Японська дієта на 14 днів для схуднення

Чи працюєте в індустрії краси? Заведіть безкоштовно блог на нашому сайті .

А ще у нас є дошка оголошень індустрії краси. Розміщення оголошень – безкоштовно і реєстрація не потрібна. Але є премодерація оголошень.

Зміст статті:

Швидкі дієти, які обіцяють позбавити від зайвої маси тіла за короткий термін, завжди користуються особливою популярністю. Одна з найзнаменитіших і затребуваних – японська дієта для схуднення. Навколо неї накопичилося безліч неоднозначних питань: яка була початкова версія, які є різновиди, хто творець цієї системи, скільки днів необхідно дотримуватися, і наскільки вона ефективна? Всемирная сеть рясніє припущеннями про те, хто ж створив «японку»: авторство пропонується клінікам «Майо», «Яекс», а також відомим (і не дуже) дієтологів з різних стран.Действітельно, фахівці японської клініки «Яекс» розробили оригінальну систему харчування , але в початковій версії щоденний раціон включав близько 350 г рису, 0,5 кг фруктів і овочів, 100 гр риби і молока, 60 г бобових, одного яйця, столової ложки цукру,кава і низькокалорійних соусах. Це японська дієта на 7 днів, вона підійде тим, хто хоче скинути 3-4 кг за тиждень без шкоди власному здоров’ю, т. К. Це найбільш збалансований і щадний варіант. Зараз же під назвою «Японська дієта» ховається зовсім інше меню, абсолютно далеке від національної кухні країни висхідного сонця. І, судячи з продуктам, дієта – плід роботи невідомого співвітчизника або співвітчизниці, а назва – не більш, ніж рекламний хід. – Обмеження калорійності раціону, що не перевищує 1100 ккал, а в деякі дні ледь досягає 600 ккал. Дефіцит енергії призводить до катаболическим процесам в організмі, отже, вага знижується. – Урізане кількість вуглеводів сприятливо позначається на схудненні, т. К. Вуглеводи (особливо «прості») в першу чергу перетворюються в ненависний «жирок».- Білок присутній в достатній кількості, завдяки цьому можна не боятися втрати м’язової маси. На перетравлення і засвоєння білка витрачається багато енергії, а значить, поліпшується метаболізм. – Фіксована кількість прийомів їжі і повна відсутність перекусів. – не можна міняти місцями прийоми їжі і дні; – необхідно суворо дотримуватися меню; – випивати не менше 1,5 л негазованої води в день; – продукти не можна солити; – слід виключити алкоголь; – вихід з дієти повинен бути поступовим. Тепер докладніше про ці пунктах. Сніданок, обід і вечерю ні в якому разі не можна міняти місцями – це знизить ефективність дієти, збільшить можливість зривів. Додавати майонез в салати, смажити продукти у великій кількості соняшникової (і вже тим більше вершкового!) Масла, класти цукор не можна.Збільшення кількості жирів і цукрів загальмує процеси схуднення, а дієта буде здаватися складною і малоефективною. Споживання великої кількості чистої води сприяє розщепленню жиру, очищенню і зволоженню шкіри і нормалізації стільця. Найкращий варіант – звикнути за час дієти до рясного питва і перенести корисну звичку в повсякденне життя.

Чому солі японська дієта дає найкращий результат? Як відомо, сіль затримує зайву воду в організмі і сприяє розвитку набряків. При обмеженні солі в раціоні вага за кілька днів знизиться на кілька кілограмів, обсяги стануть менше, і найголовніше – прояви целюліту будуть зведені до мінімуму!

Алкоголь згубно впливає на обмін речовин, підвищує апетит і призводить до депресії, тому потрібно виключити його споживання на весь час дієти. Японська дієта – досить сувора і жорстка, вихід з неї повинен бути максимально плавним і тривалим, потрібно обов’язково запланувати, як виходити з японської дієти, інакше все скинуті кг швидко повернуться на своє місце. Японська дієта: зразкове меню на 14 днівДієта розрахована на 13 або 14 днів. Якщо говорити про японську дієту на 13 днів, то з першого по сьомий день харчування йде за певним планом, розписаним на кожен день, а починаючи з восьмого дня, меню йде в зворотному порядку – потрібно повернутися на шостий, потім п’ятий і так до першого дня . При двотижневої дієті (японська дієта 14 днів) меню залишається тим же, тільки додатково додається ще один бонусний день.

Сніданок: чашка чорної кави (бажано не швидкорозчинного).

Обід: салат з білокачанної або пекінської капусти (сирої або вареної), заправлений столовою ложкою нерафінованої оливкової або лляної олії, 2 яйця круто, 250 мл домашнього населеного томатного соку.

Вечеря: близько 250 г нежирної риби, наприклад, минтая, тріски або пікші. Спосіб приготування – на пару, варена або смажена на сухій сковороді.

  • Сніданок: житній сухар або черствий шматочок висівкового хліба з кавою без молока і цукру.
  • Обід: овочевий салат (можна додати будь-які свіжі овочі крім буряка і картоплі), столова ложка масла і пісна риба (не більше 250 г).
  • Вечеря: відварна яловичина без жиру (100 г), склянка 1-2,5% кефіру.
  • Сніданок: мелену каву без молока, сухарик або цільнозерновий тост.
  • Обід: кабачок середнього розміру (бажано тушкований, але можна нарізати кабачок кільцями і обсмажити на невеликій кількості оливкової олії).
  • Вечеря: 200 г відвареної в несолоної воді телятини або яловичини, 2 яйця і капустяний салат.
  • Сніданок: тільки чорна кава.

