Останнім часом список найпопулярніших методик для схуднення поповнила дієта Протасова, яка за короткий термін обіцяє досить хороші результати. Автор методики – Кім Протасов, відомий ізраїльський дієтолог.
Вперше про неї жінки і дівчата дізналися в 1999 році, коли вона була опублікована в газеті «Русский ізраїльтянин». Починаючи з цього часу, дієта набула широкої популярності, з її допомогою худнуть дівчата і жінки всього світу.
Дієта Кіма Протасова обіцяє жінкам скинути до 20 кг зайвої ваги за п’ять тижнів. За словами автора методики, саме за цей час можна привести тіло в форму, зробити його привабливим і підтягнутим.
Суть дієти Протасова полягає в зниженні добового споживання калорій. Досягається це за рахунок виключення з раціону кондитерських і борошняних виробів, калорійної їжі, жирних і смажених страв. Дієта дотримується легко, а вражаючі результати спонукають багатьох дівчат далі худнути з її допомогою.
- відсутність почуття голоду, адже раціон добре насичує організм на тривалий час;
- приймати їжу можна в будь-який час дня;
- кількість їжі, яку можна з’їсти на добу, не обмежується.
Дієта Протасова на п’ять тижнів грунтується на скороченні добової кількості жирів. Виключивши споживання жирів, основними джерелами енергії для людини будуть служити білки і складні вуглеводи.
Таким чином, дієтолог рекомендує тваринні жири і прості вуглеводи – борошняне і солодке, замінити харчовою клітковиною і білками, джерелами яких є молочні продукти, пісне м’ясо і риба.
Цей підхід до харчування сприяє нормалізації рівня глюкози в крові і дає можливість позбутися від бажання споживати солодке.
Дієтичне м’ясо і риба, багаті повноцінним білком, який забезпечує людський організм амінокислотами та енергією, сприяє спалюванню жиру і формування м’язової системи.
Харчова клітковина, яка теж повинна бути в щоденному раціоні в достатній кількості, викликає почуття ситості і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту.
Вона у великій кількості міститься в сирих овочах.
Весь період схуднення – 5 тижнів, в раціоні не повинно бути солі. Її відсутність дозволяє вивести надлишки рідини з організму, в результаті цього усувається набряклість тіла.
Меню дієти Кіма Протасова будується на принципі співвідношення овочів і кисломолочних продуктів в дієтичних стравах 2: 1. Важливо стежити, щоб добова калорійність їжі не перевищувала 1200-1500 калорій.
Хороші результати дієта дає при поєднанні низькокалорійного раціону з фізичними навантаженнями.
Вони повинні бути регулярними, але помірними, щоб організм не перевантажувався, підходять 30-хвилинні прогулянки швидким кроком.
Щоб досягти таких результатів дієти Протасова, як на фото нижче, важливо дотримуватися п’ять простих правил:
Вибираючи кисломолочні продукти, стежте за їх складом. При їх виробництві не повинні використовуватися підсолоджувачі, барвники, крохмаль, загусники і інші хімічні речовини.
Весь період дотримання дієти постарайтеся обійтися без цукру і солодощів, від них бажано взагалі відмовитися.
На першому етапі дієти не потрібно вживати виключно знежирених продуктів.
Виключивши з раціону сіль, важливо стежити, щоб вона не потрапляла в їжу в прихованому вигляді. Дієтолог рекомендує відмовитися від солоного твердого сиру і соєвого соусу, сіль буде затримувати рідину в організмі і може викликати захворювання серцево-судинної системи.
Зменшення апетиту – природне явище при дієті Протасова. Якщо немає бажання з’їдати всю порцію, не потрібно себе змушувати.
Фото дієти Протасова, а саме – результати схуднення, представлені нижче:
Меню дієти Кіма Протасова має складатися зі свіжих овочів. Гарну дію на організм надає капуста, зелень, огірки, баклажани, перець, кабачки, буряк, морква, редис, помідори. Раз в день можна випивати по склянці свіжовичавленого соку.
Дієтичне м’ясо обов’язково має бути присутнім в раціоні людини, що худне за методикою Протасова. Упор потрібно робити на яловичину, курку, телятину. Низькопроцентних сир, кефір, риба, маложирні кисломолочні продукти – ряжанка, йогурт, сметана, молоко, обов’язково повинні бути в раціоні.
До числа дозволених продуктів також належить кави, сир, яйця, зелені яблука, чай. В день потрібно випивати не менше 2 л чистої води.
Під час схуднення я за допомогою п’ятиденної дієти Протасова важливо уникати вживання сирів м’яких сортів – бринзи, фети, так як в них дуже багато солі. Заборонені та молочні продукти високої жирності.
З легкістю скласти дієтичний раціон допоможе така таблиця дозволених і заборонених продуктів:
Можна, можливо | Не можна |
яловичина | Цукор і цукрозамінники |
курка | хліб |
телятина | булочки |
зелені яблука | солодощі |
Дещо, чай | алкоголь |
Низькокалорійні молочні та кисломолочні продукти | Свинина |
яйця | баранина |
сир | горіхи |
овочеві соки | макарони |
Огірки, помідори | М’які сири – фета, бринза |
Кабачки, баклажани | Смажена картопля |
зелень | пельмені |
морквина | Вершкове і рослинне масло |
редис | Жирні кисломолочні продукти |
Буряк | сіль |
Знаючи, що можна при дієті Кіма Протасова, а чого не можна, можна худнути легко і ефективно.
