Які продукти харчування вважаються лужними?

Повний список лужних продуктів – це їжа, яка при розщепленні її в організмі дає лужну реакцію, що допомагає врівноважити кислотно-лужний баланс. Їх список важливий для підбору щоденного раціону.

Наш організм – дуже складний механізм і для його правильної роботи необхідно виконувати певні умови. Кров, завдяки якій працюють всі органи і системи, має кислотно-лужний баланс і для його підтримки важливо вживати не менше 80% лужних продуктів і 20% кислих.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

У пошуках оптимального харчування люди винайшли масу дієт і рад по вживанню їжі

Після проходження по травному тракту, їжа розпадається на відходи, саме вони і всмоктуються в рідку складову організму. У статті ми спробуємо розібратися в цьому процесі і докладніше вивчити основні продукти лужного характеру.

Повний список лужних продуктів

Кислотно-лужне середовище в нашому організмі відіграє важливу роль.

Щоб зрозуміти, для чого слід вживати більше продуктів, що містять луг, слід розібратися у функціях кров’яної системи та її реакції на загальний стан організму.

Рідка суспензія кров’яних тілець переносить поживні речовини до всіх органів. Залежно від продуктів, які ми вживаємо, в ній встановлюється та чи інша середу.

Вам може бути цікаво: Як позбутися від тарганів

При поглинанні в великих кількостях їжі кислого характеру, кров окислюється. Такий стан дуже небезпечно для функціонування органів, можуть розвиватися ракові клітини або відбуватися клітинний розпад.

У такій крові мало поживних елементів і організм, для правильного функціонування, заповнює відсутні елементи за рахунок своїх джерел, що з часом призводить до виснаження.

Людина відчуває втому, млявість, погано спить, щоб підняти самопочуття починає приймати препарати і лікувати симптоми, а не причину.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Виявляється всі продукти діляться на три категорії за типом рН

Для правильного лікування і відновлення роботи організму, досить підібрати лужні продукти харчування, існує універсальна таблиця, завдяки їй можна легко підібрати щоденний правильний раціон. Така їжа багата і іншими необхідними мікроелементами і вітамінами, тому через короткий час вживання ви відчуєте легкість і зможете жити більш активним і повноцінним життям.

Незважаючи на позитивні сторони такого переліку продуктів, варто пам’ятати про міру, адже в надлишку будь-яка речовина може стаття отрутою. Кислотні компоненти так само повинні бути присутніми у вашому раціоні, але тільки в невеликих кількостях.

Що відноситься до лужних продуктів харчування?

Як ми вже розібралися, таблиця починається з переліку лужних продуктів харчування і закінчується сильно закислення. Для поліпшення травлення, стимуляції роботи всього організму і створення збалансованого харчування, можна виділити основні продукти:

  • Пастеризоване молоко, сироватка, йогурт. Крім змісту лужного елемента, дані продукти багаті різними вітамінно-мінеральними комплексами.
  • Бездріжджовий житній хліб.
  • Мигдаль – єдиний вид горіха, який в своєму складі містить необхідне речовина.
  • Крупи. Щоб навіть в звареному вигляді крупи приносили користь і отщелачівалі організм, варто їх замочувати перед приготуванням у воді на півгодини. Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблицяРозрізнити лужні і кислі продукти дуже легко
  • Фініки – джерело мікроелементів і вітамінів. Цей фруктовий делікатес здатний навіть при невеликому щоденному вживанні (2-3 плоди), захистити від утворення ракових клітин і появи карієсу.
  • Ріпа. Низькокалорійний багатий лугом овоч вважається відмінним способом скинути зайву вагу, при включенні його в раціон.
  • Абрикоси. Їх дія на організм унікально, забезпечують організм енергією, поживними речовинами, захищають імунну систему і покращують зір.

Перелік лужних продуктів величезний, в нього входять різноманітні овочі і фрукти, а також молоко і навіть звичайна вода. До більш слабким – відносяться картопля, дикий рис, зерновий кави, перепелині яйця. Щоб зрозуміти, що відноситься до лужних продуктів харчування, слід детально розглянути найбільш часто вживану їжу або проконсультуватися з дієтологом.

Основи лужного харчування

Основи лужного харчування полягають в підборі і споживанні продуктів, які зможуть підтримати нормальний рівень лугу і перешкоджають розвитку окислювальних процесів. Якщо ми харчуємося неправильно, організм засмічується кислотними відходами, з часом в ньому відбуваються всілякі збої і порушення. Важливо є таку їжу, яка очистить організм від шлаків.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Знову ж правильним балансом в щоденному раціоні вважається 80% лужних продуктів і лише 20 кислих

До лужної дієти слід поставитися серйозно, дотримуватися її не рекомендується більше одного місяця. У перші дні самопочуття різко погіршиться, проте вже через тиждень відбудеться перебудова обмінних процесів, вийдуть накопичилися кислі з’єднання. Бадьорість, свіжість, легкість – це ті відчуття, які чекають людину з нормалізованим кислотно-лужний баланс.