Обід: сире яйце (тому що курячі яйця не рекомендується споживати без температурної обробки, то краще взяти 2-3 перепелиних яйця), варена морква (2-3 штуки), невелика кількість сиру твердих сортів (близько 20 г).

Вечеря: складається з фруктів (будь-який фрукт або фруктовий салат, виняток – банан і виноград).

Сніданок: легкий салат із сирої моркви, сбризнутий соком лимона.

Обід: риба і томатний сік. Можна вжити окремо, або згасити рибний стейк в томаті без солі і цукру.

  1. Вечеря: повторення вечері дня номер чотири.
  2. Сніданок: доведеться обмежитися кави.
  3. Обід: варена або запечена у власному соку куряча грудка, салат з моркви або капусти (можна варених).

Вечеря: 2 варені яйця з салатом зі свіжої моркви. Заправка – лимонний сік і ложка оливкової олії.

  • Сніданок: чай на улюблених травах.
  • Обід: порція відварної яловичини розміром з долоню (близько 200 г) і один фрукт (НЕ банан).
  • Вечеря: повторення будь-якого вечері, крім дня №3.
  • Сніданок: кава.
  • Обід: рибний стейк, салат з сирої або трохи привареної капусти з нерафінованою олією.
  • Вечеря: 150-200 г яловичини і стакан 1-2,5% кефіру.

– кава (якщо є протипоказання, або цей напій зовсім не подобається) можна замінити зеленим чаєм; – прийоми їжі повинні бути приблизно в один і той же час; – найкорисніший спосіб приготування їжі – на пару, потім йде варіння, запікання і на останньому місці обсмажування; – пити воду бажано за півгодини до прийому їжі і через 2 години після.

– Кава прискорює обмін речовин, його споживання в помірних кількостях благотворно впливає на стан серцево-судинної системи, а властивості антиоксиданту добре захищають клітини від смертоносних вільних радикалів. Можна замість чорного використовувати зелену каву.

– Капуста містить мінімальну кількість калорій (близько 30 в 100 г), є навіть думка, що на її переварювання організм витрачає більше енергії, ніж отримує. Велика кількість волокон клітковини прискорює травлення і знижує рівень шкідливих жирів, що надходять в кров. У ній міститься велика кількість вітамінів С, A, U, вітамінів групи В і мікроелементів: цинку, калію, марганцю.

– Морква багата каротином, вітамінами А і В. Високо вміст кобальту, молібдену і марганцю. Вітамін А благотворно впливає на стан шкіри, нігтів і волосся, покращує сутінковий зір, віт. В підтримує правильну роботу центральної нервової системи, захищає від стресових факторів.

Всі овочі – це джерело клітковини, вітамінів і води для організму. Погладшати від них неможливо, тому порція салату в меню може бути досить відчутною. – Риба – незамінний постачальник поліненасичених жирних кислот, які необхідні для нормальної роботи головного мозку, еластичною шкіри і сильних волосся, для жіночого здоров’я. Фосфор і його поєднання з іншими елементами покращують пам’ять, прискорюють розумові процеси. – Яловичина і курка лідирують за вмістом білка на сто грамів продукту, при цьому в них мінімальна кількість жиру. Тваринний білок – це маса незамінних амінокислот, потрібних для підтримання здоров’я і оптимальної роботи всього організму. Передбачається втрата 8-9 кг. Насправді, кількість померлих кг безпосередньо залежить від кількох факторів: стану обміну речовин, початкового ваги,фізичної активності і стану нервової системи. Судячи з численних відгуків, які відсиділи дієту, зазвичай йде не менше 5 кг, а при великій вазі і рухливому способі життя можна розраховувати на 10 кг. Різниця в «відважив» між версіями в 13 днів і на два тижні мінімальна і становить близько 200 г. Дієту витримують не всі: комусь не вистачає сили волі, комусь недостатньо мотивації. Досить часто з фінішній прямій сходять через що почалися болів в шлунку або жовчному міхурі. Але ті, кому піддалася японська дієта на 14 днів, кажуть, що найскладніше протриматися перші три дні, а потім вже не так часто думаєш про їжу. Основна проблема: у великої кількості жінок і дівчат вага протягом короткого проміжку часу повертається назад! Щоб цього не сталося, необхідно з дієти правильно вийти. Ну,ось і підійшла до кінця нелегка японська дієта: результати радують, але чи надовго? Відповідь однозначна: якщо відразу після жорсткої дієти повернутися до звичного режиму, то всі зусилля буквально за 2-3 тижні зійдуть на «ні». Для того щоб вага не повернувся, необхідно «відсидіти» ще й вихід. – Поступовість. Необхідно дуже плавно вводити нові продукти, підвищувати калорії і вирівнювати співвідношення білків, жирів і вуглеводів. – Тривалість виходу повинна бути не менше 14 днів. При бажанні, його можна буде продовжити і перетворити в «розгін» обміну речовин. – На весь час виходу продовжити обмеження солі. – Чи не знижувати кількість білкової їжі. – Зберігати приблизний склад вечері, додаючи продукти на сніданок, обід і перекуси.то всі зусилля буквально за 2-3 тижні зійдуть на «ні». Для того щоб вага не повернувся, необхідно «відсидіти» ще й вихід. – Поступовість. Необхідно дуже плавно вводити нові продукти, підвищувати калорії і вирівнювати співвідношення білків, жирів і вуглеводів. – Тривалість виходу повинна бути не менше 14 днів. При бажанні, його можна буде продовжити і перетворити в «розгін» обміну речовин. – На весь час виходу продовжити обмеження солі. – Чи не знижувати кількість білкової їжі. – Зберігати приблизний склад вечері, додаючи продукти на сніданок, обід і перекуси.то всі зусилля буквально за 2-3 тижні зійдуть на «ні». Для того щоб вага не повернувся, необхідно «відсидіти» ще й вихід. – Поступовість. Необхідно дуже плавно вводити нові продукти, підвищувати калорії і вирівнювати співвідношення білків, жирів і вуглеводів. – Тривалість виходу повинна бути не менше 14 днів. При бажанні, його можна буде продовжити і перетворити в «розгін» обміну речовин. – На весь час виходу продовжити обмеження солі. – Чи не знижувати кількість білкової їжі. – Зберігати приблизний склад вечері, додаючи продукти на сніданок, обід і перекуси.його можна буде продовжити і перетворити в «розгін» обміну речовин. – На весь час виходу продовжити обмеження солі. – Чи не знижувати кількість білкової їжі. – Зберігати приблизний склад вечері, додаючи продукти на сніданок, обід і перекуси.його можна буде продовжити і перетворити в «розгін» обміну речовин. – На весь час виходу продовжити обмеження солі. – Чи не знижувати кількість білкової їжі. – Зберігати приблизний склад вечері, додаючи продукти на сніданок, обід і перекуси.

