Найправильніший і корисний варіант вечері – це білок. В кінці дня організму вже не потрібна енергія, яку дають вуглеводи, він втомився, йому потрібно відпочити і відновитися.
І ніч для цього – саме час.
А щоб процес відновлення протікав правильно, організму потрібно білок, який легко засвоїться, забезпечить відчуття ситості і забезпечить наш організм необхідними для поновлення компонентами.
Пропонуємо вам прості рецепти страв, які ідеально підійдуть для пп-вечері.
риба
Риба на пару з гарніром зі свіжих овочів
Рибні або курячі котлети, запечені в духовці з гарніром зі свіжих овочів
Морська риба зі спеціями і лимоном, запечена з овочами
м’ясо
Куряче філе, запечене зі спеціями в фользі з гарніром зі свіжих овочів
Філе індички на грилі, попередньо замариноване в лимонному соку зі спеціями. Подається з салатом зі свіжих овочів
Відварене куряче філе з салатом, огірками та помідорами в лаваші
Тушкована з овочами телятина
Куряче філе, тушковане в кефірі з зеленню, з гарніром зі свіжих овочів
Відварна яловичина з салатом з капусти
Для салату 250 гр. свіжої капусти дрібно нарубати і змішати з нарізаним соломкою огірком, посолити, поперчити, злегка приправити оливковою олією.
Сир
запечені сирники
Підсолений сир із зеленню і помідорами
Помити і порізати кубиками 2 помідори. Пару зубчиків часнику почистити і подрібнити за допомогою преса. Невеликий пучок петрушки дрібно порубати. Змішати всі разом з сирною масою, заправити 1 ст.л. нежирної сметани, 1 ч.л. оливкового масла, посолити і поперчити за смаком. Подавати на листках зеленого салату.
Сир з ягодами і корицею
Нежирний сир (150 м) змішати з невеликою кількістю кориці. Якщо сир сухуватий, можна додати 1 ст.л. нежирної сметани. Прикрасити будь-якими ягодами – полуниця, малина, вишня. Можна використовувати як свіжі ягоди, так і заморожені.
яйця
3 яйця збити з 70 мл. молока, додати за смаком сіль і перець. У розігріту з краплею олії сковороду викласти дрібно нарізаний помідор. Загасити 2-3 хвилини на невеликому вогні. Вилити в сковороду збиті яйця, накрити кришкою і смажити 7 хвилин.
Запечена спаржева квасоля і омлет на молоці з шматочком нежирного сиру
Спаржеву квасоля (150 м) промити, просушити і обрізати хвостики з обох сторін. Викласти в форму для випікання, скропити оливковою олією, посолити, поперчити.
Випікати 10 хвилин в розігрітій на 200 градусів духовці. Дістати, перемішати і запікати ще 10-12 хвилин до золотистої скоринки. Омлет з 2х яєць і 50 мл. молока приготувати за звичайним рецептом.
Викласти на тарілку квасоля, омлет, доповнити листям зеленого салату.
сирний омлет
2 яйця змішати зі 100 р нежирного сиру і дрібкою солі. Викласти масу в розігріту сковороду. Готувати під кришкою на повільному вогні до появи рум’яної скоринки. Потім перевернути і підсмажити з іншого боку. Подавати зі свіжими або запеченими овочами.
салати
Салат з курячої грудки з селерою і яблуком
Відварене або запечене філе – 300 г., селера – 2 стебла, зварені круто яйця – 2 шт., Велике несолодке яблуко – 1 шт., Зелена цибуля – невеликий пучок, сік лимона – 50 мл., Сіль, перець – за смаком. м’ясо нарізати невеликими довгастими шматочками.
Яблуко очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими кубиками, покласти в глибоку тарілку, полити соком і добре перемішати. Селера нарізати невеликими шматочками. Яйця нарізати невеликими шматочками, цибулю дрібно покришити. У салатник викласти всі нарізані інгредієнти, посолити, поперчити і можна подавати.
За бажанням можна заправити салат парою столових ложок білого йогурту або нежирної сметани, а так само додати порубані волоські горіхи.
Салат з тунцем і овочами
Капуста пекінська – 3 великих листа, тунець консервований у власному соку – 1 банка, помідор – 1 шт., Перець солодкий – 1 шт., Яйце куряче зварене круто – 2 шт., Зелена цибуля – невеликий пучок, масло оливкове – 2 ст. л., французька гірчиця – 1 ч.л., часник – 1 зубчик, сік лимонний – 2 ст.л., сіль, перець – за смаком.
Яйця порізати на половинки, капусту порвати середніми шматками, помідор нарізати невеликими шматочками, перець – короткою соломкою, цибулю покришити. В окремій ємності змішати сік лимона, оливкова олія, пропущений через прес часник, гірчицю і сіль.
У велику миску викласти капусту, овочі, потім тунець і половинки яєць, полити все заправкою і злегка поперчити.
інше
Запіканка з брокколі і куркою
Куряче філе – 200 г., капуста брокколі (можна заморожену) – 700 м, сметана 10% – 175 м, нежирний сир – 80 м, яйця курячі – 5 шт., Сіль, перець, карі – по вкусу.Куріное філе відварити до готовності, брокколі – до напівготовності. Філе остудити і дрібно порізати.
Форму для запікання змастити краплею олії, викласти брокколі, потім курку. Посолити, поперчити, додати каррі. Натерти сир, змішати його з яйцями і сметаною в окремій мисці.