Існують особливості харчування, їх слід дотримуватися, якщо ви вирішили зайнятися «генеральним прибиранням» в організмі:

  1. Основою правильного харчування повинні бути свіжі або пропущені через пар овочі і фрукти.
  2. Кислі на смак фрукти не завжди є кислотними. Наприклад, лимон має лужну природу і активно очищає організм від скупчилися відходів і токсинів.
  3. Уникайте продуктів тваринного походження, саме в них міститься найбільша кількість кислоти. Якщо повністю прибрати з раціону таку їжу ви не здатні, постарайтеся звести її вживання до мінімуму.
  4. Небажано відразу приступати до запропонованого раціону, це може викликати негативну реакцію організму. Намагайтеся робити це поступово, впроваджуйте в харчування більше свіжих овочів.
  5. Їсти треба не поспішаючи, ретельно пережовуючи. Після 7 години вечора краще повністю відмовитися від їжі або випити, при бажанні, зелений чай без цукру.
  6. Можна вживати солодощі, але в мінімальній кількості: мед, варення, коричневий цукор.
  7. Чи не рекомендовано пити будь-яку рідину під час їжі, це слід робити між прийомами їжі.

Кращим рішенням буде відмовитися від усіх продуктів харчування, які містять хімічні добавки. Завдяки цьому організм з часом очиститься від зашлакованості.

Рецепти і меню лужного харчування

Ідеальним варіантом приготування страв для даної дієти є вегетаріанська кухня. Рецепти лужного харчування допоможуть стабілізувати роботу всього організму і поліпшити його стан.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Лужні страви дають людині не тільки насичення вітамінами, але і легкість відчуттів

Давайте розглянемо найпростіші і поширені рецепти:

  • Овочевий бульйон. Для його приготування вам знадобляться дві великі жмені брокколі, шпинату, селери і, по можливості, червоного картоплі. Все добре перемойте, наріжте невеликими шматочками і залийте 2 літрами води. Після того як суміш закипіла, прикрутіть вогонь і дайте прокипіти бульйону ще півгодини. Після охолодження процідіть. Такий бульйон добре вживати на сніданок, тому що блюдо містить безліч корисних вітамінів.
  • Фруктовий салат. Можна використовувати будь-які фрукти, наприклад, грушу, фініки, яблуко, волоські горіхи і знежирений йогурт. Все вимийте, наріжте і подрібніть, додайте йогурт і перемішайте. Страва готова.
  • Вода Сассо. Буде доповненням до вищеперелічених страв і відмінно втамує спрагу. Візьміть свіжий огірок, подрібнений імбир, лимон, м’яту і чисту воду. Очищений лимон і огірок наріжте кільцями, імбир натріть на дрібну тертку, додайте м’яту, залийте все 2 літрами води, залиште на добу. Процідіть і пийте 2-3 рази на день по склянці.

Існує маса вже готових, спеціально підібраних для даної дієти рецептів, вам варто лише пам’ятати, що краще вживати тільки варені, свіжі або парові страви.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Всі соки є лужними

Щоб було легше зрозуміти, що таке лужне харчування, розроблено меню, з яким ви можете слідувати. У перший час можна керуватися готовими зразками, з часом можете скласти свій варіант на тиждень.

сніданок:

  • Можна з’їсти пару фруктів або овочів зеленого або жовтого кольору, можна комбінувати, наприклад огірок і апельсин.
  • Випити чашку зеленого або трав’яного чаю.

Кілька варіантів обіду:

  • Овочевий бульйон, салат зі свіжими овочами, заправлений оливковою олією, шматочок відвареної грудки.
  • Шматочок сиру тофу з овочами і суп, зварений на овочевому бульйоні.
  • Запечена або тушкована риба з овочами.
  • Молоко.

Вам може бути цікаво: Як почистити золото

Читайте також:   Які продукти знижують холестерин в крові?

перекус:

  • Молоко або йогурт.
  • Свіжовичавлений сік або жменю фініків.
  • Фрукти або шматочок гіркого шоколаду.

Приклади вечері:

  • Морська риба, приготовлена ​​будь-яким способом (відварна, запечена) з овочами.
  • Шматочок відвареного нежирного м’яса, салат з овочів, знежирений йогурт.
  • Омлет з білків на пару, свіжовичавлений сік, хлібець.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Риба з овочами і омлет відмінний варіант легкого, але поживного вечері

Перш ніж сідати на лужну харчування, вивчіть відгуки в інтернеті, проконсультуйтеся з лікарем або з дієтологом. Це дуже важливо, адже у вас можуть бути протипоказання до такого харчування: проблеми з шлунково-кишковим трактом, вагітність, годування грудьми і багато іншого.