  1. Сніданок: омлет з 2 яєць, кави, хлібець / сухарик.
  2. Обід: яловичина / риба з овочами.
  3. Вечеря: сир або кефір і фрукт.
  4. Сніданок: вівсяна каша на воді.
  5. Обід: томатний або мультіовощной сік і запечена риба / куряча грудка.
  6. Полудень: салат зі свіжих овочів (огірки, капуста, помідори, болгарський перець).
  7. Вечеря: сир / кефір / нежирне м’ясо і будь-який овоч.
  8. Сніданок: вівсяна каша, два тосту.
  9. Перекус: фрукт.
  10. Обід: овочевий суп, яловичина.
  11. Полудень: салат або натуральний йогурт.

Читайте також:   Калорійність сиру моцарелла і його склад

Перекус: фрукт.

Вечеря: м’ясо з овочами будь-якого виду термічної обробки (краще на пару!).

  • Сніданок: будь-яка каша з горіхами і сухофруктами, два тосту.
  • Перекус: фрукт і нежирний йогурт або сир.
  • Обід: гречка або будь-яка інша крупа, м’ясо або риба і овочі.
  • Полудень: фрукт / йогурт / салат.
  • Вечеря: м’ясо, яйця або риба з овочами.
  • Пізня вечеря: стакан кефіру
  • – відносна дешевизна і доступність продуктів (знайдуться в найближчому магазині), як і при гречаній дієті;
  • Теги: схуднення
  • Аналітика ринку

Кожен етап можна продовжити на кілька днів. Такий плавний перехід забере з собою ще кілька кілограмів, відновить процеси травлення і підготує до правильного харчування. Чим довше вихід, тим міцніше результат! Після його завершення оптимально перейти на принципи правильного харчування назавжди, але якщо такий варіант не підходить – поступово повертатися до старих звичок. Якщо вага після такого виходу і буде рости, то вже навряд чи досягне колишніх цифр за короткі терміни. – низька калорійність; – незбалансоване співвідношення білків, жирів і вуглеводів – великі перерви між прийомами їжі; – дефіцит основних вітамінів, макро- і мікроелементів; – швидке повернення ваги при переході до звичайного харчування. Через те, що рецепти японської дієти не мають розмаїття, необхідно щодня приймати вітамінно-мінеральний комплекс,тільки так можна уникнути неприємних наслідків (сухість шкіри і волосся, ламкість нігтів, зниження імунітету). Не можна вдаватися до дієти частіше ніж один раз на 2-3 роки. – простота приготування (не потрібно проводити біля плити багато часу); – швидкий результат (зниження ваги і обсягів); – конкретне меню (не потрібно підраховувати харчову та енергетичну цінність); – тільки три прийоми їжі (легко поєднувати з роботою чи навчанням). Перш ніж починати будь-яку дієту необхідно тверезо оцінити стан свого здоров’я і функціональні можливості організму. Існують абсолютні та відносні протипоказання. – гастрити, гастродуоденіти, виразкова хвороба шлунка або 12-палої кишки; – будь-які хронічні захворювання нирок і печінки; – анемія; – авітамінози і гіповітамінози; – гострі інфекційні захворювання; – цукровий діабет; – холецистит в минулому,жовчокам’яна хвороба. До відносних протипоказань відносяться будь-які стани в стадії загострення, психічні відхилення, наявність хронічних захворювань внутрішніх органов.В цілому, «японка» призначена тільки для здорових людей. Люди з високим ступенем ожиріння рідко бувають повністю здорові, а значить, їм краще цієї дієти уникати. Якщо організм привчений до певної фізичному навантаженні (наприклад, йога 3 рази в тиждень), то не варто значно збільшувати частоту і інтенсивність занять. Дієта досить сувора і під час занять спортом може погіршуватися самопочуття, паморочиться голова, темніти в очах і т.п. Обов’язкова щоденна ранкова зарядка, рекомендується гуляти мінімум 1 годину в день, ліфт замінити підйомом по сходах і не лінуватися активно відпочивати на вихідних. Отже, японська дієта має масу протипоказань,у неї є свої плюси і мінуси. Сідати на неї необхідно ретельно зваживши всі «за» і «проти», так як зрив під кінець такої дієти загрожує великою надбавкою у вазі і проблемами з шлунково-кишкового тракту, а неправильний перехід до звичайного харчування – повернення всіх скинутих кілограмів. Зручний пошук по салонах краси на нашому сайті