Вилити яєчну суміш у форму і запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.
Тушкована квасоля з печерицями
Квасоля червона – 2 ст., Печериці – 400 г., цибуля ріпчаста – 2 шт., Часник – 2-3 зубчики, кріп – 1 пучок, мелений коріандр – 0,5 ч.л., перець червоний мелений – 0,5 ч.л., сіль – за смаком.
Квасолю замочити у великій кількості води на 6-8 годин. Через 3-4 години потрібно буде злити воду і налити нову. Вимочену квасоля залити чистою водою, довести до кипіння, а потім варити на слабкому вогні 1,5 години до м’якості. Коли квасоля звариться, відкинути її на друшляк і дати воді стекти.
Печериці нарізати невеликими пластиками, цибулю дрібно покришити, часник розім’яти за допомогою преса, кріп дрібно порубати. Розігріти антипригарним сковороду, викласти в неї печериці, накрити кришкою і готувати поки гриби не стануть м’якше і не дадуть сік.
Потім відкрити кришку і обсмажувати гриби кілька хвилин, поки волога не випарується. Додати до печериць дрібно нарізану цибулю і обсмажувати все на повільному вогні протягом 15 хвилин, помішуючи. Потім додати в сковороду відварену квасолю, часник, зелень, сіль, коріандр і червоний мелений перець.
Добре перемішати, зняти з вогню, і дати постояти під закритою кришкою 5 хвилин. Смачного!
Прості рецепти пп-вечерь на кожен день Посилання на основну публікацію
Що їсти на вечерю щоб схуднути * Правильне харчування, меню
Багато людей задаються питанням: «Що є на вечерю, щоб схуднути?», Адже, як відомо, наїдатися на ніч категорично не рекомендується. Дієтологи обнадіюють: виключати вечерю не слід, харчуватися ввечері можна повноцінно і смачно. При цьому зовсім не обов’язково зупинятися на одному конкретному продукті. Правильна вечеря цілком допускає комбінацію декількох страв.
Вечеря для схуднення – зовсім не міф. Головна умова – підбір оптимальних продуктів і облік деяких нескладних рекомендацій. За умови їх дотримання вечерю принесе гастрономічне задоволення, а також допоможе худнути.
Яким повинен бути вечеря для схуднення?
Знати, що їсти на вечерю, щоб схуднути, зрозуміло, дуже важливо. Корисний вечеря не повинен відкладатися за ніч жировими запасами. Він насичує і притуплює голод.
Правильна вечеря для схуднення повинен бути:
- Легкий. З’їдене має встигнути перетравитися перед сном і не тягти за собою відчуття тяжкості.
- Низькокалорійний.
- Збалансований. Приблизне співвідношення БЖУ – 40/20/40.
- Корисний. Організм повинен витрачати надійшли корисні речовини, а не запасатися ними у вигляді жиру.
- Невеликий за обсягами.
- Поживним. З’їденого повинно вистачити, щоб до сну знов не зголодніти.
- Рано. Вечеряти слід не пізніше 19.00.
На замітку. Описані принципи однаково підходять як чоловікам, так і жінкам.
Поради дієтологів по складанню вечірнього меню
Що можна їсти на вечерю при схудненні? Відповідь точно знають дієтологи. Вже вони-то можуть поділитися інформацією про те, яким повинен бути вечеря при схудненні. Бажаючим позбутися надлишків ваги варто врахувати ряд рекомендацій:
- Межа калорійності з’їдається – 300 ккал.
- Корисно вибирати продукти з мінімумом вуглеводів.
- Не слід змішувати білок і крупи – це поєднання вважається занадто важким для органів травлення.
- Вечеря при схудненні краще організовувати в один і той же час.
- Важливо дотримуватися черговість страв. Першими з’їдаються овочі, що готують шлунок до перетравлювання важких продуктів. Далі потрібно вживати білки. Напої можна вживати лише через півгодини після прийому їжі.
- Усі які продукти слід ретельно пережовувати.
- Після вечері повинен відчуватися легкий голод.
- Розглянувши всі рекомендації, саме час дізнатися, чим вечеряти, щоб схуднути.
- Детально про правильні вечерях розповість відомий дієтолог:
Список дозволених продуктів
Вечеря при правильному харчуванні для схуднення насичує організм і поліпшує фігуру одночасно. Досить підбирати певні продукти. Повноцінний вечеря складається з білка, а ось кількість вуглеводів навпаки, слід знизити.
Отже, ось що потрібно їсти на вечерю, щоб схуднути
ПродуктРекомендаціі
Пісне м’ясо: кролик, індичка, курка. | Щоб прискорити перетравлювання білка, м’ясо слід поєднувати з продуктами, що включають кислоти (кефір та ін.). |
Морепродукти, риба | |
Овочі | |
Молочні продукти. Крім сиру і кефіру корисно вживати йогурт, молоко, ряжанку. | |
Крупи (вівсянка, гречка). | Рис рекомендується залишити для сніданку. |
Яйця (омлет, некруто, круто). | Яєчню-глазуньюна вечерю для схуднення є не слід. |
Цільнозерновий хліб. (1-2 скибочки). | Хліб не слід вживати свіжоспеченим, в ідеалі – злегка підсушеним. |
Іноді замінюйте вечерю протеїновим коктейлем
Повноцінний вечерю для схуднення можна замінити вживанням протеїнових коктейлів. Цей білковий продукт допомагає в питаннях усунення ваги (особливо в комбінації з фіз. Навантаженнями).