лужний раціон

Луг – основне становить речовина нашого організму, тому у вашому раціоні має бути багато продуктів харчування з цим компонентом. Якщо при здачі аналізів кислотно-лужний показник нижче норми, слід підвищити кількість необхідної їжі.

Кислотність підвищується з різних причин, найчастіше це надмірне вживання алкоголю, неправильна дієта або просто незбалансоване харчування. Таке тривале порушення може привести до ацидозу – високої концентрації кислоти в крові.

Організм починає закісляется, кисень погано переноситься кров’ю, органи погано працюють, ви відчуваєте слабкість, розвиваються безліч вірусних і бактеріальних захворювань. Ось саме з цієї причини варто щодня вживати лужні продукти в раціон.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Лужна дієта це лише одна з теорій правильного харчування, дітям і вагітним, а так же хворим слід не обмежувати себе в повноцінному раціоні

Лужний раціон – важлива складова здорового організму, яка сприяє нормальному функціонуванню всіх органів і систем. Тому, якщо порушені показники кислотно-лужного балансу, його необхідно відрегулювати за допомогою дієти, яку може підібрати дієтолог або терапевт.

І ще – не будь жаднюгою і поділися в соціальних мережах! Це найкраща подяка для нас …

Таблиця ощелачивающих продуктів

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

У 1932 році Отто Варбург, біохімік з Німеччини, довів: закислення організму людини призводить до розвитку онкологічних захворювань! Клітини раку живуть тільки в до

Про кислотно-лужний баланс

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Прихильники альтернативної медицини вважають, що потреба в ощелачивающей їжі закладена природою. Так, кров має більше лужну природу, оскільки її рН 7,35-7,45. Тому їжа з кислотним середовищем порушує гармонію організму, баланс, внаслідок чого виникають хвороби. І тоді потрібна лужна дієта.

Відповідно до цієї теорії, кислі середовища в кишечнику провокують процеси гниття, в органі розмножуються хвороботворні мікроби, утворюються шлаки. Лужна їжа нейтралізує кислоти, сприяє очищенню організму, виведенню токсинів, перешкоджає їх повторному утворенню.

Як перевірити баланс?

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

В аптеці продають лакмусовий папір – таку, як використовували на уроках хімії. Це інструмент, яким вимірюють параметри середовища. Досліджують дві біологічні рідини – сечу і слину.

Сечу перевіряють після другого похід в туалет. Перша ранкова сеча, яку здають на аналіз, завжди кисла, оскільки за ніч з організму через нирки виводиться зайва кислота.

Заміри проводять багаторазово, і за їх результатами виводять середнє арифметичне значення.

результати:

  • рН до 7 – окислення;
  • рН вище 7,5 – залуження.

Луг або кислота?

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Такого вибору немає – організму потрібна будь-яка їжа, але харчування має бути збалансованим. Окислюється і защелачівает продукти присутні в раціоні однаково – 50/50, в деяких джерелах вказують інші пропорції – 35/65 відповідно. Але дієта хворих передбачає інше співвідношення – 20/80 на користь ощелачивающей їжі.

Увага, м’ясо та іншу їжу, яка окисляє організм, з харчування навіть на дієті виключати не можна, оскільки з нею в організм надходять незамінні амінокислоти.

поєднання страв

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

На думку дієтологів, які є прихильниками даної теорії харчування, продукти в меню повинні поєднуватися так:

  1. М’ясо, рибу їдять з овочами, а не з зерновими.
  2. Соуси з ягід, ягідні гарніри подають до м’яса.
  3. Кава і спиртне запивають водою.
  4. Закуска зі свіжих овочів знижує кислотні властивості алкоголю.

Правильно харчуючись, людина не тільки відновлює природний кислотно-лужний баланс, оздоровлює організм, але і худне.

Список кислої і лужної їжі

Вважається, що продукт з окислюючими дією визначається на смак. Але це помилкова думка. Часто кислі фрукти і страви – наприклад, лимон, ощелачивают середу.

Таблиця містить перелік основних продуктів харчування з щоденного раціону. Цифри в графі справа (1-4) вказують, наскільки виражені закісляется / ощелачивающие властивості.