Дієта Кіма Протасова по тижнях докладний опис
Дізнатися, як відбувається процес схуднення при зміні раціону, допоможе докладний опис дієти Кіма Протасова по тижнях.
Дієта Протасова складається з двох етапів: перший починається з 1-го дня і триває до кінця 2-го тижня, другий – з першого дня 3-го тижня і до останнього її дня.
Детальний опис дієти Протасова по тижнях дозволить жінкам і дівчатам, які застосовуються на собі цю методику, уникнути можливих помилок і досягти максимально високих результатів.
Протягом 1 тижня дієти Протасова можна їсти тільки сирі овочі, сири і йогурти не більше 5% жирності. Замість сиру, звичайно, краще будувати дієтичний раціон на пресованому сирі.
Йогурт повинен бути натуральним, домашнього приготування з використанням заквасок, без будь-яких добавок. Йогурт можна замінити нежирним кефіром або кислим молоком як джерело повноцінного білка.
Крім цих продуктів в день можна з’їсти 1 варене яйце.
Овочі і нежирні йогурти можна їсти в будь-який час в необмеженій кількості. Суть дієти полягає в тому, що важливо з’їсти більше овочів і кисломолочних продуктів. Перші сім днів цієї системи харчування можна готувати овочеві салати, додаючи в них сир і заправляючи йогуртами.
Чай і кава можна пити в необмеженій кількості, але цукор додавати в напої не можна. В меню першого тижня дієти Протасова можна включити три зелених яблука.
Другий тиждень дієти нічим не відрізняється від першої. Ті дівчата і жінки, яким вдалося витримати її до кінця, стверджують, що починаючи з другого тижня, зникає бажання є щось, крім овочів, фруктів і кисломолочних продуктів.
Як не дивно, але на другому тижні процес схуднення може зупинитися. Це важливо знати, оскільки буває так, що жінки, помітивши, що методика не дає очікуваного ефекту, кидають її на півдорозі.
У цей період змінюється метаболізм, відбувається приріст м’язової маси. Таким чином, жирові відкладення спалюються, але вага не втрачається через зростання м’язів.
Саме зараз важливо зайнятися помірними, але регулярними фізичними навантаженнями.
Меню на 1-2 тиждень дієти Протасова має кілька різновидів.
Хорошим є наступний його варіант:
сніданок | Салат з яблук з сиром |
Другий сніданок | Овочевий салат – солодкий перець, буряк, морква, капуста, зелений горошок, заправлений лимонним соком і натуральним йогуртом |
обід | Суп гаспачо, овочевий салат з капусти, огірка, моркви, солодкого перцю і редиски, з яйцем і йогуртом |
Полудень | Два солодких перцю на грилі, фаршированих сирно-овочевою сумішшю, свіжовичавлений морквяно-яблучний сік |
вечеря | Овочевий салат з зернистим сиром, помідором, солодким перцем, огірками, капустою і зеленню, одне зелене яблуко |
Можете скористатися наступними рецептами дієти Протасова для 1 тижня і другий.
- 250 г помідорів;
- один свіжий середній огірок;
- один перець;
- цибулина, кріп, петрушка;
- столова ложка оцту.
- Готуйте салатик наступним способом:
- Всі овочі тонко наріжте і перемішайте.
- Додайте кріп і дрібно нарізану петрушку.
- Заправте ложкою столового оцту.
- При бажанні в цей овочевий салат можна додати зварене круто яйце.
- сирий буряк;
- дві морквини;
- солодкий перець;
- петрушка;
- яблуко;
- йогурт, сік лимона – для заправки
- Буряк, моркву і яблучко натерти на тертці, перець нарізати дрібними кубиками.
- Все перемішати, додати подрібнену петрушку.
- Салатик заправити столовою ложкою лимонного соку і несолодким йогуртом.
- один кабачок;
- невелика цибулина;
- дві часточки часнику;
- кріп.
- приготування:
- Кабачок почистити, натерти на крупній тертці.
- Дрібно нарізати ріпчасту цибулю.
- Подрібнити часник і кріп, заправити салат.
- два огірка;
- 3 помідори;
- ½ червоного і жовтого солодкого перцю;
- невелика цибулина;
- столова ложка лимонного соку;
- зелень, відмінно підходить селера.
- Послідовність приготування:
- Помідори обдайте окропом, акуратно зніміть з них шкірку, наріжте дрібними кубиками.
- Ріпчасту цибулю, часник, половину перців і огірків подрібніть в блендері, а решту наріжте кубиками невеликого розміру.
- Овочі, подрібнені на блендері, розведіть водою до консистенції негустого супу.
- З’єднайте з іншими овочами, заправте соком лимона.
Через два тижні в раціон до овочів необхідно ввести м’ясо, птицю або рибу. Вживання молочних продуктів тепер потрібно трохи скоротити.
Меню дієти Кіма Протасова на кожен день для третього тижня складається з овочів, м’яса, йогурту, яєць і яблук. Дотримуватися такого раціону необхідно три тижні поспіль до кінця дієти. Саме за останні два тижні починає інтенсивно скидатися вага.
М’ясо і рибу готувати потрібно без використання жиру. Найкраще ці продукти запікати в духовці або готувати на пару. Одне яйце і три яблука, як і раніше, повинні бути в меню дієти Протасова на кожен день.
Читайте також: Як швидко схуднути в стегнах: найефективніші вправи?