Такий варіант вечері підходить як для жінок, так і для чоловіків (різниця полягає лише в дозуванні коктейлю).
Читайте також: Як схуднути на 5 кг за місяць в домашніх умовах без шкоди для здоров’я і дієт?
Це цікаво. Готувати протеїновий коктейль нескладно. Припустимо придбати готове порошкоподібною сировину в магазинах спортпітанія і розбавляти їх молоком, соком або водою. Ще один варіант – приготувати коктейль самостійно.
Варіант 1
Складові:
- вода – 400 мл;
- білок яіч. – 20 мл;
- джем низькокалорійний – 50 г
Варіант 2
Складові:
- вода – 400 мл;
- сир обезж. – 100 г;
- білок яіч. – 50 г;
- пластівці вівсяні – 50 г;
- свіжі ягоди – 30 г.
варіант 3
Складові:
- вода – 400 г;
- сир обезж. – 300 г;
- чорниця – 100 г.
варіант 4
Складові:
- молоко – 350 мл;
- йогурт обезж. – 1 ст .;
- полуниця – 0.5 ст .;
- насіння льону – 1 ст. л.
варіант 5
- банан – 2 шт .;
- молоко – 0.5 л;
- вершки – 100 мл;
- ванільний цукор – 1 пак.
Всі інгредієнти слід змішувати в блендері.
Які продукти не повинні вживатися ввечері при схудненні?
Отже, перелік дозволених для вечері продуктів вивчений. Але ряд страв заборонений худне.
Що виключає вечерю при схудненні?
ПродуктРекомендаціі
Солодощі (цукерки, печиво, торти та ін.). | |
Важкі продукти (бобові, гриби, червоне м’ясо). | Перерахованими продуктами корисніше обідати. |
Борошняне (макарони, білий хліб і ін.). | |
Тваринні жири. | Сири і морську рибу їдять до 16:00. Вечеряти коштує знежиреними продуктами. |
Кращі варіанти вечерь при схудненні
Принципи правильного харчування для схуднення розглядають вечерю як обов’язкову частину добового раціону. Саме тому не варто повністю виключати даний прийом їжі, як того вимагають деякі дієти. З’їдене на сніданок і обід навряд чи здатне повністю наситити організм.
Нижче представлені варіанти найбільш корисних вечерь для схуднення.
Рецепти правильних вечерь для тих, що худнуть
Вечеря при схудненні повинен бути менш насиченим і більш легким, ніж інші прийоми їжі. Але він не повинен обмежуватися тільки одним блюдом. Варіанти вечері для схуднення дуже різноманітні. Однак багато худнуть замислюються над тим, що з’їсти на вечерю. Останній може включати різні салати, основні страви і натуральні суміші, іменовані смузі.
Тим, хто піклується про фігуру, представлені рецепти правильних вечерь для схуднення
легкі салати
Відповідь на питання «Що краще їсти на вечерю для схуднення?» для моїх людей очевидний – салат. Такий вибір виправдовує себе, адже багато салати включають різноманітні корисні компоненти. Звичайно, мова не йде про страви, щедро заправлених майонезом. Кращий друг всіх дієт – овочі на вечерю для схуднення.
Варіанти салатів до вечері для схуднення:
сирний
компоненти:
- капуста пекінська – 100 г .;
- сир обезж. – 200 г;
- огірок – 1 шт .;
- зелень – 50 г;
- сік лимона – 30 м
приготування:
- Капусту нарвати руками, огірок подрібнити соломкою, порубати зелень.
- Заправити все соком лимона, змішати.
- Додати сир, змішати.
Овочевий салат Грецький
Складові:
- бринза – 100 г;
- перець болгарський – 1 шт .;
- огірок – 1 шт .;
- цибуля – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
приготування:
- Бринзу і овочі нарізати кубиками.
- Приготувати заправку, з’єднавши 30 мл олії оливи і 15 мл оцту виноградного, 3 товчених часниковий зубця.
- Бринзу з овочами перемішати, залити заправкою, зверху викласти маслини і зелений салат.
Основні страви
Помилково вважати, що білки не повинні входити в вечерю для схуднення. Йому належить бути легким, але одночасно поживним. Саме тому м’ясо, риба і яйця на вечерю при схудненні допустимі.
Тим, хто шукає варіанти легкої вечері, знадобляться деякі рецепти:
Омлет з індичкою
Складові:
- індичка (філе) – 150 г;
- білки яіч. – 2 шт.;
- болгарський перець 1 шт.
приготування:
- Відварене філе подрібнити шматочками.
- Перець подрібнити соломкою.
- Змішати перець і філе, залити білками.
- Запекти в мікрохвильовці 3 хвилини.
Камбала і овочі на пару
Складові:
- камбала – 1 шт .;
- кабачок – 100 г;
- часник – 2 зуб .;
- помідор – 2 шт .;
- баклажан – 100 г.
приготування:
- Камбалу розрізати на шматки, присипати спеціями.
- Кабачки подрібнити кубиками, помідори – часточками, баклажани – соломкою, розчавити часник.
- Овочі змішати і полити оливковою олією.
- Всі складові з’єднати і готувати в мультиварці (режим «Пар») півгодини.