закісляется продукти

фрукти
Фрукти, зварені з цукром 1-3
банани зелені 2
Зливи – компот, мариновані 2
Виноградний сік підсолоджений 3
Сік з цукром 3
Сік лимонний з цукром 3
Овочі, зелень, бобові
боби сушені 1
горох сухої 2
боби запечені 3
зернові
коричневий рис 1
полба 1
Хліб з пророслої пшениці 1
хліб чорний 1
Ячмінь 1
Гречка 2
крохмаль 2
Кукурудза 2
Мамалига, кукурудзяні пластівці 2
борошно біла 2
рис білий 2
жито 2
хліб білий 2
Ячна крупа 2
молочна група
сир м’який 1
Вершки, вершкове масло 2
сир твердий 2
Горіхи, рослинні масла
кукурудзяна олія 1
Насіння і масло соняшнику 1
Насіння гарбуза, гарбузове масло 1
земляні горіхи 2
кешью 2
пекан 2
арахіс 3
Грецькі горіхи 3
яйця
Яйце (ціле) 3
Яєчний білок 4
м’ясо
дичина 1-4
баранина тушкована 1
бекон жирний 1
яловичина 1
баранина варена 2
бекон худий 2
Шинка пісна свіжа 2
індичка 2
курка 2
Свинина нежирна 2
печінка яловича 3
курчата 3
Риба, морепродукти
риба 2-3
мідії 3
палтус 3
раки 4
устриці 4
Кондитерські вироби, цукор і замінники
оброблений мед 1
патока 1
Білий, коричневий цукор 2
какао 3
цукрозамінники 3
шоколад 3
напої
чай чорний 1
Кава 2
Алкоголь (міцний і слабкий), пиво 4
Солодкі газовані води 4

ощелачивающие продукти

Фрукти, соки
ягоди 2-4
журавлина 1
банани стиглі 2
Виноград 2
Виноградний сік натуральний 2
вишні 2
Ізюм 2
фініки 2
Яблука свіжі, сушені 2
абрикоси свіжі 3
апельсини 3
кавуни 3
авокадо 3
дині 3
персики 3
Зливи сушені 3
смородина 3
Сік лимонний без цукру 3
Сік без цукру 3
Фрукти (майже всі) 3
чорнослив 3
черешня 3
абрикоси сушені 4
грейпфрут 4
інжир сушений 4
Лайм 4
лимони 4
манго 4
папайя 4
Овочі, зелень, бобові
Зелений горошок 2
Цибуля 2
боби свіжі 3
брокколі 3
Картопля зі шкіркою 3
овочеві соки 3
Кульбаба (зелень) 3
Пастернак 3
перці 3
петрушка 3
редис 3
спаржа 3
Кольорова капуста 3
шпинат сирої 3
латук 4
морква 4
огірки сирі 4
помідори сирі 4
селера 4
Буряк сира 4
зернові
Амарант 1
Дикий рис 1
кіноа 1
Просо 1
Вівсяна крупа 3
молочна група
Кефір, кисле молоко 1
Козиний сир 1
Козяче молоко 1
молоко незбиране 1
Соєвий сир, молоко 2
сироватка 3
Сир 3
Горіхи, рослинні масла
Лляна олія, насіння 2
мигдаль 2
Оливкова олія 2
рапсове масло 2
м’ясо
сало свиняче 1
Цукор, мед
Свіжий мед 1
Цукор-сирець 1
напої
Зелений чай 2
Імбірний чай 2
лимонна вода 3
трав’яні чаї 3

лужна дієта

Прихильники альтернативної медицини вважають: дієта допомагає позбутися від недуг і деяких станів організму, що виникли з тієї причини, що порушений баланс кислот і лугів:

  • синдром хронічної втоми і знижений тонус;
  • нежиті, закладеність носа;
  • часті респіраторні інфекції, застуди;
  • кістозні утворення на яєчниках, в молочній залозі;
  • регулярні головні болі;
  • надлишкова маса тіла.

Дієта з високим вмістом лугів знижує ризик утворення каменів у нирках, ожиріння через віковий порушення обміну речовин, остеопорозу (крихкості кісток).

Оскільки в раціоні людини з’являється багато харчових волокон (основні ощелачивающие продукти харчування – овочі), то нормалізується кров’яний тиск, відбувається механічне очищення кишечника, поліпшується склад крові, налагоджується гормональний фон.

Принципи дієтичного харчування

Поступово в раціоні до 20% скорочують частку продуктів харчування з окислювальним дією (таблиця вище наводить перелік такої їжі), щоб відновити кислотно-лужний баланс.

Овочі вживають вареними, вичавлюють сік. Фрукти їдять сирими, готують фреші, муси, желе.

Рибу (відварену або запечену, нежирні сорти) їдять не частіше 3 разів на тиждень. З м’яса перевагу віддають телятині, птиці. Дозволяється іноді вживати мед, патоку, тростинний цукор, кленовий сироп. Дієта допускає перекушування, які складаються з соків, сухофруктів. Основні жири в раціоні – соняшникова, арахісова, оливкова олія.