Один з варіантів меню дієти Протасова на кожен день в таблиці нижче:
сніданок | Салат з яблука, моркви і буряка |
Другий сніданок | Стакан несолодкого йогурту |
обід | 150 г смаженої риби, салат з яйцем, сиром, морквою і капустою |
Полудень | яблуко |
вечеря | 150 г вареної курки без шкірки, яблуко, салат з огірком, капустою і помідором |
Рецепти дієти Протасова для другого етапу цієї методики, як і для перших двох тижнів, теж досить різноманітні, але прості і доступні. Для приготування смачних дієтичних страв можете скористатися наступними рецептами.
- Для приготування страви знадобиться 300 г яловичини.
- Готуйте страву так:
- М’ясо порізати шматочками, приблизно 4 × 4 см.
- Розігрійте сковороду і, не додаючи масла, обсмажте шматочки яловичини, щоб м’ясо посвітлішало.
- Окремо так само без масла обсмажити цибулю.
- М’ясо перекладіть в каструлю з товстим дном, залийте водою.
- Додайте цибулю і трави, тушкуйте близько 1-1, 5 годин до готовності.
- Для приготування страви візьміть цілу курку середнього розміру.
- Обробляти птицю не треба, просто добре її помийте під проточною холодною водою.
- У черево покладіть цілий нерозрізаний і не очищений лимон.
- Викладіть курку на деко грудкою вгору і запікайте 1 годину.
- 4 тушки кальмарів;
- дві сирі морквини середнього розміру;
- Зелена цибуля;
- 1 варене яйце;
- 2 помідори.
- приготування:
- Кальмарів ретельно помийте, обдайте окропом і акуратно зніміть шкірку.
- Дрібно наріжте моркву, варене яйце, цибулю і помідори, все перемішайте.
- Нафаршіруйте кальмарів цією сумішшю і зашейте ниткою.
- Опустіть їх в киплячу воду, додайте дрібку солі і варіть не більше 3 хвилин.
- Остудіть, розріжте фарширований кальмар уздовж і подайте до столу.
- 1 кг сиру;
- склянка молока;
- 0, 5 ч. Л. соди;
- чайна ложка солі;
- сире яйце;
- столова ложка масла.
- Готуйте страву так:
- Сир викладіть в каструлю, вилийте молоко і варіть на повільному вогні 10 хвилин.
- Відкиньте сирну масу на сито і дайте стекти рідини.
- Перекладіть сир в миску, додайте яйце, масло, воду, сіль, добре перемішайте.
Варіть протягом 10 хвилин, весь час постійно помішуючи. Маса повинна стати тягучою.
- Сир викладіть у форму, змащену маслом, зверху притисніть вантажем.
- Для приємного аромату в масу можна додати трохи тертого часнику.
- Система харчування, розроблена дієтологом Кімом Протасовим спеціально для тих, хто хоче схуднути, має свої протипоказання.
- особам, які нещодавно перенесли простудні захворювання, грип, ГРЗ або були схильні до сильного стресу;
- людям з непереносимістю лактози;
- алергікам, особливо в разі, коли виникають алергічні реакції на продукти, що входять в раціон дієти;
- тим, хто страждає захворюваннями шлунково-кишкового тракту в гострій або хронічній формі;
- вагітні та жінки.
- Особам, які належать до цих категорій можна теж дотримуватися дієтичної системи живлення, але інший, дієта Протасова їм не підходить.
- Ознайомившись з фото дієти Кіма Протасова, де представлені зображення дівчат до початку методики і по її закінченні, можна не сумніватися у високій ефективності цієї системи харчування, розробленої ізраїльським дієтологом:
Результатом дієти Кіма Протасова стане не тільки істотне схуднення і нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту, а й усунення тяги до солодкого і мучного. Однак щоб незабаром не повернулися втрачені кілограми, після дієти Протасова важливо дотримуватися деяких правил. Дотримуватися їх потрібно не менше двох тижнів після закінчення методики.
Дієтолог називає такі правила:
- Як і раніше основою раціону повинні залишатися овочі та молочні продукти.
- У перші дні бажано почати заправляти салати невеликою кількістю рослинної олії – приблизно двома-трьома столовими ложками. Добова норма жирів – не більше 35 м
- Через кілька днів після виходу з дієти спробуйте два яблука з трьох замінити іншими фруктами і ягодами.
- На сніданок найкраще їсти кашу на воді, спочатку – вівсяну, а через кілька днів поступово можна вводити в раціон гречану і пшеничне. У сніданок також необхідно включити нежирний сир.
- У добовому раціоні повинно бути нежирне м’ясо і риба.
Дієта Протасова: докладний опис, меню на кожен день перші два тижні
Дієта Кіма Протасова відноситься до числа короткострокових програм схуднення. Популярна схема, передбачає включення в щоденний раціон великої кількості грубої клітковини і кисломолочних компонентів. Витримати такий режим харчування, може далеко не кожен. Вдаватися до дієти, маючи проблеми зі здоров’ям, не рекомендується.
Дієта Протасова: докладний опис і особливості
Дієта Протасова, має досить прості, але жорсткі принципи:
- Основний склад раціону, складають овочі. Для підтримки мікрофлори і забезпечення нормального функціонування шлунково-кишкового тракту, в меню включена кисломолочна продукція.
- Під забороною всі фрукти, крім зелених яблук. У день, можна до 3-х штук.
- Їжу дозволяється вживати в сирому, запеченому вигляді, або приготованому на пару.