Смузі-коктейлі
Чим замінити вечерю, щоб схуднути? Спеціально для тих, ніхто не хоче напружуватися приготуванням декількох страв, але бажає вечеряти повноцінно, наведено кілька рецептів смузі-коктейлів
сирний
Складові:
- сир обезж. – 200 г;
- молоко 1% – 100 мл.
- Всі компоненти збити блендером
- овочевий
- компоненти:
- помідор, огірок стебло селери – по 50 г;
- зелень – 50 г;
- кефір 1% – 200 мл.
Овочі нарізати, додати подрібнену зелень. Залити все кефіром, перемішати блендером.
Меню вечерь на тиждень
Так як вечеря для похуденія- надзвичайно важлива частина добового раціону, до вибору страв, з’їдаються ввечері, слід поставитися серйозно. Допомогти в цьому зможе правильне Меню не кожен день.
пнвтсрчтптсбнд
Салат з кабачків і часнику (200 г) | Овочеве рагу (200 г) | Салат з кол. капусти і селери (200 г) | Овочі на грилі (200 г) | Капустяний салат (150 г) | Салат із зелені (200 г) | Салат грецький (250 г) |
Відп. кур.грудка (200г) | Камбала на пару (100 г) | Кур, котлети (100 г) | Салат з крабового м’яса і яіч.белков | Запекти. Морський окунь (150 г) | Ледачі голубці з курей, фаршем (100 г) | Омлет з куркою (100 г) |
Питання до фахівця
Тим, хто бажає в подробицях довідатися, чим вечеряти, щоб схуднути, допоможуть поради провідних дієтологів.
Що дозволено пити ввечері для схуднення?
Виявляється, на процес втрати ваги впливають не тільки продукти, а й напої. Щоб виключити помилку при їх виборі, слід вчити кілька порад. І для чоловіків, і для жінок дозволені такі напої:
- трав’яні і зелений чай;
- кави (неміцний, несолодкий);
- мінеральна вода без газу;
- червоне вино.
Решта напої заборонені. Серед них газована вода, пиво та ін.
Яким повинен бути обсяг тарілки?
Розраховувати кількість з’їденого слід в співвідношенні овочів білків. Так, за обсягом звичайні продукти повинні випереджати білкові вдвічі. Іншими словами, жінкам можна вживати 100 г білка і 250 г овочів, чоловікам – 150 г білка і 300 г овочів.
Як готувати дієтичні страви?
Ідеальна вечеря для схуднення – той, що відварена, запечена, приготований на пару. Овочі допустимо вживати сирими. Смажені страви під забороною.
Як попередити вечірній жор?
Якщо з питанням «Що можна їсти на вечерю для схуднення?» все більш-менш зрозуміло, то проблема вечірнього голоду для деяких і раніше залишається гострою. Нерідко вечорами дуже хочеться чогось солодкого.
Це відбувається через падіння в крові рівня інсуліну.
Щоб запобігти нічні набіги на холодильник, слід періодично з’їдати щось смачне і солодке на полуденок або в обід (зефір, яблучна пастила, печиво «Марія» і т.д.).
Коли ж вечірній жор нездоланний, допустимо заварити чашку трав’яного чаю, додавши туди трохи меду. Таке поєднання знизить потребу до солодкого.
висновок
Вечеря – важлива складова добового раціону тих, що худнуть. За умови правильно підібраного меню, вечірня трапеза може стати не тільки смачною, але й корисною. На допомогу прийдуть готові варіанти дієтичних страв на вечерю.
Правильна вечеря, або що їсти ввечері, щоб схуднути?
Жоден прийом їжі не оточений такою кількістю міфів і стереотипів, як вечеря. Принципи здорового харчування спростовують їх. Не потрібно мучитися голодом, забороняючи собі їжу після 18-00, віддавати поживні і смачні страви ворогові або обмежуватися склянкою кефіру «нульовий» жирності. Вечеря може і повинен допомагати в зниженні ваги – справа лише в його правильної організації.
Довгий пропуск прийому їжі (від полудня до ранку) порушує метаболізм, шкодить слизової шлунка, заважає побудові м’язової тканини і обмінним процесам, які організм «запускає» вночі.
Чи не вечеряючи, людина ввечері з працею засинає, а здоровий повноцінний сон – запорука результативного схуднення. Вранці відчувається занепад сил, важко прокинутися і встати. Це не дає «карт-бланшу» на вечірнє переїдання і перевищення добової норми калорій.
Вечеря для схуднення – вчасно з’їдені, багаті нутрієнтами страви, які не викличуть тяжкості і не завадять скидати вагу.
Правила вечірнього прийому їжі для схуднення:
- вечеряють за три години до сну (плюс-мінус 15 хвилин), щоб їжа засвоїлася, а перед сном не відчувався голод. Тому правило «до шести» спрацює тільки при відході до сну в 21-00;
- на вечерю доводиться 20-25% добової норми калорій – при схудненні з раціоном на 1200-1600 ккал він складе до 400 ккал;
- якщо за день витримана добова норма калорій, допускається доповнити легку вечерю кефіром з зеленню або висівками, натуральним йогуртом за півгодини-годину перед сном;
- не можна пропускати вечірній прийом їжі – нерегулярні вечері чреваті захворюваннями шлунково-кишкового тракту, «плато» при скиданні ваги, людина стане дратівливим і нервовим;
- в вечерю обов’язково включають продукти, насичені білками і клітковиною (близько 100 г і 150 г відповідно), з мінімумом вуглеводів, продуктів з підвищеним глікемічним індексом;
- на їжі потрібно сконцентруватися, ретельно пережовуючи їжу і прибравши гаджети, щоб уникнути ризику безконтрольного переїдання;
- вечеря повинна супроводжуватися достатньою кількістю рідини – води, чистої або з лимоном, зеленого або трав’яного чаю (свіжовичавлені соки багато лікарів не рекомендують, краще з’їсти цілий фрукт або овоч);
- при переїданні (вечірній похід в кафе, важкий робочий день) не можна на наступний день пропускати сніданок – позбутися від отриманих калорій допоможе додаткова тренування або пробіжка.