Дієта не дозволяє пити каву, чорний чай. Щоб підтримати водний баланс, вживають воду, настої трав, соки. Запивають основний прийом їжі трав’яними чаями.

Їжу пережовують ретельно, здійснюючи по 30-50 жувальних рухів.

Читайте також:   Напій з імбиру і лимона для схуднення

Меню на день

  • Сніданок: свіжі овочі червоного та зеленого кольору, стакан соєвого молока або натуральний йогурт без цукру, персик або яблуко.
  • Обід: куряче м’ясо (відварене) – 150 г, овочевий гарнір, трав’яний чай.
  • Вечеря: риба запечена – 150 г, овочевий салат, натуральний йогурт.

Тема досліджена недостатньо глибоко. Тому перед зміною раціону рекомендується проконсультуватися з лікарем, особливо при хронічних захворюваннях, коли призначена інша дієта або погіршилося самопочуття.

Порушений кислотно-лужний баланс може привести до негативних наслідків.

21 продукт, що містить луг у великій кількості

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Всім привіт. В ідеалі в нашому організмі повинен бути кислотно-лужний баланс. При грамотному підході до свого харчування ця рівновага дуже легко підтримувати. Сьогодні поговоримо про продукти, що містять луги. Таких багато. Тому представляю вашій увазі лужні продукти список, тільки тих, хто надає гарний вплив на людський організм.

Проблеми: кислотно-лужні

Коли ми вживаємо їжу з високим кислотним змістом, відбувається уповільнення обміну речовин, з’являються проблеми зі здоров’ям плюс зайві кілограми. Однак, відмова від «кислих» продуктів – це тільки півсправи. Найголовніше позбутися від накопичених за цей час проблем.

Нещодавно я прочитав праці німецького біохіміка. Багато чого важливого дізнався і хочу поділитися з моїми читачами. Детально розповісти в рамках моєї статті неможливо. Тому я буду краток.

Наше щоденне харчування має складатися з базових продуктів (лужних) на 80 відсотків. І тільки 20% відводиться на частку кислотних.

Що відбувається насправді? Статистика невблаганна, в наш організм до 90% надходять продукти кислі. Але треба чітко розуміти, що це не кисла на смак їжа. Маються на увазі, компоненти, які викликають в організмі кислу реакцію. Це всі продукти з м’яса, білий дріжджовий хліб, яйця, жири, різна борошняна випічка.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

В ідеалі наш організм зобов’язаний нейтралізувати всю цю кислоту, щоб вона не встигла «коррозировать» клітинну тканину внутрішніх органів. Для процесу нейтралізації нам і потрібні лужні продукти. Якщо ми не поповнимо організм такими речовинами, він їх візьме з нашої шкіри, зубів, кісток.

Щоб цього не сталося, необхідно підкоригувати своє харчування. Переглянути кількість уживаних кислотних продуктів. Автор пропонує в день вживати не більше 50 грамів продуктів, що утворюють кислоту.

Серед них, м’ясо будь-якого виду, риба, субпродукти, ковбасні вироби. Овочі – горох, квасоля, капуста, спаржа. До дуже «кислим» продуктів належать всі вироби з борошна, цукор, манна крупа.

У тому числі жирний бульйон, твердий жир, рафіновані олії, шоколад, кава, алкогольні напої.

Що робити?

Хоча я ще досить молодий, але іноді, здається, що сил зовсім немає, так замучили простуди і всякі болячки. Прокидаюся вранці з почуттям втоми, потім весь день хилить в сон. Такими симптомами часто характеризується порушення балансу кислоти і луги в організмі.

Для початку, я змінив режим харчування. Відмовився від смаженого, жирного, додав до свого меню багато фруктів, овочів, зелені, горіхів, сухофруктів. Причому співвідношення зелені, м’яса на тарілці повинно бути три до одного.

Раджу всім м’ясоїдам терміново закохатися в овочі, а ще додати обов’язково в свій раціон моркву. Звичайно, причин, чому потрібно вживати багато моркви не злічити. Але в рамках цієї статті будемо хвалити її за лужні властивості.

Завдяки яким, овоч чудово коригує баланс, очищаючи кров, я б сказав «оживляючи».

Щоб здолати втому, пропоную вам завжди дотримуватися харчування, спрямованого на підтримку кислотно-лужної рівноваги в організмі. Складіть своє меню так, щоб в ньому було 80 відсотків продуктів, що містять луг, і лише 20 відсотків кислотообразующих компонентів.