Японська дієта для схуднення на 14 днів: повне меню, особливості, список продуктів

Екзотики не буде – всі дозволені на японській дієті на 14 днів продукти добре і давно знайомі європейцеві. Це безсумнівний плюс, тому що ризик раптової алергії мінімізований, а необхідні інгредієнти для трапези можна придбати в будь-якому, навіть найменшому і скромному гастрономі.

Достеменно невідомо, чому ця дієта для схуднення називається японської. За одними даними, її винайшли в якійсь токійській клініці, за іншими – назва надихнула простота і чітка схема дієти, дотримання якої дає очікувано надихаючий результат (цілком японський шлях, чи не так? Дій за правилами, старайся щосили, і будеш винагороджений) .

Крім того, японська дієта на 14 днів, яка здобула популярність по всьому світу, відрізняється помірністю як в складі, так і в калорійності дозволених продуктів, і це теж ріднить її з традиційним далекосхідним харчуванням. Японський дієтолог Наомі Моріяма впевнена, що молодість і довголіття її співвітчизникам дозволяють зберегти відносно мала кількість вуглеводів в щоденному меню і невеликий розмір порцій.

За оцінкою Моріяма, японці споживають в середньому на 25% менше калорій, ніж жителі будь-якої іншої країни.

В Японії, наприклад, не прийнято є картопляні чіпси, шоколад, кондитерську випічку, а про вершковому маслі японці взагалі дізналися тільки на початку двадцятого століття від європейців і досі ставляться до нього з підозрою.

Тобто вибір здорових продуктів в помірній кількості – національна особливість культури Японії. І цій вимозі японська дієта на 14 днів відповідає цілком, незважаючи на формальні відмінності зі звичайним раціоном простих жителів тихоокеанського держави.

«Самурайські» правила японської дієти

Однак для жителів Росії помірність, на жаль, не властива, і скорочення кількості вживаних калорій може стати справжньою трагедією. Тим більше, що японська дієта для схуднення передбачає дійсно серйозні обмеження.

Основне насичує речовина в японській дієті – білок, що отримується з курячими яйцями, куркою, яловичиною, рибою і молочними продуктами. Вуглеводи представлені в сухариках і деяких з дозволених овочів, жири – в оливковій олії, яку дозволяється використати для приготування їжі і заправки салату, а також у складі м’яса і риби.

Клітковина в достатку міститься в овочах і фруктах, кількість яких в деякі дні дієти навіть не регулюється, тому шлунок, швидше за все, буде добре справлятися зі своєю роботою.

Кава і зелений чай не тільки дозволяють підбадьоритися, але і містять корисні для здоров’я антиоксиданти (тому важливо вибирати чай і каву високої якості, обов’язково натуральні, без ароматизаторів і добавок).

Як можна відзначити, всі основні поживні речовини в японській дієті є в наявності, хоча і з серйозними обмеженнями по складу і кількості. Тому дієту не можна назвати збалансованою і слідувати їй більше двох тижнів небезпечно для здоров’я.

Але і в ці 14 днів ваше тіло може без задоволення відгукнутися на скорочення кількості вуглеводів в меню: в цьому випадку ви можете відчути ломоту в тілі, слабкість, головний біль.

Якщо такі симптоми виникли, вийдіть з дієти і обов’язково покажіться лікаря!

Питний режим на японській дієті особливо важливий. Пийте багато чистої негазованої води кімнатної температури, щоб не тільки допомогти шлунку відчути наповненість, але і забезпечити виведення продуктів переробки тваринних білків.

Основна умова успіху японської дієти на 14 днів – чітке дотримання її планом. Не можна плутати дні і за своїм бажанням замінювати одні продукти іншими, навіть схожими.

Виняток може скласти, мабуть, тільки ранкова кава – його можна без будь-яких наслідків замінити на чашку зеленого чаю без цукру.

Від солі бажано відмовитися на весь термін дієти, але якщо ця заборона критичний для ваших смакових рецепторів, то підсолюйте їжу мінімально.

Складним на японській дієті може виявитися також невелика кількість прийомів їжі в день (всього три замість більш здорових 5-6) і відсутність перекусів, будьте готові до цього. Вечеряйте мінімум за пару годин до сну, а ранок починайте зі склянки води на голодний шлунок – це добре для метаболізму і дозволяє краще перенести відсутність сніданку.

Оскільки японська дієта на 14 днів – сувора, то входити в неї «з бухти барахти» вкрай небажано.

Якщо ви вирішили худнути на «японці», не полінуйтеся провести попередню роботу: не тільки налаштуйте себе психологічно, а й підготуйте свій організм, хоча б за кілька днів до початку дієти відмовившись від солодощів і фастфуду і скорочуючи звичний розмір порцій. Після закінчення дієти нагородою за твердість духу стане приємний мінус на вагах – за 14 днів японська дієта обіцяє позбавити від мінімум п’яти зайвих кіло.