Що потрібно пам’ятати:
Здорове харчування – 70-80% успіху при схудненні. В незалежності від складу вечері, для схуднення необхідно дотримуватися балансу в прийомах їжі і загальної добової норми калорій для скидання ваги.
Тому важливо організувати правильне харчування протягом всього дня.
«Сидіння на перекуси» і вечірній переїдання (навіть в рамках норми калорій) призводить до порушення травлення і метаболізму, як і перерва між прийомами їжі в 12 і більше годин.
Обов’язковість сніданків і обідів не береться під сумнів жодним професійним дієтологом, нутриционистов і фітнес-тренером.
Однак, енергетичну цінність та склад БЖУ потрібно раціонально розподілити між усіма прийомами їжі і дотримуватися режиму харчування.
Якщо готувати з дотриманням КБЖУ колись чи ні бажання, допоможе доставка спеціально розробленого в BeFit тижневого раціону Light. У ньому зібрані смачні і різноманітні страви для здорового і інтенсивного зниження ваги.
Що не рекомендується включати в вечеря
Увечері їжа має бути поживною, але легкою.
Щоб скинути вагу, зберігши тіло здоровим і красивим, з меню для вечері виключають бобові, капусту та інші продукти, що викликають здуття живота і ускладнюють нічний травлення.
Не рекомендується ввечері смажені в маслі, фритюрі страви і багаті жирами, цукром, іншими «швидкими» вуглеводами ласощі – солодку здобу, борошняні та кондитерські вироби. виключають:
- крохмалисті блюда – картопля, макарони, шліфований рис, кус-кус;
- фрукти з підвищеним вмістом цукру – виноград, банани, персики, інжир, диню (вона має сечогінний ефект, є на ніч не варто);
- промислові солодкі сирки, сирки і йогурти;
- сухофрукти і горіхи великими порціями – вони занадто калорійні, на вечерю їх їдять потроху;
- червоне м’ясо – воно підвищить кількість адреналіну і завадить заснути;
- копченості, солоне – вони утримують воду, вранці особа стане набряклим;
- жирне м’ясо і птицю (гусака, качку);
- газовану воду, напівфабрикати і фастфуд.
Корисні для вечері продукти і способи їх приготування
Суть вечірнього прийому їжі – підготовка організму до нічного відпочинку, оптимізація метаболічного процесу, який не припиняється уві сні.
Страви для вечері рекомендують не смажити, а запікати, тушкувати або готувати на пару (в пароварці, на водяній бані). Важливо включити в страви клітковину, яка очистить шлунково-кишкового тракту від продуктів розпаду і «сміття», що скупчився за день.
Вона міститься в овочах, тому ввечері корисно їсти огірки, кабачки і цукіні, помідори, буряк, кукурудзу – майже все, крім картоплі.
Вночі організм інтенсивно «будує» м’язову тканину, і йому необхідні білки. «Будівельний матеріал», відповідний для вечері – нежирне м’ясо і птиця (кролик, курка або індичка, телятина), яйця, сир і тофу в якості білкового доповнення.
Оптимальне основне блюдо для вечора – риба або морепродукти. Велика кількість фосфору, омега-кислот, йоду та інших нутрієнтів принесе користь, а легка засвоюваність не дасть відчути важкість у шлунку. Підійде тунець, горбуша, тріска, пікша, форель, хек і інша низько- і помірно-жирна риба.
З морепродуктів оптимальні мідії, кальмари, креветки і гребінці.
Кілька додаткових рекомендацій:
- правильне закінчення вечері – кислі і помірно солодкі ягоди і фрукти (яблука, груші, цитрусові, ананас, ківі);
- корисно включати в вечерю сир, багатий кальцієм і містить казеїновий «довгий» білок – він потрібен для відновлення м’язової тканини;
- заправляти і доповнювати страви можна за допомогою кисломолочних продуктів – кислого молока, нежирного кефіру, натурального йогурту без добавок;
- свіжа зелень, сухі висівки, льон або насіння Чіа поліпшать травлення;
- вегетаріанцям тваринний білок замінюють горох, сочевиця, квасоля;
- при активному способі життя, інтенсивних тренуваннях, фізичних навантаженнях в вечірній раціон вводять «повільні» вуглеводи – цільнозерновий хліб, гречку, нешліфований рис і так далі.
Приклади страв, які підходять для вечері і допомагають худнути
Знижувати вагу можна, не обмежуючи себе в різноманітних смачних стравах на вечерю. Комбінуючи джерела білка, клітковини і заправки, чергуючи способи приготування, додаючи до вечері салат зі свіжих овочів з маслинами, тофу або моцарелою, можна «бенкетувати» щовечора, худнучи і харчуючись правильно. Ось кілька базових рецептів, а доповнити і скоригувати їх допоможе кулінарна фантазія.