- Не можна смажити і додавати будь-які жири і масла в їжу.
- Певного графіка прийому їжі немає, їсти допускається за бажанням в будь-який час.
- Щоденна норма – 1200-1500 ккал / день.
- За добу, потрібно випити 2-2,5 л. звичайної чистої води.
- Для забезпечення необхідної кількості мікроелементів в організмі, під час дієти, потрібно пити вітамінний комплекс.
Початок програми – це найважчий період обмежень. Протягом 14 днів, слід вживати одні овочі, при чому, переважно в сирому вигляді. М’ясо і риба включається в меню, починаючи з третього тижня.
Дозволені і заборонені продукти
Пропонована схема схуднення, має певні обмеження в їжі. Денний раціон повинен будуватися тільки з основного списку допустимих продуктів. Будь-які заборонені компоненти, виключаються.
Таблиця №1 Перелік інгредієнтів для «протасовкі».
дозволені | заборона |
Всі види капусти | Цукровмісні продукти (солодощі, соки, соуси) |
Перець, помідори, огірки, редиска | Хлібобулочна і кондитерська випічка |
Баклажани, кабачки, спаржа, ріпа | Сири м’яких сортів |
Буряк, морква, цибуля, стручкова квасоля | Консерви, соління |
Зелень, часник | Вершкове і рослинне масла |
Кисло-солодкі яблука | Напівфабрикати і копченості |
лимони | Насіння і горішки |
Яйця, твердий сир | Сухофрукти і фрукти |
Молочка 0-4% жирності | Майонез, оцет |
Нежирні сорти м’яса і риби | алкоголь |
Свіжі овочеві соки |
Дієта Кіма Протасова: етапи
Програма харчування передбачає 2 основних і одну закріплює фазу.
Дотримуватися дієтичної системи, необхідно мінімум 5 тижнів:
- Перший період – «підготовка», тривалістю 2 тижні. Основна мета – привчити організм до іншого типу харчування, змінити смакові переваги. У раціоні можуть бути присутніми тільки овочі, трохи кісломолочку, зелені яблука і яйця. В середньому, за 14 днів можна скинути до 2-2,5 кг.
- Другий – «активація», займає 3 тижні. До молочно-овочевого меню додаються м’ясо і риба. В період інтенсивного схуднення, йде до 4-5 кг.
- Вихід з дієти. По завершенню основного періоду, відбувається плавне і поступове розширення раціону. Завершальна стадія спрямована на утримання ваги. Для закріплення досягнутих результатів, потрібно від 5 до 7 тижнів.
Дієта Протасова: меню на кожен день перші два тижні
Протягом дня, передбачається 4-5 прийомів їжі. У добу потрібно з’їдати до 500 г. різних овочів. Рано вранці і за 3-4 години до сну, в основному, обов’язково вживаються кисломолочні напої і сир.
В якості другого сніданку і на полуденок рекомендується з’їдати по 1 яблуку і будь-який дозволений напій. Яйця, можна дозволити собі, не більше 2-3-х разів на тиждень.
Таблиця №2. Зразкове меню на два тижні.
день | Ранок | Другий сніданок | обід | Полудень | вечір |
1 | СирнікіСтакан ряжанки | 1 яблуко, чай або кава | Салат з білокачанної капусти з огірком, редискою і зеленьюТоматний сік | Яблуко в свіжому, запеченому вигляді, кисломолочний напій | Сир з яблучною нарезкойСирая морква |
2 | ТворогЙогурт | Борщ на кефірі | Салат з капусти і яблокаТворожок | ||
3 | Сирна масса250 р кислого молока | Печені помідори з часником, варене яйце | Морквяно-яблучний салаттворожок | ||
4 | Сирна запіканка | Тушковані кабачки, нарізка з свіжих овощейМорковний сік | Сир з огурцомЯблочние часточки | ||
5 | Сирники зі сметаною | Запіканка з кольорової капусти з сиром | Фаршировані огурциЯблокізапеченние з корицею | ||
6 | Сирки -2 шт.Кефір | Морквяний салатОтварная спаржа | Сирні кульки з зеленьюФрукт | ||
7 | Яблука, запечені з творогомЙогурт | Грецький салатТвердий сир 200 г. | Салат з сельдереяТворожок з шматочками яблук | ||
8 | Сирна массаСтакан кефіру | Тушкована квасоля з морквою і лукомТиквенний сік | Тертий буряк з часником і сметанойЯблоко | ||
9 | Запіканка з сиру з яблуком | Фаршировані сиром і зеленню перциСок | Фаршировані сиром листя салату | ||
10 | ТворогКефір | Овочева нарезкаОтварное яйцоТоматний напій | Сирна маса Салат з редьки | ||
11 | Сирнікійогурт | Окрошка на кефірі з огірками і редискою | МорковкаЯблоко | ||
12 | Сирно-яблучне смузі | Холодний суп з сельдереяТоматний сік | Овочевий салатПечений фрукт | ||
13 | яйце всмяткутворожок | Баклажани з цибулею духовці | Салат з помідорів і зеленіТворожок | ||
14 | М’який творогРяженка 250 г | Брокколі з чеснокомЛістья салату з помідорами чері | Капустяний салатТворожная маса |
Дієта Кіма Протасова: рецепти на кожен день
Використовуючи дозволені інгредієнти, щоденний раціон, можна доповнити та урізноманітнити, в залежності від індивідуальних переваг і фантазії.