Список покупок для японської дієти на 14 днів

  • Першокласний кави в зернах або мелена – 1 пачка
  • Зелений чай вашого улюбленого сорту (без добавок і ароматизаторів) – 1 пачка
  • Яйця свіжі курячі – 2 десятка
  • Філе морської риби – 2 кг
  • Пісна яловичина, м’якоть – 1 кг
  • Куряче філе – 1 кг
  • Оливкова олія першого холодного віджиму – 500 мл
  • Капуста білокачанна – 2 вилка середнього розміру
  • Морква свіжа – 2-3 кг
  • Кабачки, баклажани – 1 кг в цілому
  • Фрукти (крім бананів і винограду) – 1 кг в цілому
  • Томатний сік – 1 л
  • Кефір – 1 л (купуйте свіже, що не запасатися!)
  • Лимони добірні – 2 шт

Читайте також:   Селеровому дієта на супі

Японська дієта: меню для витривалих

За складом дієта японська на 14 днів нерідко порівнюється з так званої “хімічної дієтою» – планом харчування, винайденим американським доктором Усамою Хамді для лікування ожиріння у діабетиків. Так само, як і дієта Хамді, японська дієта використовує ефект різкого скорочення вуглеводного харчування на тлі збільшення кількості білка.

В результаті перебудовується хімія метаболічних процесів організму, накопичений жир згоряє швидко, а новому заважають утворитися зміцнилися м’язи.

Однак у хімічній дієти і японської дієти є два фундаментальних відмінності: на хімічній дієті обсяг порцій не обмежений, а значить, можна поєднувати похудательной меню з фізичними вправами без побоювання впасти без сил; а ось меню японської дієти досить одноманітно і, на відміну від дієти Хамді, розраховане лише на два тижні. Проте, для багатьох відносно коротка тривалість японської дієти стає її плюсом. 14 днів мук – і можна красуватися в плаття на два розміри менше!

Японська дієта на 14 днів: повне меню

Нагадаємо, японська дієта на 2 тижні, меню якої є досить суворим, не допускає будь-яких змін в графіку і в раціоні. Якщо ви хочете отримати результат, необхідно точно дотримуватися розклад дієти.

Перший день

  • Сніданок: кава без цукру і молока.
  • Обід: 2 варених яйця, варена капуста з рослинним маслом і стакан томатного соку.
  • Вечеря: 200г вареної або смаженої риби.

Другий день

  • Сніданок: шматочок житнього хліба і кава без цукру.
  • Обід: 200г вареної або смаженої риби з вареної капустою і рослинним маслом.
  • Вечеря: 100 г вареної яловичини і стакан кефіру.

Третій день

  • Сніданок: шматочок житнього хліба, підсушений в тостері, або прісна галета без добавок, кава без цукру.
  • Обід: кабачки або баклажани, смажені на рослинній олії, в будь-якій кількості.
  • Вечеря: 200г несоленой вареної яловичини, сира капуста на рослинному маслі і 2 варені яйця.

Четвертий день

  • Сніданок: невелика свіжа морква з соком одного лимона.
  • Обід: 200г вареної або смаженої риби і склянку томатного соку.
  • Вечеря: 200г будь-яких фруктів.

п’ятий день

  • Сніданок: невелика свіжа морква з соком одного лимона.
  • Обід: варена риба і склянку томатного соку.
  • Вечеря: 200г будь-яких фруктів.

шостий день

  • Сніданок: кава без цукру.
  • Обід: несолона варена курка (500г) з салатом зі свіжої капусти і моркви на рослинній олії.
  • Вечеря: свіжа морква невеликого розміру і 2 варені яйця.

сьомий день

  • Сніданок: зелений чай.
  • Обід: 200г несоленой вареної яловичини.
  • Вечеря: 200г фруктів або 200г вареної або смаженої риби або 2 яйця зі свіжої морквою на олії або варена яловичина і 1 стакан кефіру.

восьмий день

  • Сніданок: кава без цукру.
  • Обід: 500г вареної курки без солі і салат з моркви і капусти на рослинному маслі.
  • Вечеря: свіжа невелика морквина з рослинним маслом і 2 варені яйця.

Дев’ятий день

  • Сніданок: середня морквина з лимонним соком.
  • Обід: 200г вареної або смаженої риби і склянку томатного соку.
  • Вечеря: 200 г будь-яких фруктів.

десятий день

  • Сніданок: кава без цукру.
  • Обід: 50г сиру, 3 невеликих морквини на рослинній олії і 1 варене яйце.
  • Вечеря: 200г будь-яких фруктів.

одинадцятий день

  • Сніданок: кава без цукру і шматочок житнього хліба.
  • Обід: кабачки або баклажани, смажені на рослинній олії, в будь-якій кількості.
  • Вечеря: 200г вареної яловичини без солі, 2 варені яйця і свіжа капуста на рослинному маслі.

дванадцятий день

  • Сніданок: кава без цукру і шматочок житнього хліба.
  • Обід: 200г вареної або смаженої риби зі свіжою капустою на рослинному маслі.
  • Вечеря: 100 г вареної несолоної яловичини і стакан кефіру.