Буде дуже добре, якщо ви збагатите своє харчування соковитими фруктами. Виключіть тільки смородину, сливи, журавлину і чорницю. 20 відсотків припадає на білок, крохмаль, цукор, жир, масло.

Це все кислотообразующие елементи. Що стосується набору продуктів, то тут все просто. Їжте м’ясо, сир, м’ясопродукти, цукор, вершки, вершкове масло, рафінована рослинна.

Виключіть алкогольні напої.

Список лужних продуктів

Продукти, що утворюють лугу, як не крути – все фрукти і овочі, пастеризоване молоко, йогурти. Вони містять достатню кількість мінеральних солей, необхідних організму. Картопля вважається хорошим лужним елементом. Ура! Але щоб зберегти заявлені властивості готуйте його на пару.

Які продукти харчування вважаються лужними: список, повна таблиця

Кажуть третього не дано. Ще як дано. Є група продуктів, з балансом кислоти і луги. Це горіхи волоські, житній хліб, цільнозернові, що не очищені крупи, пророщені зерна пшениці, якісні рослинні масла.

Увага, дорогі читачі. Це важливо. Звертаю вашу увагу на змішані продукти. Що це? Виявляється, одні і ті ж продукти для одного організму кислотні, а для іншого лужні.

Все залежить від стану «конкретного» організму. До них відносяться продукти молочні, незрілі зелені фрукти, лимони, диня, абрикоси, помідори і щавель, соки, вичавлені з кислих фруктів.

У цю ж групу зараховані смородина, аґрус, апельсини, ананаси, ківі.

Щоб вам легше було орієнтуватися, уявляю лужні продукти:

  1. сироватка молочна, молоко;
  2. йогурт;
  3. житній хліб, приготовлений без дріжджів;
  4. стиглі банани;
  5. петрушка;
  6. рукола;
  7. кінза;
  8. кріп;
  9. селера;
  10. шпинат;
  11. листовий салат;
  12. качанний салат;
  13. горіхи, особливо налягайте на мигдаль;
  14. всі види перцю, огірки, кабачки, гарбуз, буряк, кукурудза, морква;
  15. картопля, баклажани, ріпа;
  16. ягоди, особливо хочу виділити малину, кавуни;
  17. фрукти, рекомендую манго, груші, яблука;
  18. фініки, відносяться до фруктів з високими лужними показниками;
  19. сухофрукти;
  20. все нерафіновані олії, за винятком самого популярного соняшникової;
  21. доведеться купити лляне масло, нехай несмачне, але вже дуже корисне.

З перерахованого вище списку можна скласти меню для якнайшвидшого ощелачивания свого організму. Ну ось на сьогодні все. Напевно трохи складно. Ну, тут нічого не зробиш. Доведеться розбиратися. Від того, який ми інформацією «підковані» залежить наше здоров’я.

Добре, що зараз ми маємо можливість все прочитати і поділитися з іншими, щоб вони зберегли якомога довше своє здоров’я. Не будьте байдужими натискайте кнопочку внизу сторінки. Далі буде, до нових зустрічей дорогі читачі.

Лужні продукти харчування: список і таблиця з відсотками

Кислотно-лужний баланс організму людини дуже важливий для здоров’я. Тільки при оптимальному рівні pH (в діапазоні 7,3-7,5) ми захищені від патологічних процесів та інфекцій. Робота всіх систем і органів безпосередньо залежить від цього показника, його коливання дуже шкідливі.

Підтримати потрібне стан допоможе питний режим, фізична активність і лужне харчування – про продукти в меню пропонується докладна інформація. Пам’ятайте, що складати раціон потрібно усвідомлено для того, щоб з часом спостерігати сприятливі зміни тіла і не нашкодити організму.

У пріоритеті має бути раціональне харчування, яке стоїть компонувати, дотримуючись рекомендацій фахівців. Тільки дотримуючись ретельне співвідношення компонентів можна добитися відмінних результатів.

причини порушення

Правильний баланс може зрушуватися в бік закислення (ацидоз) або надмірного защелачивания (алкалоз). Найбільш поширений перший варіант, при якому кров людини набуває підвищену кислотність. Це негативно позначається на біохімічних процесах, роботі імунної системи, функціонування всіх органів.

Зміна кислотного показника крові відбувається через таких факторів:

  • Неправильне харчування – переважання в раціоні виробів з борошна і тваринного білка, відсутність належної кількості клітковини, ферментів, вітамінів. Лужні продукти для організму дуже важливі, але в умовах підвищеного ритму життя, що зумовило перехід на фастфуд і напівфабрикати, корисна їжа зганяє «швидкої». Це сприяє накопиченню токсинів, збільшення вільних радикалів і зниження захисних функцій, які протистоять їх впливу.
  • Недостатнє споживання води – в такому випадку порушується обмін речовин, сповільнюється виведення шкідливих елементів з тканин.
  • Значна лікарська навантаження – надлишок фармакологічних препаратів (особливо, якщо їх прийом не обгрунтований) призводить до стрімкого накопичення токсичних складових у органах і тканинах, що послаблює тіло і призводить до зниження pH.
  • Малорухливий спосіб життя, стреси – такі чинники також негативно позначаються на кислотному балансі, так як уповільнюють метаболізм і сприяють виникненню порушень в біохімічних процесах.