Навіть з обмеженого списку допустимих продуктів, при бажанні, можна приготувати смачні і цікаві закуски.
весняний салат
- Легка нарізка стане ідеальним варіантом для вечері.
- Для приготування корисного салату, будуть потрібні наступні інгредієнти:
- помідор – 2 шт .;
- один середній огірок;
- редиска – 3 шт .;
- пучок зелені;
- знежирений несолодкий йогурт;
- дрібка солі.
Читайте також: Чітміл, що це таке, як влаштовувати?
Як зробити: Продукти вимити і висушити. Огірки і томати нарізати соломкою, редис порізати півколом. Укласти підготовлені компоненти в ємність, додати йогурт, підсолити. Готову страву посипати дрібно порубаним кропом або петрушкою.
Сирно-яблучна запіканка
- Запіканка – відмінний десерт до чаю.
- Для приготування ситного сніданку знадобляться:
- сир – 300г .;
- одне яйце;
- яблуко – 1 шт .;
- йогурт – 50 р .;
- кориця.
Спосіб виготовлення:
- У глибокій чашці розім’яти сир з яйцем
- Додати натертий на крупній тертці фрукт.
- Влити невелику кількість йогурту, все перемішати.
- Викласти готову масу в форму, посипати зверху корицею.
- Випікати в духовці 20-25 хвилин.
Сирний омлет
- Блюдо рекомендується вживати в першій половині дня.
- На 1 порцію омлету будуть потрібні:
- нежирний сир твердих сортів – 100 г .;
- одне сире яйце;
- 0,5 склянки кефіру;
- сіль.
Як приготувати: Збити яйце, додати дрібно нарізані шматочки сиру і кефір. Отриману консистенцію добре перемішати, посолити. Вилити готову суміш на антипригарним сковороду, накрити кришкою. Гарячий омлет посипати зеленню.
Майонез по-Протасові
- Варіантів приготування домашнього майонезу, кілька:
- А) З часником
- йогурт – 200 г .;
- часник – 4-5 середніх часточок;
- гірчиця – 2 чайні ложки.
Б) З лимоном
- йогурт – 150 г .;
- лимонний сік – 2 ч. ложки;
- гірчиця – 1,5 ч. ложки.
Рибні котлети
- Страву можна приготувати на обід, починаючи з третього тижня дієти.
- Для котлет, потрібно взяти такі компоненти:
- філе минтая (можна будь-який нежирної риби);
- яйце – 2 шт .;
- приправи – за смаком.
Спосіб готування:
- Рибу порізати на дрібні шматочки, перекласти в ємність.
- Збити яйця, влити в чашку, підсолити, поперчити.
- Отриману масу добре перемішати.
- Викласти невеликими кружечками на розігріту суху сковороду. Обсмажити з двох сторін.
Вихід з дієти Протасова
Після завершення основного періоду, організм встигає адаптуватися і звикнути до нового раціону. Стрімке повернення до висококалорійної їжі, може спровокувати неконтрольований переїдання, проблеми з шлунково-кишкового тракту, порушення обміну речовин.
Щоб уникнути негативних наслідків, вихід з дієти повинен проходити поступово:
- Починаючи з шостого тижня, в щоденний раціон додається рослинне масло (3 ч. Ложки).
- Як перекусів рекомендується використовувати горіхи, насіння.
- Яблука замінюються будь-якими фруктами несолодкими: груша, апельсини, персики, сливи.
- Поступово в меню вводяться каші і гарячі супи.
Також під забороною залишається хлібобулочна випічка, солодощі, макаронні вироби, картопля. Тривалість яка закріплює фази, розраховується індивідуально. Мінімальний термін становить 30-35 днів.
висновок
Жорсткі обмеження в їжі і урізання калорійності, призводять до зниження обсягів тіла. Однак, при поверненні до звичного раціону, все скинуті кілограми неминуче повернутися знову.
Різкі стрибки ваги, можуть привести до порушення обмінних процесів в організмі. Знайти струнку фігуру, і при цьому зберегти здоров’я, можна тільки при дотриманні збалансованого харчування і ведення активного способу життя.
дієта Протасова
Високий авторитет отримала дієта Кіма Протасова – дієтолога з Ізраїлю. Доведено, що дієта не може завдати шкоди організму, і позбавляє його від зайвого баласту: шлаків, канцерогенів і рідини і жиру.
Багато хто погодиться, що дієта Кіма Протасова переноситься легко і без тиску на психіку, оскільки виснажливе почуття голоду не буде виникати за умови дотримання всіх рекомендацій і докладного дієтичного меню.
Дотримуватися дієти легко і просто: її розробник не обмежує продукти за вагою, кількістю калорій і кількості страв . Всього дієта триває 5 тижнів , протягом яких дозволяється їсти в будь-який час, навіть вночі.
Зверніть увагу, що головне не тільки просидіти на дієті 5 тижнів, але і правильно вийти з неї! Вихід з дієти так само триває 5 тижнів. Але результат в дзеркалі Вас виключно порадує, а також пропаде тяга до солодкого, борошняного і жирного.
Фактично ви не просто схуднете, але і поміняєте свої гастрономічні пристрасті.
За час дієти можна позбутися від 8-10 кг «зайвої» маси і навіть більше , що підтверджують відгуки тих, що худнуть. Багато втрачають вагу до кінця першої і другої тижні, багато радіють пішли кілограмам після завершення дієти.