Білкове основне блюдо з легким гарніром
Класика вечері для скидання ваги – порція корисного білка, доповнена гарніром з клітковини – свіжими або запеченими овочами. Основним блюдом може бути риба або грудка курки, індички.
Їх готують, нарізають порційно, при необхідності – обмазують сумішшю солі зі спеціями, оливковою олією (трохи, в ньому майже 900 ккал на 100 гр.), Соєвим соусом або кефіром.
Шматки м’яса або риби запікають у духовці, гасять під кришкою або відварюють, ніякого фритюру або смаження в олії.
На гарнір підійдуть овочі – свіжі або приготовані. Баклажани, цукіні, цибуля, солодкий перець, морква зі спеціями і травами запікають у фользі, вони виходять соковитими і ошатними.
Цвітну капусту або брокколі можна відварити, помідори, огірки та селера з’їсти в салаті.
При доповненні суміші свіжих овочів тофу, нежирним сиром, сиром вийде повноцінне вечірнє блюдо, легке і поживне.
Полегшений вечерю для схуднення з користю для здоров’я
При обмеженні добової норми калорій для вечері підійдуть легкі страви до 300 ккал.
це:
- яйця, варені, у вигляді омлету або яєчні. Їх доповнюють сирими або приготованими овочами, розсипчастими кашами на воді (якщо потрібні складні вуглеводи);
- кисломолочні продукти з середньою жирністю (надмірно калорійних або повністю знежирених видів варто уникати). Їх доповнять фрукти, ягоди, висівки, суха клітковина або корисні насіння;
- зелені смузі з огірків, шпинату, зелені, солодкого перцю з овочевим соком;
- сирні запіканки. На 200 гр сиру потрібні 2 яйця, 1 столова ложка рослинної олії, 2 столові ложки манної крупи, ізюм, сухофрукти або цукати за бажанням, тісто ставиться в духовку на 30 хвилин при 180 ° С;
- коктейль з відварених морепродуктів з зеленим салатом і свіжими овочами;
- нежирне м’ясо, тушковане з цибулею, морквою, кабачками під кришкою, без обсмажування, з мінімумом масла;
- кольорова капуста, залита сумішшю сиру з яйцем і запечена в духовці;
- сир, в який додані фрукти, ягоди, мед і так далі.
Різноманітність заправок зробить цікавим зелений салат або пісне м’ясо. Смак страв збагатить лимонний сік з ложкою оливкової олії, нежирний йогурт з подрібненим кропом, петрушкою.
Чи не порушити режим харчування і не переїсти за вечерею допоможе красива сервіровка їжі в невеликих тарілках (порція здасться об’ємної).
Маленька хитрість: якщо перед сном хочеться їсти, і зрив «не за горами», варто почистити зуби – це зменшить апетит і налаштує мозок на підготовку до сну.
Правильно харчуючись за вечерею, вчасно снідаючи і обідаючи, готуючи їжу з уявою, можна худнути, зберігаючи організм здоровим, а тіло – красивим. До фізичній формі обов’язково додасться бадьорість, прилив енергії вранці і гарний настрій на весь наступний день.
Що їсти на вечерю при схудненні – правильне меню з рецептами страв і дозволені низькокалорійні продукти
24 Квітня. 2017 р
Всі фахівці в області нутриціології, розписуючи схеми живлення для корекції фігури, уточнюють, що ввечері потрібно по мінімуму навантажувати травлення. Однак, що можна їсти на вечерю на дієті, щоб ближче до ночі не захотілося заборонених продуктів і організм наситився, пояснюють не все. Які страви не посприяють збільшенню ваги, і як правильно харчуватися ввечері?
Що таке схуднення
Звести калораж раціону майже до нуля, є зелень і пити кефір – шлях до ерозійним змін слизової шлунково-кишкового тракту, але не корекція фігури, хоча вага може йти, але губитися буде тільки вода. Грамотне схуднення – це спалювання жирових запасів, тобто
вплив на якість тіла, залежне від якості харчування. Здійснюється воно за рахунок зменшення кількості калорій, яке людина повинна споживати, але в розумних межах.
Віддавати ворогові їжу ввечері, як говорить прислів’я, не варто – надто великий шкоди для травлення: потрібно просто з’ясувати, який він – правильний вечерю для тих, що худнуть.
Що їсти на вечерю, щоб схуднути
Їжа може сприяти спалюванню жирових відкладень, якщо у неї т.зв. «Нульова» калорійність.
Під цим поняттям мається на увазі не буквальне 0 кКал, а переважання кількості зусиль, які організм докладе, щоб переробити її і отримати енергію, над числом калорій, які вона в собі містить.
Ці продукти можуть допомогти скинути вагу, але не тільки їх треба їсти на вечерю, щоб схуднути. Вечірній прийом їжі, зі слів лікарів, зобов’язаний включати в себе і дуже поживні продукти, але малокалорійні. Переважно це легкі білки, проте не завжди вони корисні.
Вечеря при правильному харчуванні для схуднення повинен включати в себе щось з наступних продуктів:
- зелень (клітковина і низька калорійність);
- овочі (особливо хрестоцвіті, тобто капуста), краще в свіжому вигляді;
- спеції (розженуть метаболічні процеси).
Головні принципи правильного вечері
Сніданок і обід викликають значно менше запитань, ніж вечірній прийом їжі, оскільки дієтологи навперебій твердять – перед сном не можна навантажувати організм. Копнути трохи глибше і спробувати сформувати приблизне наповнення тарілки з їжею допомагають головні принципи, які звучать наступним чином:
- Намагатися з’їсти ввечері 25-30% від допустимого на день калоража.