Читайте також:   Що таке Триптофан і в яких продуктах міститься?

Відновити сприятливе для здоров’я стан – завдання цілком здійсненне, але вимагає системного підходу. Важливо розібратися, що відноситься до лужних продуктів харчування, і що – до кислих. Також слід виділити час для регулярних тренувань, уважно поставитися до організації питного режиму. Також звести до мінімуму ситуації, що викликають стреси.

Рада дієтолога клініки

Щоб швидко отримати хороший результат і не нашкодити собі, рекомендується звернутися до професіоналів клініки схуднення Олени Морозової. Складання меню та плану тренувань повинно здійснюватися індивідуально – з урахуванням віку та особливостей організму.

Спостереження фахівця за змінами і реакцією тіла на оновлене меню допоможе домогтися найкращих результатів у найкоротший термін. Розумний підхід буде винагороджений поліпшеннямсамопочуття, припливом енергії, підвищенням витривалості, прискоренням метаболізму.

Ознаки надлишку кислоти (ацидозу)

Рекомендується задуматися про те, які продукти вашого раціону відносяться до лужних і грамотно скорегувати їх частку в раціоні, якщо відзначаються стану, що свідчать про закислення. У число таких ознак входять:

  • труднощі в роботі шлунково-кишкового тракту;
  • сухість, лущення шкіри, схильність до формування ранніх зморшок; м
  • закупорка пір, запалення, прищі;
  • ламкість нігтів, тьмяність і випадання волосся;
  • мало енергії – втома настає швидко, похід в магазин або відвідування спортзалу вимагає значних вольових зусиль;
  • хворобливі відчуття в м’язах і суглобах;
  • вразливість для вірусних респіраторних інфекцій;
  • часті головні болі, запаморочення від незначних фізичних навантажень;
  • новоутворення;
  • проблеми в роботі серцево-судинної системи.

Також отримати інформацію про КЩБ тіла можна за допомогою лакмусового паперу по сечі або слині. Якщо після контакту з рідиною лакмус став зеленим, то ваше здоров’я в нормі.

Жовтий свідчить про те, що існує високий ризик розвитку патологій і сприйнятливість до інфекційних захворювань.

Якщо індикатор помаранчевий або червоний, це означає необхідність термінових і радикальних змін і пильній увазі до себе. Такі відтінки свідчать про виражену кислотності слини.

[Stextbox id = “custom” shadow = “false” bwidth = “3” bcolor = “C4333D” image = “null”] Наші додаткові послуги: Біоімпеданс | Масаж Марутака | пресотерапія | Іон-Детокс [/ stextbox]

Шкода і ризики

Найкращим способом схуднення дієтологи вважають збалансований раціон і помірні фізичні навантаження. Комплекс подібних дій кращим чином впливає на організм, допомагаючи скинути вагу, ніж однобоко складене харчування.

Так, перш ніж вирушати в супермаркет зі списком продуктів з лужним середовищем і приступати готувати їжу за новими принципами, слід проконсультуватися з врачом.Существуют певні протипоказання, які варто виявити в кожному конкретному випадку. Ощелачівающую дієту потрібно практикувати з обережністю тим, хто страждає від таких захворювань:

  • печінкова недостатність;
  • патології серцево-судинної системи;
  • проблеми шлунково-кишкового тракту.

Це не кажучи вже про те, що захоплення меню з яскраво вираженим переважанням компонентів одного типу не спричинить за собою позитивних змін в організмі.

У шлунку при правильній роботі, як правило, спостерігається тільки кисле середовище. Якщо змістити рівень кислотності в будь-яку сторону – можна легко заробити порушення травлення. При наявності патологічно високої кислотності, відмінно справляється з проблемою лікар-гастроентеролог. Будь-якого втручання і вживання особливих страв в даному випадку не потрібно.

Рекомендується слідувати показаннями лікаря, а також звернутися за допомогою до компетентних дієтологів, щоб скорегувати частку лужних продуктів харчування в списку звичних покупок.

Перелік компонентів з найвищим показником pH

Не завжди існує прямий зв’язок між кислотним балансом страви і його впливом на організм. Наприклад, значне ощелачіваніе відбувається при споживанні лимона.