тринадцятий день

  • Сніданок: кава без цукру.
  • Обід: 2 варених яйця, варена капуста на рослинному маслі і стакан томатного соку.
  • Вечеря: 200г вареної або смаженої риби на рослинній олії.

чотирнадцятий день

  • Сніданок: кава без цукру.
  • Обід: відварна або смажена риба (200 гр), свіжа капуста з оливковою олією.
  • Вечеря: 200г відвареної яловичини, стакан кефіру.

Є думка, що ця японська дієта для схуднення – одна з найбільш «довгограючих», і отриманий на ній результат може зберігатися до трьох років. Але, зрозуміло, мрія залишиться недосяжною, якщо після виходу з дієти ви почнете об’їдатися. Нехай помірність, якої навчила японська дієта за 14 днів, увійде в звичку.

Японська дієта

Зміст статті:

Японська дієта – ефективний спосіб по зниженню ваги. При правильному підході за пару тижнів можна скинути близько 8 кілограм.

Багато хто уявляє суть японської дієти в поїданні морепродуктів, однак, це величезна помилка. Її принципи полягають в споживанні продуктів з високим вмістом білка і низьким відсотком вуглеводів. Тривалість дієти становить не менше 7 або 14 днів, в залежності від мети. За цей час організм встигає перебудовуватися і адаптується до відносно жорсткого режиму.

Головний принцип японської дієти полягає в чіткій послідовності. Забороняється замінювати дозволені продукти харчування аналогами і збільшувати кількість їжі. На результат буде впливати загальне здоров’я людини, його спосіб життя, активність і шкідливі звички.

Особливості японської дієти

Дієта будується за принципом харчування жителів сходу. У раціон входить різноманітна і низькокалорійна їжа. На думку японців, прийом їжі повинен залишати відчуття легкого голоду.

Особливості японської дієти будується на плавної перебудови організму. За основу беруться легкі білки, овочі і фрукти. Вони не перевантажують організм, дають відчуття помірної ситості і насичують організм необхідними вітамінами. Дієта має на увазі триразове харчування, виключаючи будь-які перекушування.

Важливо правильно підготувати організм до нового виду харчування, щоб не завдати стрес. Різкий відмова від солодкого і солоного, мучного і смаженого – сильний удар для непідготовленої людини.

Правило № 1 – поступово знизити калорійність їжі і покроково виключити смажену і жирну їжу, алкоголь, газовані напої, солодке і солоне. Відмова від солодкого чаю вже дасть свої плоди.

Користь японської дієти

Перевага японської дієти криється в довгостроковому результаті. При дотриманні принципів, можна надовго позбутися зайвої ваги. В меню відсутній борошняне, жирне і солодке, що вже впливає на стрункість фігури. Японська дієта дозволяє позбутися від шлаків і очистити організм.

Користь японської дієти:

  1. Дозволяє без шкоди для організму скинути зайву вагу і не набрати його відразу ж після припинення.
  2. Включає в раціон прості продукти, які можна купити в будь-якому магазині.
  3. У списку дозволених продуктів, немає екзотичних інгредієнтів за високу вартість.
  4. Максимальна тривалість дієти – 14 днів, це не так вже й багато, в порівнянні з іншими методологіями з меншою ефективністю і більшою тривалістю.
  5. Прийом їжі становить всього 3 рази в день, що виключає необхідність носити з собою кілька контейнерів з різною їжею.

Недоліки японської дієти

Крім позитивним моментів, японська дієта має на увазі перелік недоліків:

  1. Незбалансованість у вигляді високого вмісту білків, жирів і низького вуглеводів. Таке метод харчування містить мало вітамінів. Їх навіть двох тижневе відсутність може згубно позначитися на шкірі, волоссі і нігтях. На цей факт відреагує так само нервова система, давши реакцію у вигляді дратівливості і низької працездатності.
  2. Критично низька калорійність на добу. Мінімальна добова норма повинна залишати близько 1000-1200 ккал. Влаштувавши організму режим голодування, можна не розраховувати на здатність до сильних фізичних навантажень і спорту.
  3. Низькокалорійна дієта і малою кількістю вуглеводів може привести до м’язової втрати. Подібне харчування пробуджує гормон стресу і підсилює катаболізм.
  4. Через рідкісний прийому їжі виникає потреба в перекус, які виключені під час дієтичного харчування. Такий факт може бути джерелом зриву.
  5. Дієта будується на жорстких правилах і обмеженнях. Далеко не кожна людина зможе дотримуватися режиму і не зірватися на виході.

Дозволені і заборонені продукти на японській дієті

  • Традиційні низькокалорійні продукти є основою японської дієти.
  • Дозволені продукти:
  • куряче філе;
  • яловичина;
  • біла риба;
  • сир;
  • болгарський перець;
  • огірок;
  • яйця;
  • білокачанна і пекінська капуста;
  • морква;
  • всі фрукти, за винятком винограду або банана;
  • нежирний кефір;
  • сік з томатів;
  • зелений чай;
  • кава;
  • оливкова або рослинне масло.

Не допускається зміна переліку або додавання в нього інших складових. Споживання правильних продуктів має становити не більше 800 Ккал в добу. Солоне і солодке під час дотримання дієти повністю виключається з раціону.

Заборонені продукти:

  • мед, цукор;
  • спеції, сіль;
  • алкогольні і газовані напої;
  • борошняні вироби;
  • солодощі.