- По можливості робити 2 вечері – останній буде за 3 години до сну, складе менше 10% від добової калорійності меню і буде представлений переважно кисломолочної групою напоїв (ряжанка, кефір, закваска).
- Правильна вечеря для схуднення це знижена частка вуглеводів (прості зовсім виключити) і відсутність продуктів з високим ГІ.
- Вечеряти картоплею не можна, так само як і не варто їсти ввечері варений буряк і морква, якщо ви сподіваєтеся скинути зайву вагу.
- Фрукти, якщо дуже хочеться, брати зелені (або цитрусові), тому що інші при вживанні на вечерю будуть заважати схудненню.
- Чи не переїдати – порція повинна наситити вас, але не до бажання прилягти і не рухатися: уявіть, що після вечері вам потрібно ще пострибати. Чи зможете? Якщо відповідь ствердна, все добре.
- Не змішувати за вечерею крупи з білком (тобто м’ясо готувати з зеленню, а не з рисом).
- Якщо доводиться випити алкоголь, то тільки сухе вино.
- Максимальна порція тваринного білка – 100 грам.
- Уникати на вечерю солодке, джерела кофеїну, жирні / копчені м’ясні вироби.
Читайте також: Селеровому дієта на супі
Які продукти можна їсти ввечері
Дане питання особливої актуальності має для людей, які відвідують заходи після роботи: зовсім відмовитися від їжі тут важко, це може виглядати нешанобливо, тому доводиться терміново вирішувати, що із запропонованого в меншій мірі зашкодить фігурі. Для такої ситуації дієтологи радять віддати перевагу червоному вину і твердим сортам сиру. Ідеальний варіант – Пармезан і його «родичі», тобто види, які мають тривалу витримку (від року): у них низька жирність, мало вуглеводів.
Як класичний же вечері ввечері можна їсти продукти, які мають невисоку калорійністю і жирністю:
- відварені яйця (вживати без жовтка);
- морепродукти;
- риба нежирна – скумбрія, минтай, камбала;
- м’ясо птиці;
- чаї трав’яні;
- овочі (перевагу кабачків, капусти, селері, гарбузі);
- бобові;
- твердий сир, або Тофу;
- ківі, яблука, курага, ананас, чорнослив;
- кисломолочна продукція;
- можна трохи меду;
- соки з овочів / фруктів, які зроблені в домашніх умовах (тобто добавок позбавлені);
- мінімальними порціями на вечерю дозволені горіхи і насіннячка – у них висока калорійність, але вони дуже ситні.
варіанти вечері
Вибір продуктів для приготування вечірнього страви повністю визначається тим, чи буде у вас сьогодні навантаження, або ж уже була, або ви ведете абсолютно сидячий спосіб життя. Вирішувати, що можна їсти, доведеться і з оглядкою на вже з’їдені калорії, і навіть після відповіді на питання, коли ви будете відходити до сну. Універсальні варіанти вечері, на думку ряду дієтологів, такі:
- Сирна запіканка (тільки яєчний білок + нежирний сир, дозволено додати трохи кислих ягід) і натуральний йогурт.
- Порція кефіру або ряжанки (можна до 500 мл), але краще цей варіант залишити для 2-ої вечері, який ближче до сну.
- Смузі (бажано овочеві, тому що фрукти мають більший відсоток цукрів, небезпечних при схудненні).
- Рибка і морепродукти, приготовані без додаткових жирів – можете запікати, тушкувати, варити, але не смажити. Для маринаду підійдуть соки, вино, соєвий соус.
- Тушковані гриби.
- Котлетки або тефтелі з індички / курки, які запікалися в духовці або готувалися в пароварці.
- Омлет, але з мінімум жовтків або без них, доповнений овочами.
- Варена нут або сочевиця з тушкованими томатами, кабачком і пучком зелені.
білковий
Даний варіант вечірньої їжі дієтологи готові радити тільки людям, у яких є днем фізичні навантаження. Тоді білок піде на будову м’язів, а не перетравиться в жири, заважаючи схуднути.
Однак і тут є певні застереження: корисний білковий вечеря – це маленька (!) Порція вареної або зробленої на пару птиці, або риби (норма – до 100 грам), і листовий салат, кріп чи інший вид зелені.
Можна взяти огірок, якщо ви не любите тваринний білок без рослинної їжі.
Легкий вечеря для схуднення
Ви не піддаєтеся фізичних навантажень, робота у вас офісна, прогулянки не робите, та й спати лягайте рано? Смачний легку вечерю для схуднення в вашому випадку буде виключати м’ясо, тому що
воно не перетравиться і буде отруювати організм, а от рибу (нежирні види) можна. Підійдуть для вечері і морепродукти. Порція такого білка повинна бути близько 50 г, а іншу частину тарілки займуть овочі.
Альтернативою при схудненні може стати омлет (якщо морських жителів ви не цінуєте), але обов’язково з продуктами рослинного походження.
Вечеря після тренування
Основна вимога до харчування після фізичного навантаження, якщо ви націлені скинути вагу, спалюючи жири, полягає в створенні «вікна» між нею і їжею.
Вечеря після тренування для схуднення слід проводити через 1,5 години, щоб на заповнення енергії не пішли тільки що з’їдені калорії.