Правила дієти Протасова
У стравах кількість кисломолочних продуктів і овочів розраховуємо в співвідношенні 1: 2. Якщо організм погано переносить яйця, можна їх виключити або додавати в їжу через день – по 1 шт.
За допомогою яблук, які вживають протягом усього курсу дієти, поповнюється дефіцит вуглеводів і пектинів. Для страв більше підійдуть несолодкі і недоспелий яблука. У них низький глікемічний індекс, тому повільно розщеплюється глюкоза. Рекомендується яблука додавати в основні страви, а не їсти їх між трапезою.
Які продукти виключають з дієти. Необхідно відмовитися від таких продуктів:
- м’яких сирів і бринзи через наявність солі;
- масла: рослинного і вершкового;
- виробів хлібобулочних і хліба;
- круп, макаронів, фастфуда;
- картоплі, пельменів, м’ясних напівфабрикатів;
- копченостей, свинини, баранини;
- цукру, солодощів, горіхів, цукрозамінників, солі і алкоголю.
Дієта Протасова: меню на кожен день
Кожен тиждень дієти має певний набір продуктів, яких варто дотримуватися неухильно.
Першу тиждень називається сирно-йогуртно-овочева. Для неї вам знадобиться:
- Багато свіжих овочів (за винятком картоплі)! овочі їдять тільки свіжими, готувати їх не можна.
- Сир або сир і йогурт – все до 5% жирності.
- Один раз в день – 1 варене яйце
- 3 яблука внесуть різноманітність у раціон, яблука краще брати наслідках сортів.
- Не забуваємо про негазованої води і п’ємо 1,5-3 літра / добу.
Можна додати в меню чай чорний і зелений, каркаде і кава без цукру і замінника молока.
З цього набору продуктів Протасові дієта радить приготувати стільки страв, наскільки вистачить фантазії. Якщо ж ви не знаєте, що приготувати – стаття про рецепти страв для протасовкі вам допоможе.
Кілька корисних рецептів для першого тижня:
- Можна натерти овочі на тертці для соковитого салату, для пікантності – додати яйце або тертий сир, до рубаним овочів додають йогурт – це дуже смачно і корисно!
- Якщо змішати м’якоть огірка або сік томата з йогуртом, вийде коктейль для помідорів під шубою з сиру (можна запекти в мікрохвильовій печі).
- Якщо все ж почуття голоду періодично з’являється, позбутися від нього можна за допомогою соковитого болгарського перцю, запиваючи кефіром, ряжанкою або йогуртом, який краще готувати самостійно з коров’ячого або козячого молока. В заводські молочні продукти додають цукор і крохмаль, що не підходить для Протасові дієти. Йогурт повинен бути натуральним, білим і несолодким, сир і кефір – без добавок.
Другий тиждень продовжуємо з любов’ю їсти овочеве асорті з сиром, йогуртом, ряжанкою, кефіром, таким бажаним яйцем і яблуками.
До кінця другого тижня відчуєте легкість в тілі, а думки будуть далеко від бажань з’їсти що-небудь солоденьке або смажену картоплю з жирним м’ясом.
Щоб уникнути помилки багатьох бажаючих схуднути, налягати тільки на молочні продукти не потрібно, сирі овочі будуть краще (кисломолочних продуктів і овочів розраховуємо в співвідношенні 1: 2). У літньо-осінній сезон на базарах є великий вибір молодих і соковитих овочів і зелені.
Рецепти для дієти дієти Протасова на 1-2 тиждень ви можете знайти в статті Дієта Протасова – рецепти.
Сири: солоні і гострі повинні бути відсутніми в дієті – вони затримують воду і призводять до набряків на обличчі і ногах.
Третій тиждень – Вам знадобиться набір продуктів з першого тижня, тільки в меншій кількості. Тушковане або смажене м’ясо, птиця або риба – 300 г / добу стане втішним призом для шлунка.
Четверту і п’яту тижні – все ті ж продукти з третього тижня: свіжі овочі, м’ясо, риба або птах з сирами, сиром, яйцями і яблуками. Для коктейлів і заправки салатів незмінними залишаються: кефір, йогурт, кисле молоко, сироватка від приготованого самостійно сиру, в якій завжди залишається поживних речовин більше, ніж у сирі.
Рецепти для дієти дієти Протасова на 3-5 тижні ви можете знайти в статті Дієти Протасова – рецепти.
Не забуваємо пити воду чай. Корисно готувати фіточаї з м’ятою і мелісою, чебрецем і материнкою, брусничник, молодими листочками малини, смородини і суниці.
Дієта Протасова йде до завершення, але вага буде і далі губитися за умови правильного виходу з дієти.
Правила виходу з дієти Протасова
Щоб не повернулася назад цукерково-шоколадна залежність, і зберігся досягнутий результат, варто переглянути після дієти свій щоденний раціон:
- Жирність споживаних молочних продуктів повинна становити – 0,5-1%;
- Тваринні жири корисніше заміщати рослинними, додавати масла в салат – не більше 15 г / добу або замінити його лимонним соком;
- Маслини і мигдаль не більше 3 шт., Масло в салати взагалі не додають, оскільки в даній кількості міститься – 1,5 г жиру;
- Денна норма жиру – 30-35 г входить до складу м’яса або риби: смаженого або пареного і яйце, в жовтку якого міститься – 4-6 г жиру;
- Фрукти і ягоди можна їсти без великого вміст сахарози: кислі або кисло-солодкі. Виключаються: манго і фініки, банани і інжир, хурма і солодкі груші;
- Овочі чергуємо з кашами з гречки або геркулесу, нежирним сиром;
- Молочні продукти чергуємо з м’ясом без жиру, індичкою, куркою, кроликом;
- Не вживати: хліб з маслом, смажену картоплю, пельмені, слабкості і шоколад.