Варто пам’ятати про добовій нормі випитої води, яка становить не менше 1,5 літрів на добу. Рідина, є основою правильного харчування.

Протипоказання японської дієти

Такий раціон харчування підходить тільки здоровим людям, без явних хронічних захворювань. Жорсткий режим може не принести користь або зовсім погіршити ситуацію.

Читайте також:   Дієта Дюка Атака: дозволені продукти, таблиця

Список протипоказань японської дієти:

  • захворювання шлунка і кишечника (гастрит, виразка, розлади і т.д.);
  • захворювання з боку серцево-судинної системи;
  • цукровий діабет;
  • ендокринні захворювання;
  • вагітність;
  • хвороби жовчного міхура і печінки;
  • зайва вага.

Японська дієта лише коригує фігуру. Від цього методу не варто очікувати зниження ваги на 30 кілограмів. Ожиріння – це складне захворювання, яке вимагає комплексний підхід і спостереження компетентного лікаря. Під час дієти людина, що страждає на таку хворобу, може зіткнутися з порушенням обміну речовин і додаткового набору ваги.

Меню японської дієти на 7 днів

Семиденний дієта відмінно підійде людям з незначними кілограмами, від яких вони хотіли б позбутися. Тижнева методологія коригує і підтягує фігуру. Найефективніше цей метод впливає на людей, які не сидять регулярно на різних дієтах. Найгірші показники у людей, які знаходяться в пошуку і постійно змінюють одну дієту на іншу.

Напередодні дієти найкраще провести розвантажувальний день, пити кефір або йогурт, повечеряти відвареним рисом з овочами.

Розглянемо детальніше меню японської дієти на 7 днів.

1 день

  1. Натщесерце випити склянку теплої води. Вона пробудить організм і виведе шлаки.
  2. Через 30 хвилин можна випити кави.
  3. Обід – пару варених яєць, капустяний салат, сік томата м’якоттю 200 мл.
  4. Вечеря – варена риба.

2 день

  1. Вранці складається з чашечки кави і сухаря.
  2. На обід з’їсти варену рибу і капустяний салат.
  3. Вечеря складається з 100 гр звареної яловичини і 200 мл кефіру.

3 день

  1. Сніданок буде таким же, як і в попередній день.
  2. На обід загасити кабачок.
  3. Перед сном з’їсти пару варених яєць, 200 гр яловичини і капустяного салату.

4 день

  1. Сніданок залишається колишнім. Важливо не забувати, що в каві можна додавати молоко, вершки і цукор.
  2. В обід відварити моркву, з’їсти 15 гр сиру і 1 яйце.
  3. Вечеря складається з 2-х яблук.

5 день

  1. На п’яту добу з ранку з’їсти варену моркву, окропивши її соком лимона.
  2. Обід – сік з томатів і варена риба.
  3. Вечеря – пару яблук.

6 день

  1. З ранку дозволяється чашка кави.
  2. На обід зварити 500 гр курки і приготувати капустяний сала з тертої морквою.
  3. Вечеря – капустяний салат і пару варених яєць.

7 день

  1. Завершальним сніданком є ​​чашка зеленого чаю.
  2. На обід йдуть 200 гр відвареної яловичини і фрукт на вибір.
  3. Вечеря вибрати самостійно з будь-якого пункту, крім третього.

За тиждень можна отримати стабільний результат. «Японка» дозволяє зберегти ефект надовго. Після дієти важливо дотримуватися правильний вихід з неї і споживати добову норму води.

Успішний вихід збереже результат і нормалізує обмін речовин.

Меню японської дієти на 14 днів

За допомогою такого меню японської дієти на 14 днів можна скинути до 10 кілограмів. Крім раціону не можна забувати пити 1,5-2 літри води в день, це сприяє нормалізації обміну речовин і виведенню шлаків.

Перший тиждень

1 день

  1. Ранок – 2 яйця некруто, зелений чай.
  2. Обід – 200 гр відвареного курячого філе, капустяний салат з рослинним або оливковою олією.
  3. Вечір – нежирний йогурт, зелений чай.

2 день

  1. Ранок – чашка кави, нежирний сир.
  2. Обід – тушкована телятина (200 гр), салат з тертої моркви з оливковою або вершковим маслом.
  3. Вечір – 250 мл кефіру.

3 день

  1. Ранок – кава, житній сухар.
  2. Обід – салат з капусти, 200 гр вареної курячої грудки.
  3. Вечір – брюссельська капуста, запечена з стручкової квасолею (250 гр).

4 день

  1. Ранок – чашка зеленого чаю, 2 яйця некруто.
  2. Обід – 200 гр тушкованою телятини, салат з огірка і капусти і болгарського перцю.
  3. Вечір – сир (200 гр).

5 день

  1. Ранок – стакан йогурту, чашка зеленого чаю.
  2. Обід – салат з моркви з олією, 200 гр відвареної телятини.
  3. Вечір – 250 мл кефіру.

6 день

  1. Ранок – чашка кави, житній сухар.
  2. Обід – 200 гр вареної морської риби, 100 гр запеченої брюссельської капусти з стручкової квасолею.
  3. Вечір – будь-який фрукт на вибір (крім заборонених), томатний сік.

7 день

  1. Ранок – сир (200 гр).
  2. Обід – салат капустяний з маслом, 200 гр вареної грудки.
  3. Вечір – 200 гр тушкованою телятини, салат з огірком.

