. Втім, можна і звичайну питну воду використовувати, але тоді в страві не буде дірочок, а смак буде більш прісним.
  3. Яйця.Головна недіетічность яєць ховається в жовтку. Тому для наших корисних млинців ми будемо брати тільки білки. Попередньо на деякий час прибираємо яйця в морозилку, щоб білки краще збили в пишну піну.
  4. Цукор. Чим більше піску кладеться в Тесло для млинців, тим вони міцніше, твердіше. Нам же за смаком більш легкі й повітряні кружечки, так що від цукру можна відмовитися зовсім. Або замінюємо його дуже невеликою кількістю меду.

Ажурні млинці «Вкуснолюбов»

Складові:

  • Цукор – півсклянки;
  • Яйце – 1 штука;
  • Борошно – 250 г;
  • Молоко – 1 літр;
  • Соняшникова олія – ​​1 столова ложка;
  • Сода – 1 столова ложка;
  • Оцет (9%) – 40 мл.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити і змішати з сіллю і цукром;
  2. Молоко підігріти і додати до яєць;
  3. Борошно просійте і додайте до суміші, ретельно перемішайте, щоб уникнути появи грудочок;
  4. Змішайте соду і оцет, додайте до тесту;
  5. Залиште в теплі тісто на 5-10 хвилин;
  6. Розігрійте сковороду, змастіть її вершковим маслом;

Вливайте тісто на сковороду дуже маленькими порціями, щоб млинці вийшли тонкими і ажурними.

Related posts

Leave a Comment