А багатий мінералами і вітамінами чорнослив викликає Кислотоутворююча ефект. Білкова і борошняна їжа сприяє утворенню кислоти, яка необхідна, щоб переробити їжу.

Протилежна реакція відбувається при споживанні сирих овочів, фруктів, коренеплодів, зелені, деяких молочних виробів і рослинних масел.

Якщо не вдається виявити закономірність – не біда, ознайомтеся зі списком лужних продуктів харчування у вигляді зручної таблиці, щоб не припуститися помилки при складанні меню:

Всі овочі, представлені в таблиці, є лужними, але після термічної обробки вони призводять до слабкого закислення організму. Те ж відбувається з фруктами після додавання цукру.

Коментар дієтолога клініки

Оптимальне співвідношення кислих речовин до лужним – 1: 3. Повністю відмовлятися від їжі, яка викликає Кислотоутворююча ефект, – не слід. Важливо зберігати баланс, адже надлишкова луг також здатна нашкодити.

Дієта – принципи складання і рекомендації

Для тих, хто вирішив ґрунтовно змінити раціон, збільшивши кількість лужних продуктів харчування і напоїв, пропонується зручна таблиця зі списком в процентному змісті ощелачивающих і окислюють продуктів, що створюють відповідне середовище в організмі.

Представлена ​​інформація зовсім не повинна стати причиною відмови від білка, так як цей нутрієнт необхідний для всіх обмінних процесів, витривалості, росту м’язів. Головний здоровий принцип – це правильне співвідношення.

Разом з яловичиною або курятиною необхідно їсти зелень і свіжі овочі. А гарнір з рису або макаронів не повинен перевищувати одну третину від загальної кількості їжі. Картопля (запечений з шкіркою або зварений в мундирі) – більш кращий для встановлення оптимального балансу.

Проте даними компонентом зловживати не варто.

Дізнайтеся докладніше про наших програмах зниження ваги:

Рецепти з найбільш лужних продуктів

Щоб приготувати корисні страви, здатні до підвищення лужності, підбирайте відповідні інгредієнти. Пропонуємо кілька ідей:

супи

  • Окрошка з селерою – нарізати огірки і редиску (по 200 г), кореневої селера (60 г) подрібнити в блендері з мигдальним молоком (300 г) і лимонним соком (20 мл). Змішати всі компоненти, додати зелень кропу і сіль.
  • Борщ з томатами – 300 г помідорів і 150 г буряка подрібнити разом з скибочками солодкого перцю (150 г). Доповнити м’якоттю лимона, рослинним маслом, 100 мл води.

салати

  • Буряк (100 г), авокадо і кореневої селера (по 200 г) натирають на крупній тертці, додають червоний лук (40 г), листя петрушки. Заправляють сумішшю з оливкової олії і лимоном.
  • 200 г помідорів і стільки ж цвітної капусти подрібнюють, змішують з нарізаною жовтим перцем (50 г), тертою морквою (100 г). Додати побільше кропу, заправити соком лайма.

Другі страви

  • Пшенична каша з фруктами і горіхами – пророщену пшеницю (100 г) змішують блендером з фініками і бананами (по 80 г кожного компонента). Посипають волоськими горіхами (30 г) і прикрашають часточками мандарина.
  • Гречка з овочами – зелену крупу (200 г) заливають водою на 10 годин, додають дрібно нарізану селеру (20 г), солодкий перець (100 г), петрушку (20 г), невеликий зубчик часнику. Заправити можна столовою ложкою лимонного соку і оливкового масла, посолити за смаком.
  • Овочеві котлети з насінням – попередньо замочений льон (30 г), пророщені насіння соняшнику (30 г), 150 г солодкого перцю, 50 г моркви і зубчик часнику подрібнити до однорідної маси, додати мигдалеву борошно (30 г), 20 г лляної олії, посолити за смаком. Сформовані котлети готові до вживання.

напої

  • Цитрусово-імбирний сік готують з одного грейпфрута, апельсина і половини лимона. Збивають блендером з натертою м’якоттю імбиру (30 г), медом (20 р) і невеликою кількістю води.
  • Фруктово-ягідний смузі – 100 г ананаса і стільки ж полуниці змішують з бананом і кокосовим молоком (200 г).

[Stextbox id = “custom” shadow = “false” bwidth = “3” bcolor = “C4333D” image = “null”] Подивіться Подяки наших клієнтів і Історії успіху – Подивитися [/ stextbox]

Для грамотного складання раціону і для швидких ефективних результатів, зверніться в клініку Олени Морозової. Фахівці допоможуть вам підібрати раціональне меню і програму тренувань, щоб набуття красивої фігури стало для вас приємною і корисною справою.

Related posts

Leave a Comment