Другий тиждень

1 день

  1. Ранок – чашка зеленого чаю, 2 яйця некруто.
  2. Обід – 200 гр тушкованою яловичини, салат з капустою і морквою.
  3. Вечір – 200 гр відвареної риби, салат з огірка і болгарського перцю.

2 день

  1. Ранок – кава, житній сухар.
  2. Обід – капустяний салат з олією, 200 гр вареного філе курки.
  3. Вечір – 250 мл кефіру.

3 день

  1. Ранок – сир (200 гр).
  2. Обід – 200 гр вареної морської риби, 100 грам запеченої брюссельської капусти з стручкової квасолею.
  3. Вечір – стакан йогурту, чашка зеленого чаю.

4 день

  1. Ранок – чашка зеленого чаю, 2 яйця некруто.
  2. Обід – морквяний салат з маслом, телятина тушкована (20 гр).
  3. Вечір – сік з томатів, будь-який фрукт на вибір.

5 день

  1. Ранок – зелений чай, стакан йогурту.
  2. Обід – капустяний салат з олією, 200 гр відвареного філе курки.
  3. Вечір – салат з моркви з олією, 200 грам тушкованою телятини.

6 день

  1. Ранок – кава, житній сухар.
  2. Обід – тушкований кабачок, запечена або відварна риба (200 гр).
  3. Вечір – кефір (250 мл).

7 день

  1. Ранок – кава, 2 яйця некруто.
  2. Обід – 100 гр вареної яловичини, салат капустяний.
  3. Вечір – яблуко, сік і томатів.

Через маленьких порцій по закінченню дієтичного марафону шлунок зменшується, і організм звикає дозувати їжу. Збалансоване харчування після зберігає результат на довгий час.

Рецепти японської дієти

Розглянемо докладніше прості і смачні рецепти японської дієти.

Риба на пару

Риба на пару – чудове дієтичне блюдо. Воно дуже просто готується, вимагаючи мінімуму складових.

Спосіб приготування дуже простий. Знадобиться будь-яка морська риба. Вибирати краще ту, в якій мало кісток.

Рибу почистити і позбутися від нутрощів, ретельно промити в проточній воді і підсушити серветкою. Від солі або спецій краще відмовитися, так як це суперечить принципам дієти.

Злегка змастити рибу оливковою або рослинним маслом і скропити лимонним соком. Часточки лимона можна покласти під зябра.

Страву можна готувати як в пароварці, так і в духовці, використовуючи фольгу. Час приготування становить 15-25 хвилин, в залежності від виду та розміру риби.

Капустяний салат з морквою

Капустяний салат з морквою, з додаванням болгарського перцю і (або) огірка є невід’ємною частиною японської дієти. Він може виступати в якості самостійно страви або бути гарніром.

Для приготування салату знадобляться всього 2 інгредієнта – морква і капуста, інші додаються за бажанням. Капусту тонко нашаткувати і перетерти руками, щоб вона стала м’якше і дала сік. Морква натирається на крупній тертці, додається до нашаткованої капусті. Перемішати. Якщо виділилося занадто багато рідини, то її краще злити. В кінці заправити будь-яким маслом.

Вихід з японської дієти

Зберегти довгостроковий результат допоможе плавний вихід з японської дієти. По закінченню раціону, не можна відразу ж повертатися до звичного режиму харчування.

Згладити перехід допоможуть наступні дії:

  • сніданок у вигляді вівсяної або гречаної каші, повітряного омлету і свіжовичавленого соку;
  • обід з пісного м’яса або філе курки з овочами і рисом;
  • перекус кефіром, сиром або йогуртом;
  • вечерю з запеченої курячої грудки і кефіру.

Важливо розуміти, що, закінчивши дієту застіллям з смакоти, можна повністю перекреслити результат і повернути небажані кілограми. Головне правило японців – помірність. При виході можна повертати звичні продукти по одному в тиждень.

Будь-яка дієта має на увазі під собою тимчасовий результат. Закінчуються обмеження – повертаються зайві кілограми. На відміну від інших методологій, японська техніка має тривалий ефект. Умовою є дотримання харчових звичок і перебудова організму на здорове харчування.

Відгуки дієтологів про японську дієту

На думку дієтологів, японська дієта вважається важким методом прийому їжі, оскільки людський організм важко переносить низький рівень вуглеводів. Такий принцип підходить людям з хорошим здоров’ям і без явних захворювань. Крім того, вона зовсім не підходить людям з високою фізичною активністю і навантаженнями.

Під час силових тренувань є ризик запаморочення і навіть непритомності. Зате дана система харчування ідеально підходить для людей, які ведуть пасивний спосіб життя.

Легкий дискомфорт протягом перші днів є нормою, однак, відсутність сил і слабкість – це ознака того, що дана дієта приносить організму величезний стрес і найкраще від неї відмовитися.

Правильний метод схуднення включає в себе послідовність, раціональність і правильний режим. Кожна людина індивідуальна, що може підійти одному, не підійде іншому. Все залежить від індивідуальних особливостей організму. Вибравши ту чи іншу дієту, необхідно строго стежити за своїм самопочуттям і реакцією на режим харчування.

Перш ніж влаштувати дієтичний марафон, необхідно як слід підготувати не тільки своє тіло, але й голову до майбутнього схудненню. Мрії про ідеальну фігуру і правильний настрій допоможуть не зірватися і досягти бажаного результату.

Related posts

Leave a Comment