Білок стає центром вашої тарілки, тому тут все варіанти м’ясних чи рибних композицій, морепродуктів, сирних страв дозволені, але без жирів. Бажано, щоб всі продукти були низькокалорійні, тобто на 150-200 ккал, не більше, і злаковими не супроводжувався.
Рецепти дієтичного вечері
Ви не можете зрозуміти, як формувати продуктовий набір ввечері, щоб вийшло корисно, але смачно, і піти спати без почуття голоду? Скористайтеся цими рецептами дієтичних страв, які залучають простотою і невисокою калорійністю готової їжі. Основу цих варіантів вечірньої тарілки складають яйця, які є обов’язковим продуктом меню, і крупи – гречана і рисова.
омлет
- Час приготування: 7 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 104 ккал.
- Призначення: на вечерю.
- Кухня: домашня.
- Складність приготування: легка.
Якщо ви не визнаєте м’ясо і рибу ввечері, але без них не знаєте, що можна їсти на вечерю при схудненні, щоб не виникло бажання з’їсти щось шкідливе після, спробуйте легкий омлет.
Можна готувати його і на сковороді, але вона повинна володіти антипригарним покриттям, а можна в духовці, але це збільшить час запікання.
Омлет на вечерю існує в 2-х варіаціях: на молоці (бажано, щоб лактоза містилася в мінімальній кількості, вона заважає схудненню), або на воді. Для смаку і поживності варто додати зелень або овочі. Можна кинути пару грамів твердого сиру.
Складові:
- білки яєчні – 3 шт .;
- молоко 1,8% низьколактозні – 50 мл;
- шпинат – 100 г;
- помідори – 100 г.
Спосіб приготування:
- Подрібнити вимитий шпинат, часточками нарізати помідори.
- Викласти на гарячу сковороду, залити збитими з молоком білками.
- Поставивши зверху кришку, чекати, поки не схопиться поверхню омлету.
- Перевернути, зарум’янити другу сторону. Скрутити рулетом перед подачею.
Мал
- Час приготування: 35 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 114 ккал.
- Призначення: на вечерю.
- Кухня: домашня.
- Складність приготування: легка.
Серед варіантів вечері в рекомендаціях дієтологів зрідка прослизає відварений рис, проте не білий, а тільки дикі сорти. Відмінним вибором при схудненні стане чорний рис на вечерю, який чудово поєднується з морепродуктами.
Додатковим плюсом є знижена калорійність даної крупи, тому обсяг порції можна трохи збільшити. Це оптимальний варіант того, що є на жінці, яка не наїдається овочами.
Складові:
- рис чорний (сухий) – 50 г;
- креветки в / м очищені – 50 г;
- вода – 210 мл;
- огірок – 100 г;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Крупу промивати до прозорості стікала вода.
- Варити півгодини, використовуючи нержавіючу посуд. Солити мінімально – для вечері цього краще уникати.
- Креветки кинути в окріп на хвилину.
- Огірок нарізати скибочками, прикрасити основне блюдо.
гречка
- Час приготування: 25 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 179 ккал.
- Призначення: на вечерю.
- Кухня: домашня.
- Складність приготування: легка.
Якщо дотримуватися принципів здорового харчування, крупи ввечері на схудненні бажано уникати або вживати до 19-20 год. Після вже злакові їсти не варто, однак існує виняток – можна з’їсти гречку на вечерю.
Дана крупа, зі слів дієтологів, є відмінним жиросжигателем, та й безпечна для осіб з харчовою алергією (переважно на глютен). Якщо ви не знаєте, що можна ситного є на вечерю при схудненні, зваріть гречку.
Складові:
- крупа гречана – 40 г;
- вода – 170 мл;
- сіль;
- вершкове масло – 5 г;
- квасоля стручкова – 70 м
Спосіб приготування:
- Варити гречку, висипавши в закипаючу воду, 25 хвилин при закритій кришці і слабкому вогні. Додати масло (краще без нього).
- Окремо підрум’янити заморожену квасолю (сковорода суха). Подавати, не змішуючи.
яйця
- Час приготування: 10 хвилин.
- Кількість порцій: 1 персона.
- Калорійність страви: 72 ккал.
- Призначення: на вечерю.
- Кухня: домашня.
- Складність приготування: легка.
Якщо через годину після основного вечірнього прийому їжі ви усвідомили, що до ночі далеко, голод знову дав про себе, а ви не можете визначитися, чим його прогнати надійно і безпечно, відваріть яйця на вечерю. Однак сольно вони можуть не наситити, тому додатково варто пройтися по списку дозволених при схудненні продуктів.
Тут знадобиться зелень (орієнтуйтеся за наявністю в холодильнику), солодкий перець, сир Тофу (альтернатива – Адигейський). Допускається подати таку вечерю з цільнозерновим хлібцем.
Складові:
- яйця 1 кат. – 3 шт.;
- зелень – 20 г;
- перець болгарський – 70 г;
- сир Тофу – 20 м
Спосіб приготування:
- Відварити яйця. Технологія не важлива, тому що жовток ви вилучаєте. Білок різати поздовжньо, щоб вийшли половинки-човники.
- Перець, сир і зелень подрібнити. Перемішати.
- Викладати чайною ложкою цю масу в білкові половинки. Вечеря на ніч готовий!
Відео: Що їсти на вечерю при схудненні
ЩО Є НА ВЕЧЕРЯ
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!