Читайте також: 90 денна дієта роздільного харчування
Детальний опис виходу по тижнях
Перший тиждень після дієти можна харчуватися, як і в п’яту, тільки з ранку можна снідати невеликою порцією каші. Кашу готують обов’язково на воді, без додавання цукру.
На другому тижні після дієти продовжуємо харчуватися в ритмі попереднього тижня, але яблука замінюємо іншими фруктами.
На третьому тижні – меню попереднього тижня + можна додавати в раціон сухофрукти (в кашу або окремо в якості перекусу).
Четвертий тиждень після дієти – свіжі овочі з попереднього тижня замінюємо на варений або тушковані, можна почати їсти більше м’яса і менше молочних продуктів.
На п’ятому тижні виходу можна починати їсти легкі бульйони і супи і поступово додавати в раціон звичайні продукти.
Варіанти дієти Протасова
Дотримуючись Протасові дієту, багато експериментують і спочатку вживають набір продуктів, призначений для третього тижня.
Доповнюють до яблук сухофрукти та інші кисло-солодкі і кислі фрукти, зволожують салати соком лимона або рослинним маслом (1 ч. Л.).
Складають власну схему харчування і споживають білок по 80-100 г / добу, враховуючи поради Протасова, щоб не погіршилася пам’ять і настрій.
переваги
- Вживання молочнокислих продуктів, корисних для травлення: йогуртів і сиру власного виготовлення, кислого молока і сироватки, кефіру, кислого молока, включаючи козяче. У поєднанні з овочевим асортиментом вони очищають і оздоровлюють організм.Якщо ви любите кисломолочні продукти, спробуйте кефірну дієту.
- Можливість пити багато рідини, що сприяє розщепленню жирів, очищенню організму і для запобігання зневоднювання.
- Дотримання дієти і вихід з неї – тривалі і складають по 5 тижнів.За 10 тижнів зникає цукерково-шоколадна залежність з пристрастю до солоним і копченим продуктам, пиву і алкоголю.
- Відсутня ажіотаж навколо їжі, тому немає тиску на психіку.
- Нормалізується обмін речовин, робота підшлункової залози і кишечника завдяки режиму харчування.Скорочується жирова тканина за рахунок балансу клітковини і вітамінів, мінералів і мікроелементів, лактози і білків.
недоліки
Недоліки у дієти несуттєві:
- Необхідно дотримуватися перші два тижні збалансованого кількості овочевих і молочних продуктів. Надлишком молочних продуктів можна перевантажити організм білками і жирами, що при нестачі вуглеводів неприпустимо.
- Людям незвично є несмачні продукти: не солодкі і не солоні, а їх їсти доведеться 35 днів. Але до кінця дієти виробиться здатність тонко відчувати і нюхати саме натуральний смак всіх продуктів, що значно зменшить тягу до солоно-солодких страв.
- Складно сидіти на такій дієті взимку, за відгуками тих, що худнуть виходить накладно по грошах, тому дієту краще планувати на період літа-осені.
Протипоказання до застосування дієти Протасова
Автор дієти вказує, що споживати некрохмалисті овочі і їжу у великій кількості шкідливо для людей з наявністю:
- захворювань шлунково-кишкового тракту в верхньому відділі: хронічних гастритів (в цьому випадку необхідно дотримуватися спеціальної дієти), виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки, дуоденіту, езофагіту. Їжа з крохмалем створює плівку, що може обволікати і захистити слизову шлунка від пошкоджень самої їжею: опіків і подряпин. Тому малокрахмалістая дієта Протасова може призводити до загострення цих захворювань;
- з захворювань ендокринної системи, печінки і нирок;
- активного способу життя, при якому мало бувають вдома;
- захворювання на анорексію.
- Вагітним і годуючим мамам, людям, які не впевненим в тому, що до кінця пройдуть курс протасовкі, дієта протипоказана.
Рекомендації лікаря завжди принесуть користь , тому до дієти потрібно записатися на прийом і пройти обстеження!
В обов’язковому порядку виключають споживання алкоголю і куріння, додають гімнастичні вправи, масаж, відвідування басейнів, саун та СПА-салонів.
Дієта Протасова: меню на кожен день
Сила болю – канал про схуднення. Автор худне зі 125 кг., Ставить цілі і фінансову мотивацію. Якщо не досягає цілей, розігрує гроші. Якщо не схудне до 31 грудня 2020 року – розіграє 50 000 руб. серед передплатників. Посилання – https://zen.yandex.ru/id/5ee140858d8ff9012f663549
Дієта Протасова Кіма є однією з найбільш «жорстких» дієт. Сенс дієти, втім, як і погляди самого доктора можна описати таким виразом: «Не робіть з їжі культу». Дієта досить довгострокова – її тривалість становить 5 тижнів. Вважається, що за цей час ви зможете скинути до 10 кг.
Суть дієти Протасова
Протасова Дієта Кіма Протасова відноситься до тих типів дієт, які спрямовані на очищення і оздоровлення організму. Її дотримання допомагає навчитися правильно харчуватися і позбутися від звички переїдати борошняне, солодке, жирне. Протягом 5 тижнів на цій дієті споживаються сирі овочі в необмежених кількостях, кисломолочні продукти без цукру і крохмалю з жирністю не більше 5%.
Головне, щоб співвідношення продуктів відповідало пропорції: на кожні 70 г овочів необхідно з’їдати не менше 30 г кисломолочних продуктів. Дозволено 1 куряче або 3 – 4 перепелиних яйця у вареному вигляді. Як десерт ізраїльський дієтолог дозволяє з’їсти 3 зелених яблука в день.
Обов’язково не забувати про значення води для організму і випивати не менше 2-х літрів в день.
Дієта працює завдяки зниженню кількості жирів і збільшення складних вуглеводів і білків. Така пропорція запускає правильний обмін речовин, а, отже, покращує травлення. Що, в свою чергу, впливає не тільки на вагу, але і на загальне здоров’я організму.
Міцні волосся, чиста шкіра – додаткові приємні наслідки цього режиму харчування. Внаслідок цього дієтологи радять практикувати «протасовку» раз на рік навіть тим, хто не має проблем із зайвою вагою, але хоче почистити свій організм.
Переваги дієти Протасова
- Необмежена кількість їжі. Продукти можна вживати в будь-який час, в будь-яких кількостях.
- Очищуючий ефект. Дієта не тільки дозволяє скидати набрані кілограми, але і звільняє організм від шлаків, оздоровлюючи його.
- За час дієти ви зможете не тільки схуднути і позбутися від жирової тканини, але і наростити м’язову масу.
- Дієта врівноважена і не допускає обезводнення, на відміну від інших пропонованих «рецептів» схуднення. Ви не відчуєте нездужання, оскільки не буде нестачі у вітамінах.
Практично ніхто з оточуючих не здогадається про те, що ви «сіли» на дієту.
Протипоказання дієти Протасова
- Хвороби верхнього відділу шлунково-кишкового тракту.
- Виразкові хвороби шлунка і кишечника.
- Гастрит.
- Езофагіт.
- Дуоденіт.
- Порушення обміну речовин.
Детальний опис дієти Протасова дозволить скласти меню самостійно або скористатися деякими нашими порадами. Головне, уважно читайте рекомендації та звертайте увагу на поширені помилки тих, хто вже звертався до цієї системи харчування.
Несподівані бонуси дієти Протасова
Сідаючи на чергову дієту, будь-яка людина, перш за все, думає про позбавлення від зайвих кілограмів. І буває приємно здивований, коли зі зменшенням обсягів в кінці своєї праці отримує приємні бонуси. Дієта Протасова не виняток.
Якщо Вам вистачило витримки і терпіння дійти до кінця, то по закінченні:
- відчуєте підйом розумової активності і кмітливості;
- підвищиться сексуальна енергія;
- за 5 тижнів дієти і 5 тижнів виходу з неї пропаде багаторічна залежність від солодкого, солоного, копченого, пива і алкоголю.
Особливості меню дієти Протасова на 5 тижнів
1 тиждень. Старт дієти починається з вживання сирих овочів, несолодкого сиру або твердого сиру 5-відсоткової жирності. Дозволено їсти будь-яке їхнє кількість. Конкретний час для прийому їжі і обсяг порції не встановлюється. Додаткові продукти на тижні – це варені яйця (одне в день) і кілька яблук в день. Випивати рідину слід близько 2 л за добу.
2 тиждень аналогічна першій. Дотримуватися меню з дозволених продуктів. Не забувати пити воду, бажано перед їжею.
3 тиждень . На цьому тижні додається злегка смажене м’ясо (200-300 г). Особливість раціону: зменшення споживання молочних продуктів, забезпечення організму білками, що містяться в м’ясі та рибі. Овочі, вода, яйця і яблука з раціону не виключати.
4 тиждень . На цьому тижні їсти можна те, що на 3 тижні, і ще дозволяється пити зелений чай, кава без цукру. Важливо врахувати, що ці напої не вважаються рідиною, що входить в 2 літри води.
5 тиждень . Харчування цього тижня подібно харчування 4 тижні. На останньому тижні необхідно дотримуватися вимог і нескладних обмежень, щоб плавно вийти з неї.
Вранці рекомендується вживати вівсяну кашу, випивати 1,5 склянки молока з 1,5% -ної жирністю. Яблука замінити іншими несолодкими фруктами, окрім фініків, бананів і манго.
Дозволено їсти салати з рослинним маслом, а молочні продукти з 5% жирністю замінити на 1%.
Меню дієти Протасова на 2 тижні
Вихід з дієти дієти Протасова
Протасова Відповідальний момент, розрахований ще на 5 тижнів. Меню кожного наступного тижня повторює меню попередньої, додатково дозволяється деякі продукти. Отже,
– 6 тиждень . Додаємо в раціон 3 ложки каші, звареної на воді.
– 7 тиждень . Крім яблук можна їсти сливи, авокадо.
– 8 тиждень. Поступово вводимо в раціон сухофрукти, можна варити компоти без цукру.
– 9 тиждень . Додають відварені овочі. М’яса можна їсти більше, але паралельно зменшуємо кількість кисломолочних продуктів.
– 10 тиждень . Додаємо в раціон неміцні бульйони і легкі супи.
Після виходу з дієти радимо не вживати борошняне ще 1-2 місяці, скоротити до мінімуму вживання солодощів і не включати в раціон страви з рису.